Actualizat

VIDEO Legile justitiei, ziua a cincea. Scandal pe tema raspunderii magistratilor - Nicolicea, catre judecatoarea CSM: "Nimic nu va da dreptul sa fiti atat de agresiva si aroganta!"/ Magistratii nu vor raspunde patrimonial

de Iulia Rosca     HotNews.ro
Marţi, 28 noiembrie 2017, 10:41 Actualitate | Politic


Comisia speciala pentru legile justitiei
Foto: Hotnews
Comisia speciala privind legile justitiei, condusa de deputatul PSD Florin Iordache, nu a finalizat nici in sedinta de marti, dupa aproape 8 ore de discutii, modificarile la Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. S-a transat partial problema raspunderii magistratilor, in sensul in care mare parte dintre aceste prevederi raman in forma legii in vigoare. Astfel, s-a respins propunerea senatorului PSD Serban Nicolae ca magistratii sa raspunda patrimonial, "in conditiile legii". A fost si un moment tensionat intre judecatoarea CSM si deputatul PSD Eugen Nicolicea, acesta din urma numind-o pe reprezentanta CSM "agresiva si aroganta". Tot marti s-au votat si o serie de "privilegii" pentru magistrati, precum faptul ca atat acestia cat si sotii si copiii lor vor beneficia de asistenta medicala, medicamente si proteze gratuite, inclusiv la pensie.

Vezi in text principalele decizii, momente si declaratii din sedinta de marti

Consulta aici tabelul de lucru ce contine toate modificarile decise pana in acest moment (actualizat cu ce s-a adoptat in sedinta de marti)

Click aici pentru transmisiunea video daca nu se afiseaza pe mobil


Desfasurarea LIVE TEXT

18.40 S-au sistat discutiile din comisie inainte de un vot privind alin 4 al art. 96. Sedinta se reia de la ora 13.00. Mai multi parlamentari, impreuna cu cei de la AMR si UNJR discuta inca in sala, la cateva minute bune dupa ce s-a incheiat oficial sedinta. 

18.36 CSM este impotriva abrogarii alin 4 de la art. 96, asa cum propun cei de la PSD si ALDE. Stelian Ion (USR) spune ca va ramane un gol in legislatie.

Ce prevede acesta:

(4) Dreptul persoanei vătămate la repararea prejudiciilor materiale cauzate prin erorile judiciare săvârşite în alte procese decât cele penale nu se va putea exercita decât în cazul în care s-a stabilit, în prealabil, printr-o hotărâre definitivă, răspunderea penală sau disciplinară, după caz, a judecătorului sau procurorului pentru o faptă săvârşită în cursul judecăţii procesului şi dacă această faptă este de natură să determine o eroare judiciară.

18.26: Deputatul Catalin Radulescu se plange ca nu se regasesc in tabelul de lucru amendamentele sale, Iordache il contrazice. Radulescu s-a dus la staff-ul comisiei.

18.24 S-a decis abrogarea din lege a alin 3 din Art. 96, care prevedea:

(3) Cazurile în care persoana vătămată are dreptul la repararea prejudiciilor cauzate prin erori judiciare săvârşite în procese penale sunt stabilite de Codul de procedură penală.

Propunerea a fost facuta de PSD si ALDE.

18.10 Si alin 2 al Art. 9 ramane in forma in vigoare:

2) Răspunderea statului este stabilită în condiţiile legii şi nu înlătură răspunderea judecătorilor şi procurorilor care şi-au exercitat funcţia cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă.

18.06 Iordache: "Va propun ca in aceasta seara sa parcurgem toate articolele din lege", iar maine de la 13 la 16 sa se discute articolele care au ramas nelamurite.

Acest program presupune astfel ca legea nu va intra miercuri in dezbaterea plenului Camerei Deputatilor.

18.04 Art. 96 (1) va ramane de asemenea in forma in vigoare:

"(1) Statul răspunde patrimonial pentru prejudiciile cauzate prin erorile judiciare."

18.02 Art. 95 alin 2, in forma propusa de initiativa PSD -ALDE:

"(2) În caz de infracţiune flagrantă, judecătorii și procurorii pot fi reţinuţi şi supuşi percheziţiei potrivit legii, Secția pentru judecători sau, după caz, Secția pentru procurori fiind informată de îndată de organul care a dispus reţinerea sau percheziţia."

