Deputatul PSD Petre Florin Manole a spus, raspunzand unei interpelari prin intermediul Facebook, ca va vota impotriva proiectului colegilor sai ce introduce conditii dure pentru ONG-uri, inclusiv publicarea, la fiecare sase luni a numelor tuturor celor care doneaza.

"Imi voi sustine opinia in grupul PSD si stiu deja ca sunt si alti colegi impotriva”, scrie Manole intr-un comentariu la o postare a unui utilizator Facebook.

"Din cate stiu eu de la Gabriel Petrea, guvernul a avizat negativ initiativa. Asta inseamna deja un semnal politic si un pas administrativ clar”, adauga deputatul PSD.

Proiectul de legeinitiat de parlamentarii PSD Liviu Plesoianu si Serban Nicolae care introduce modificari dure pentru organizatiile neguvernamentale a fost adoptat tacit de Senat. Proiectul prevede ca fundatiile si asociatiile sunt obligate sa publice, la fiecare sase luni, o declaratie detaliata de venituri si cheltuieli in care sa fie mentionata fiecare persoane care a dat bani respectivei fundatii sau asociatii si valoarea acestui venit. Daca acest lucru nu se intampla la timp, ONG-ul respectiv isi inceteaza "de indata" activitatea. Guvernul a dat un aviz negativ acestui proiect.

Proiectul se afla pe ordinea de zi a plenului Senatului, insa senatorii nu au reusit sa ajunga cu dezbaterile pana la acest proiect pe ordinea de zi astfel ca proiectul, care avea termen de adoptare tacita 20 noiembrie, a fost adoptat in forma initiala.