"Si Napoleon se mai certa cu generalii lui. E normal sa existe puncte de vedere diferite si in PSD. Acest lucru nu insemana ca la varful partidului nu avem o echipa puternica. Atat Liviu Dragnea cat si Mihai Tudose nu au alt scop decat sa implementeze programul de guvernare promis la alegeri. Nu se pune problema de vreo ruptura, sunt convins de acest lucru", a declarat Horia Nasra, presdintele PSD Cluj, intrebat de Actual de Cluj cum comenteaza conflictul dintre Liviu Dragnea si Mihai Tudose.

Horia NasraFoto: Actual de Cluj

Nasra a adaugat ca cei doi lideri inteleg perfect ca partidul si Romania au nevoie de stabilitate politica, mai ales acum in prag de Centenar. Horia Nasra este omul care a primit sprijin intens din partea lui Liviu Dragnea pentru a prelua organizatia PSD Cluj. De altfel, Nasra nu s-a sfiit niciodata sa recunoasca ca este parte din echipa lui Dragnea si ca ii va ramane alaturi, indiferent de ceea ce s-ar intampla la nivel de PSD.

Deputatul Itu, prieten cu Tudose

Lider al organizatiei PSD Dej, Cornel Itu ¬ deputat cu vechime ¬ era sa ramana fara loc eligibil la ultimele alegeri parlamentare, iar motivul a fost chiar Liviu Dragnea, care s-a ambitionat sa scape de presupusii apropiati ai fostilor lideri PSD Cluj. Dupa o perioada indelungata de emotii, dupa multiple interventii, cu sprijinul lui Horia Nasra, dejeanul Cornel Itu a ramas, totusi, pe un loc eligibil la Camera Deputatilor, castigand un nou mandat de deputat. El s-a revansat fata de Dragnea cu ocazia adoptarii motiunii pentru demiterea lui Sorin Grindeanu din functia de premier al Romaniei. Astazi e convins ca o eventuala disputa la nivelul conducerii PSD-ului nu are cum sa faca bine partidului si ca nu se va ajunge la o situatia de criza, cum s-a intamplat in cazul Grindeanu.

Itu spune ca este bun amic cu premierul Mihai Tudose pentru ca au activat impreuna mai mult timp in cadrul Comisiei pentru Politici Economice, din Camera Deputatilor: "Il stiu pe Mihai Tudose, stiu ca este suficient de matur incat sa puna pe primul plan interesele tarii si ale partidului. Sigur, sunt si vor mai fi multe zvonuri, dar sunt convins ca si Liviu Dranea si Mihai Tudose inteleg ca avem nevoie de liniste si de o buna colaborare. Personal, chiar cred ca lucrurile vor intra pe un fagas normal si ca nu se va ajunge la o situtie de criza", a spus Itu

Vasile Ilea: toate deciziile se vor lua in Comitetul Executiv al PSD

Liderul organizatiei municipale a PSD, senatorul Vasile Ilea - un apropiat al lui Horia Nasra - spune ca orice decizie privind remanierile promise de premierul Tudose se vor discuta in Comitetul Executiv al PSD. De altfel, Dragnea si Tudose au facut astazi o declaratie comuna, legat de inlocuirea unor ministri. Ei au subliniat ca joi se va reuni ComitetulExecutiv pe aceasta tema. "Cred ca toata lumea de la conducerea PSD intelege ca avem nevoie de stabilitate. PSD este un partid foarte mare, e firesc sa existe si pareri diferite, discutii contradictorii, dar nu cred ca cineva isi poate asuma acum sa declanseze o criza. Veti vedea ca absolut toate deciziile se vor discuta si se vor adopta la nivelul Comitetului Executiv, asa cum este firesc sa se intample", a spus Ilea.

Silentio stampa la Bacau

Senatorul Dragos Benea, care conduce autoritar, organizatia judeteana a social-democratilor, a refuzat sa se pronunte pe tema conflictului Dragnea-Tudose. Nici celalalt conducator al PSD Bacau, deputatul Gabriel Vlase, vicepresedinte al Camerei Deputatilor, un fel de bodyguard politic al lui Liviu Dragnea, nu a facut vreo declaratie publica.

Intrebat, la sfarsitul lunii iulie, despre atacurile la care este supus presedintele PSD, Liviu Dragnea cat si despre tensiunile din partid, Dragos Benea a declarat: "Liviu Dragnea conduce cu mana forte un partid foarte disciplinat si nu este corect sa se puna in discutie ideea inlocuirii presedintelui PSD. De altfel, nici nu am auzit ca in interiorul partidului sa se puna in discutie o eventuala schimbare".

Totusi, cativa parlamentari bacauani si-au declarat mirarea privind diferendul Liviu Dragnea-Mihai Tudose. Deputatul Ionel Floroiu, a spus ca "social-democratii bacauani au fost luati prin surprindere de tensiunea, neasteptata creata in partid. Am vazut aceste lucruri in massmedia. Dar un punct de vedere oficial trebuie sa vi l dea presedintele PSD Bacau, Dragos Benea". Ceilalti parlamentari bacauani nu au dorit sa raspunda nici, macar, la intrebarile date prin SMS. Primarul mun Bacau, Cosmin Necula, presedinte al organizatiei municipale, a a descris situatia din PSD ca "fiind reprobabila", insa nu a dorit sa precizeze, nici macar in nume personal, de ce parte se pozitioneaza in lupta dintre presedintele Camerei si premier