17.51 Art. 95 alin 1 s-a modificat in forma propusa de Serban Nicolae, astfel:

Art. 95 - (1) Judecătorii și procurorii pot fi percheziţionaţi, reţinuţi, si arestati numai cu încuviinţarea Secției pentru judecători sau, după caz, a Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

17.45: Se incepe pe text cu art. 94. Acesta ramane in forma prevazuta de Legea in vigoare, nu se modifica, astfel:

"Judecătorii şi procurorii răspund civil, disciplinar şi penal, în condiţiile legii."

17.36: Andreea Ciuca, presedintele AMR: "Va rog sa ma ascultati chiar daca punctele sunt divergente fata de ce s-a discutat pana acum aici.

(...) Nicaieri in lume si nu stiu de ce ar trebui sa fim noi primii, nu prevede obligativitatea statului de a se intoarce cu regres, in contextul in care avem de respectat decizii ale Curtii Constitutionale."

17.15 Pozitie dura a CSM. Judecatoarea Andreea Uzlau: "Dumneavoastra vreti sa modificati un text de lege pentru ca institutiile nu l-au aplicat. Asta am concluzinat. Am inteles din aceasta discutie ca vrem sa sanctionam judecatorii pentru practica neunitara. Ar trebui sa va aducem aminte ca avem patru noi coduri, ca avem multe decizii de neconstitutionalitate pe care judecatorii se chinuie sa le aplice, fara ca dvs sa interveniti asupra lor". Aceasta a incheiat afirmand ca deputatii si senatorii sunt mentionati ca o categorie care nu raspund disciplinar, referindu-se la Statutul deputatilor si senatorilor, Legea 96.

Declaratia acesteia a starnit nemultumirea atat a lui Marton Arpad (UDMR) cat si a lui Serban Nicolae (PSD), care de altfel nu face parte din comisie.

Eugen Nicolicea: "Nimic nu va da dreptul sa fiti atat de agresiva si aroganta."

Alina Gorghiu cere sa se suspende sedinta daca nu se respecta decenta discutiilor si spune ca Nicolicea "este un extravagant care isi permite sa jigneasca".

Iordache: "Nu a jignit pe nimeni doamna".

Gorghiu: "Serios?! Daca va fac arogant, va face placere?"

16.28 Gorghiu a precizat ca PNL isi anunta intentia sa depuna un proiect de lege separat pe raspunderea magistratilor.

16.21: PNL - senatoarea Iulia Scantei - solicita sa se ceara punct de vedere de la Comisia de la Venetia privind raspunderea magistratilor. Propunerea a fost supusa la vot si respinsa. Scantei a revenit afirmand ca exista un punct de vedere tranmis de Comisia de la Venetia pentru Republica Moldova.

"Il am si eu. Noi initiatorii am tinut cont de el" a precizat Iordache.

16.20: Eugen Nicolicea a citit forma in vigoare a art. 90-93, unde nu exista amendamente. Iordache a propus apoi ca pe raspunderea magistratilor sa fie intai o discutie de principiu, inainte de a se discuta pe amendamente.

15.55: S-a luat pauza 15 minute inainte de a se incepe lucrul pe articolele de la capitolul "raspunderea magistratilor" (art. 94 este primul articol din acest capitol). 

15.30 Marton Arpad a declarat ca ar trebui sa se incerce sa se dea raport astazi, marti, pe proiectul de modificare a Legii 303/2004 pentru ca miercuri sa fie dezbatut in plenul Camerei Deputatilor.

"Daca maine dimineata la ora 09.00 un grup parlamentar propune in sedinta Biroului permanent sa fie dezbatut la plen, de la 10 se poate dezbate", a explicat el.

Sunt astfel sanse mari ca miercuri prima lege a justitiei sa treaca de Camera si apoi sa mearga la Senat.
Pe fisa proiectului de la Camera Deputatilor, termenul pentru raport pe acest proiect era 27 noiembrie, adica ieri.

15.15 Gorghiu ii cere lui Iordache sa explice din nou ce urmeaza, ca procedura parlamentara, sa se intample cu aceste proiecte ale legilor justitiei:

Iordache: "Aceste trei legi cu care suntem sesizati, acest proiect - Legea 303/2004 - va avea un raport cu amendamente respinse si adoptate (care va merge in plenul Camerei Deputatilor - n.r.). in urma voturilor (asupra amendamentelor in plenul Camerei Deputatilor - n.r.) va rezulta un proiect de lege. Cu acest proiect legislativ va fi sesizat Biroul Permanent al Senatului, Biroul Permanent va stabili o perioada pana cand senatorii vor putea sa depuna amendamente. Aceasta comisie va fi si raportoare la Senat. aceste amendamente vor veni din nou la comisie, vom rediscuta aceste amendamente.

Marton Arpad intervine si se refera la Comisia de cod electoral care a elaborat modificarile la legile electorale: "Va faceti ca nu intelegi cum a functionat acum 3 ani, acum 8 ani aceeasi procedura. Este pentur mine de neinteles.

Gorghiu ii cere lui Iordache sa fie politicos si calm. Iordache: "Eu sunt foarte calm. Dupa o lunga perioada de activitatea parlamentara nu ati inteles mecanismele procedurii parlamentare."

15.00: S-a adoptat si o modificare privind cei care nu beneficiaza de pensii speciale. Propunerea a fost a UNJR, insusita de PSD.

“(1) Nu beneficiază de pensia de serviciu prevăzută la art. 82 și 83^1 și de indemnizația-prevăzută la art. 81 judecătorii, procurorii, magistrații-asistenți și personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor care, chiar ulterior eliberării din funcție, au fost condamnați definitiv ori s-a dispus amânarea aplicării pedepsei pentru o infracțiune de corupție, o infracțiune asimilată infracțiunilor de corupție sau o infracțiune în legătură cu acestea, precum si una din infractiunile cuprinse in Titlul IV din Codul penal – “Infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei” săvârșite înainte de eliberarea din funcție. Aceste persoane beneficiază de pensie în sistemul public, în condițiile legii.”

14.40 S-a modificat art. 82 privind pensia de serviciu pentru anumite categorii de magistrati care au o vechime, in aceste functii, intre 20 si 25 de ani, caz in care cuantumul pensiei este micsorat cu 1% fata de baza de calcul care se refera la o vechime de cel putin 25 de ani.

"De pensia de serviciu prevăzută la alin. (1) beneficiază şi judecătorii şi procurorii cu o vechime între 20 şi 25 de ani numai în aceste funcţii, în acest caz cuantumul pensiei fiind micşorat cu 1% din baza de calcul prevăzută la alin. (1), pentru fiecare an care lipseşte din vechimea integrală în aceste funcţii." Propunerea a fost a CSM si insusita de PSD.

Functiile prevazute la alin (1) raman cele din forma legii in vigoare, si anume:

(1) Judecătorii, procurorii, magistraţii-asistenţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor, precum şi foştii judecători şi procurori financiari şi consilierii de conturi de la secţia jurisdicţională care au exercitat aceste funcţii la Curtea de Conturi, cu o vechime de cel puţin 25 de ani în funcţia de judecător ori procuror, magistrat-asistent sau personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor, precum şi în funcţia de judecător ori procuror financiar sau consilier de conturi de la secţia jurisdicţională a Curţii de Conturi se pot pensiona la cerere şi pot beneficia, la împlinirea vârstei de 60 de ani, de pensie de serviciu, în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentată de indemnizaţia de încadrare brută lunară sau de salariul de bază brut lunar, după caz, şi sporurile avute în ultima lună de activitate înainte de data pensionării.

14.17 S-a ajuns cu dezbaterile la art. 81, dintr-un total de 106 la Legea 303/2004.

14.13: S-a votat sa fie adaugate doua alineate la art. 79 care prevede ca atat magistratii cat si sotii si copiii acestora, inclusiv la pensie, sa aiba asistenta medicala, medicamente si proteze gratuite:

"După alineatul (7) al articolului 79 se introduc două noi alineate, alineatele (8) și (9), cu următorul cuprins:
(8) Judecătorii şi procurorii în activitate sau pensionari, precum şi soţul sau soţia și copiii aflaţi în întreţinerea acestora beneficiază în mod gratuit de asistenţă medicală, medicamente şi proteze, în condiţiile respectării dispoziţiilor legale privind plata contribuţiei la asigurările sociale.
(9) Condiţiile de acordare în mod gratuit a asistenţei medicale, a medicamentelor şi protezelor sunt stabilite prin hotărâre a Guvernului. Aceste drepturi nu au caracter salarial şi nu se impozitează."

13.50: S-a reluat sedinta. In sala se afla si deputatul PSD Catalin Radulescu, care a depus o serie de amendamente la legile justitiei, inclusiv la art. 96 privind raspunderea magistratilor.

Citeste amendamentele depuse de deputatul PSD Catalin Radulescu

Citeste si: Catalin Radulescu, deputat PSD condamnat definitiv pentru dare de mita, a condus un grup de lucru pentru legile justitiei. Intre concluzii: Parlamentul sa numeasca procurorii sefi si sa controleze Inspectia Judiciara

12.37: S-a luat o pauza pana la ora 13.30.

12.10: Modificari la art. 75:

(1) Sectia pentru judecatori si, dupa caz, Sectia pentru procurori a Consiliul Superior al Magistraturii are dreptul, respectiv obligaţia corelativa de a se sesiza şi din oficiu pentru a apăra judecătorii şi procurorii împotriva oricărui act de imixtiune în activitatea profesională sau in legatura cu aceasta, care le-ar putea afecta independenţa sau imparţialitatea judecătorilor, respectiv impartialitatea procurorilor în dispunerea soluţiilor precum și împotriva oricărui act care ar crea suspiciuni cu privire la acestea.
De asemenea, Consiliul Superior al Magistraturii apără reputaţia profesională a judecătorilor şi procurorilor.

Cum este alineatul in prezent:

(1) Consiliul Superior al Magistraturii are dreptul şi obligaţia de a apăra judecătorii şi procurorii împotriva oricărui act care le-ar putea afecta independenţa sau imparţialitatea ori ar crea suspiciuni cu privire la acestea.

11.58: Tensiuni si intre Iordache si Cataniciu, care ii reproseaza ca nu i se da cuvantul pe un amendament. Iordache ii taie microfonul.

11.30 Tensiuni intre Stelian Ion si Florin Iordache, deputatul USR ii spune presedintelui comisiei: "Nici dvs nu sunteti un geniu."

Iordache: "Te rog, te rog."

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a facut apel la calm, dezbaterile au continuat.

10.45 S-a adoptat urmatoarea modificare:

După articolul 62^1 se introduce un nou articolul 62^2, cu următorul cuprins:

"Art. 62^2 - (1)Judecătorul sau procurorul este suspendat din funcţie atunci când a fost numit într-o funcție de demnitate publică."

10.42: Stelian Ion: "Eu doresc sa stiu cu cine discutam in aceste sedinta. Vreau ca UNJR sa ne spuna cati membri are."

10.30 Se discuta alin. 62^2, suspendarea din functie a unui magistrat atunci cand a fost ales sau numit intr-o functie de demnitate publica.

10.15 Incepe sedinta. Inainte de a se intampla acest lucru, cand parlamentarii inca se strangeau si se pregateau, deputatul ALDE Steluta Cataniciu i s-a adresat deputatului USR Stelian Ion, reprosandu-i ca "dvs. vorbiti in comisie mai mult decat oricare dintre noi si seara va duceti la televizuni sa va plangeti ca nu sunteti lasat sa vorbiti."

Dupa inceperea sedintei, Stelian Ion aminteste faptul ca trebuiau invitati si cei de la Forumul Judecatorilor.

Deputatul UDMR Marton Arpad mentioneaza ca au fost acuzatii "ca nu este transparenta." "Numar sapte camere indreptate spre mine, deci daca nu este transparenta se datoreaza faptului ca televiziunile aici prezente nu au dorit sa prezinte dezbaterile in integralitatea lor."

La sedinta participa si sefa UNJR, Dana Garbovan, precum si reprezentantii CSM.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

11775 vizualizari

 • +14 (16 voturi)    
  Ii doare-n cot. (Marţi, 28 noiembrie 2017, 10:53)

  alibaba_zeul_meu [utilizator]

  Isi vad de treaba lor.
  • +9 (15 voturi)    
   Cati membri are UNJR si cati are AMR ??? (Marţi, 28 noiembrie 2017, 12:11)

   Boham [utilizator] i-a raspuns lui alibaba_zeul_meu

   UNJR si AMR refuza sa spuna pe cine reprezinta, cati membri au aceste asociatii, 10-20...100 ca sa putem sti cati magistrati sunt reprezentati de aceste asociatii atunci cand PSD pretinde ca ele reprezinta magistratii
   • +4 (8 voturi)    
    Girbovanca (Marţi, 28 noiembrie 2017, 18:25)

    Mita Beciuklista [utilizator] i-a raspuns lui Boham

    are 40 de sclavi imbecili. Asociatia ei nu o reprezinta decit pe ea si-i foloseste lui Ciordache si Vechilului Dragnea. Atat.
  • +10 (12 voturi)    
   Desfiintarea comisiei Iordache (Marţi, 28 noiembrie 2017, 16:36)

   Clop [utilizator] i-a raspuns lui alibaba_zeul_meu

   http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.co?cam=0&idc=221

   Pentru tot ceea ce traim in momentul de fata. grupurile parlamentare de opozitie - USR, PNL, Grupul minoritatilor - ar fi trebuit sa boicoteze aceasta comisie speciala, sa ceara explicatii despre necesitatea, oportunitatea infiintarii ei.

   Cum poti fi intr-o comisie cu Florin Iordache ca presedinte?! Deputatul PSD Florin Iordache s-a remarcat ca politician prin initiative legislative menite sa slabeasca justitia. Numele sau este asociat cu episodul "Martea Neagra" din 2013, cand USL a incercat sa promoveze amnistia si sa modifice legislatia penala in beneficiul celor anchetati de procurori.

   http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21507926-cine-este-florin-iordache-inginerul-jurist-propus-psd-ministerul-justitiei-facut-parte-din-grupul-restrans-care-dirijat-episodul-martea-neagra.htm


   Nu inteleg de ce exista aceasta comisie speciala, decat ca ea lucreaza in folosul PSD-ului.

   Nu inteleg ce cauta persoane fara studii juridice in aceasta comisie atat de speciala. De pilda, Nicolicea.

   http://romanialibera.ro/politica/partide/tinichigiii-dreptului--presedintii-comisiilor-juridice-din-parlament--serban-nicolae-si-eugen-nicolicea--sunt-extrem-de-discreti-cu-studiile-lor--cei-doi-se-afla-in-prima-linie-in-chestiunea-gratierii-coruptilor----analiza-448440
  • +6 (6 voturi)    
   Imi este o imensa imensa sila (Marţi, 28 noiembrie 2017, 17:21)

   valll [utilizator] i-a raspuns lui alibaba_zeul_meu

   Daca ar avea demnitate, magistratii ar refuza mita cu care, prin intermediul unor misiti, puterea vrea sa-i cumpere. Ar realiza ca intr-o tara devastata de tot felul de nemernici care nu au stiut decat sa fure, o tara cu doctori platiti prosr, care se razbuna pe bolnavi, cu scoli care se darama, nu se cuvine sa te bucuri ca tu te indestulezi, ca iei mai mult. Ca este nevoie de echilibru, de moralitate, de altruism.
   Dar ei o fac pe moralii pana mai obtin inca niste privilegii.
   Imi este o imensa sila, asta nu e tara, e jungla! Nu e parlament, nu e justitie, sunt doar niste animalele mai egale decat celelalte.
  • 0 (0 voturi)    
   Da ... citeste cum isi fac treaba (Marţi, 28 noiembrie 2017, 19:41)

   Stef_and [utilizator] i-a raspuns lui alibaba_zeul_meu

   http://www.chirita-law.com/cedo-pastrarea-unei-persoane-cu-cancer-in-forma-terminala-in-stare-de-detentie-reprezinta-un-tratament-inuman/
  • 0 (0 voturi)    
   Comisia speciala Ciordache dupa vacanta de vara (Miercuri, 29 noiembrie 2017, 0:44)

   Clop [utilizator] i-a raspuns lui alibaba_zeul_meu

   Nicolicea, catre judecatoarea CSM: "Nimic nu va da dreptul sa fiti atat de agresiva si aroganta!"

   Daca o judecatoare la CSM n-a avut boasele de rigoare sa-i spuna gen lui Nicolicea: "Nimic nu va da dreptul sa fiti in aceasta comisie, decat partidul..., dar nu competente in jurisprudenta!", inseamna ca a inghitit galusca unui individ agresiv, arogant si grobian.

   Comisia asta trebuie sa dispara. E artileria penalilor aflati in functii de raspundere atat in Parlament, cat si in guvern ( de pilda, Olguţa Vasilescu, fost primar al municipiului Craiova, sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de spălare a banilor), si pune in pericol securitatea Romaniei.
 • +14 (18 voturi)    
  Hot si iarasi Hot (Marţi, 28 noiembrie 2017, 11:00)

  ComentNews [utilizator]

  Legi pentru starpirea luptei anticoruptie, subordonare politica a procurorilor, (ce ironie, oare va mai tipa vreun PSD-ist sau Molicean ca sunt dosarele politice? toate vor fi politice daca porcurorii sunt condusi de Ministrul Justitiei), eliminarea Guvernantei Corporatiste de la intreprinderile de stat (adica eliminarea transparentei, integritatii si profesionalismului) si crearea Fondului Suveran de Investitii (ca in Rusia, Kazakhstan, Arabia Saudita unde toti cei aproape de clanul de la putere pun botul la banii publici). Iata ce ne aduce somnul din ziua votului. Sansa e sa ia astia de la PSD-ALDE o teapa la propriu, ca pe vremea lui Vlad Tepes ca tot sunt ei patrioti si striga de neamul romanesc.

  Uraaa, pe ei!
  • +1 (1 vot)    
   Fonduri Suveran (Marţi, 28 noiembrie 2017, 20:09)

   wintershadow [utilizator] i-a raspuns lui ComentNews

   exista sau au existat si in tari spre care privim in sus, Italia, Franta, ca sa nu mai zic de cel mai mare din lume la momentul actual, cel al Norvegiei. Ideea este buna, problema este daca sunt capabili sa o puna in aplicare, lucru de care am mari indoieli.
 • +8 (8 voturi)    
  Tabel de lucru (Marţi, 28 noiembrie 2017, 11:25)

  andrei06 [utilizator]

  Este foarte util tabelul de lucru uploadat, dar puteti mentiona mai clar codul de culori folosit? Galben - amendamente adoptate, rosu - amendamente respinse, fara culoare - nediscutate? Multumesc.
 • +5 (5 voturi)    
  Tabel de lucru (Marţi, 28 noiembrie 2017, 11:25)

  andrei06 [utilizator]

  Este foarte util tabelul de lucru uploadat, dar puteti mentiona mai clar codul de culori folosit? Galben - amendamente adoptate, rosu - amendamente respinse, fara culoare - nediscutate? Multumesc.
 • +12 (14 voturi)    
  mda... (Marţi, 28 noiembrie 2017, 13:19)

  liviu_ [utilizator]

  badaranie
  politiac pumnului in gura si dictatura
  astae psd...

  cica dezbatere...
  ce gluma proasta...
 • +9 (9 voturi)    
  mita, mita, mita (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:22)

  revo [utilizator]

  Pe fiecare articol din asa-zisa "lege" ar trebui sa scrie cu cerneala fosforescenta: mita, mita, mita!
  Si magistratii sunt cetateni ca toti cetatenii, munca lor nu este cu nimic mai pretioasa sau mai grea sau mai periculoasa decat a celorlalti, nu au dreptul la privilegii. Este suficient ca nu raspund pentru munca lor si au salarii si pensii hipernesimtite.
 • +6 (8 voturi)    
  astia vor sa ... (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:33)

  mar-vas [utilizator]

  ne intoarcem in anii 50?!
  sa vina davai ceas/davai palton si sa ia romanasilor aprtamentele/vilele/masinutele/terenurile/barcutele/mosiile de la tara/conturile in banci........etc,etc!
  vor din nou nationalizari/confiscari extinse??
  ba voi sunteti dilii?
  i-ati asteptat pe americanii 70 de ani si acum cand astia v-au intins o mana voi ce faceti?
  iesiti in strada?!
 • +10 (10 voturi)    
  Am voie oare sa exprim ce le doresc? (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:51)

  baimarean [utilizator]

  1. Sa-i vad pe toti cu/in proteze.
  Si asta mai repede.!
  Sorry, ma apropiu de limita suportabilitatii unor astfel de fiinte carora nu le pasa de altii decat de ei si neamuril elor. :(((
  Ce-am ajuns.....
 • +10 (10 voturi)    
  control (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:52)

  DrIon [utilizator]

  Cine controleaza justitia controleaza tara!
  Asta a inteles-o Iliescu si ai lui , motiv pentru care au lasat toata sleahta de magistrati minjiti in comunism dar care puteau fi tinuti de mustati.
  Timpul a trecut iar actualii magistrati si-au luat-o in cap.
  Acum trebuie momiti cu privilegii de nerefuzat!
 • +9 (9 voturi)    
  O singura intrebare am (Marţi, 28 noiembrie 2017, 16:00)

  Cetatean002 [utilizator]

  A venit reactia SUA, a venit si reactia UE, intrebarea este: Unde naiba e reactia presedintelui si referendumul lui care trebuia sa il faca din februarie? UNDE ESTE?
  • -1 (1 vot)    
   alta intrebare ! (Marţi, 28 noiembrie 2017, 20:06)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Cetatean002

   ............
 • -2 (10 voturi)    
  hahaha (Marţi, 28 noiembrie 2017, 18:20)

  nash pandelica [utilizator]

  Stelian Ion: "Eu doresc sa stiu cu cine discutam in aceste sedinta. Vreau ca UNJR sa ne spuna cati membri are."
  .......................
  poate ne spune el cati membri are usr....
  e ca aia cu piticul sovietic, cel mai mare pitic din lume...:))
  • 0 (0 voturi)    
   Nashule, poti fi sigur ca are mai multi (Marţi, 28 noiembrie 2017, 19:56)

   Kecske [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

   decit umbra aceea de unjr. Fii convins ca numai votantii lui Stelian Ion sint de zeci de ori mai multi decit membrii unjr. Care cred ca sint de fapt dana garbovan si garbovan dana.
   • 0 (0 voturi)    
    pai, sa stam stramb (Miercuri, 29 noiembrie 2017, 8:57)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Kecske

    in usr intra tot fraieru, pe cand in uniunile judecatorilor intra numai judecatorii.
    deci, proportional din numarul total al judecatorilor.
    pe cand la usr e vorba de 18 milionuri, cat zice autoritatea elctorala c'ar fi numarul votatorilor din tzarisoara si raspandiri.
    e normal ca in usr sa fie cu 2-3 membri mai mult.
    mai ales cu toata propaganda internetului, f^sbucii si a scolilor ...de gandire.:)
  • 0 (0 voturi)    
   huih (Marţi, 28 noiembrie 2017, 22:11)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

   Chiar matale esti piticul sovietic atat de celebru?
 • -1 (5 voturi)    
  Reinfiintarea politiei politice ? (Marţi, 28 noiembrie 2017, 18:51)

  EU_e_cu_noi [utilizator]

  Dupa intrarea in vigoare a acestor modificari o sa inceapa adevaratul macel. Procurori controlati politic, unii mai putin pregatiti profesional (standardul persoanelor intrate in magistratura va scadea conform propunerilor) vor putea incepe urmarirea penala asupra oricarui cetatean considerat indezirabil. Judecatori , de asemeanea mai putin pregatiti profesional vor putea da sentinte dupa bunul plac,
  Magistratii "incomozi" vor fi incet inlaturati politic, iar in locul lor vor fi adusi oameni obedienti care nu vor avea curajul sa se opuna celor care i-au adus in sistem.
  Cu aceasta Procuratura ceausista si instantele politice de pe vremea comunismului vor fi reactivate.
  Despre ce alegeri libere osa mai vorbim dupa acest moment ? Care democratie ?
 • +1 (1 vot)    
  Nicolicea (Marţi, 28 noiembrie 2017, 20:30)

  un_carnat [utilizator]

  Un derbedeu ordinar
 • 0 (0 voturi)    
  cadouri de sarbatori (Miercuri, 29 noiembrie 2017, 6:28)

  tontu [utilizator]

  Tot asa cu cum au "cumparat" alegatorii cu salarii si pensii marite dau acum "pomeni" procurorilor si judecatorilor ca sa lase ciocu mic; ca doar nu dau de la ei din buzunar...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by