Parlamentarii si liderii PSD din teritoriu evita sa faca declaratii publice despre meciul Dragnea - Tudose, dar la adapostul anonimatului au acceptat sa vorbeasca. Cei mai multi parlamentari si lideri locali din Constanta par incolonati in spatele sefului PSD, Liviu Dragnea si il someaza pe Mihai Tudose "sa-si ajusteze discursul", insa unii sustin ca n-ar mai vota inca o motiune de cenzura impotriva propriului guvern. Totusi, accepta ca daca partidului va stabili asa, o vor face.

La Constanta, PSD nu se dezice si va urma linia partidului, indiferent de consecintele politice pe care partidul le va deconta ulterior. Surse din conducerea partidului si din randul parlamentarilor de Constanta ne-au declarat ca exista o suparare si o temere generale cauzate de noul scandal iscat intre premier si presedintele partidului si de probabilitatea unei noi motiuni impotriva propriului guvern: "Noi speram sa nu se repete episodul Grindeanu, iar tensiunea sa se reduca prin dialog in cadrul partidului. Este un guvern politic, orice problema se discuta si se rezolva in interiorul partidului si al coalitiei. La Constanta se va pastra aceeasi linie ca si pana acum".

Un parlamentar PSD considera ca lucrurile sunt "rezolvabile", ca tensiunea se va stinge repede intre cei doi, nu sustine remanierea ministrilor Sevil Shhaideh si Rovana Plumb si nici nu crede ca Guvernul a ajuns la 20% incredere si are impresia ca cineva vrea sa distruga PSD cu orice pret: "E doar o ciupeala intre ei doi. Toate lucrurile trebuie discutate in partid, pentru ca guvernul e politic. Totul este rezolvabil. Nu vedeti ca cineva vrea sa distruga PSD cu orice pret? Cu Shhaideh spun ei ca e vorba de imagine si de perceptie, dar mai intai e vorba de prezumtia de nevinovatie, Justitia se face de judecator. Iar guvernul nu e la 20%, e imposibil asa ceva".

Intrebati fiind daca ar fi dispusi sa mai voteze inca o data impotriva propriului guvern doar pentru a-l multumi pe Liviu Dragnea, cei mai multi parlamentari constanteni ai PSD cred, totusi, ca nu este probabil sa se repete episodul motiunii din iunie 2017. Iritati de noul conflict de la varful partidului, parlamentarii l-au gasit vinovat pe Mihai Tudose pentru declaratiile facute la adresa ministrilor preferati de Dragnea si l-au invitat sa-si "ajusteze discursul": "Cred ca este prematur sa vorbim despre un vot referitor la Guvern, iar Tudose ar trebui sa-si ajusteze un pic discursul si sa inteleaga ca prezumtia de nevinovatie inlatura notiunea de <>", a declarat unul dintre parlamentari.

Unul dintre parlamentarii PSD a explicat cel mai bine cum merg lucrurile in partid si cum, in cazul unei noi motiuni, parlamentarii social-democrati ar vota iar in bloc si si-ar rasturna si al doilea guvern doar ca sa respecte deciziile luate de conducerea partidului: "Momentan nu avem toate elementele ca sa ne pronuntam, apar multe informatii in spatiul public, de la o ora la alta. Cert este ca imaginea partidului este foarte afectata si o noua motiune ar fi dezastruoasa. In momentul de fata nu as mai vota din nou impotriva guvernului. Dar daca se va stabili in partid sa votam din nou impotriva, o sa votez, asta e".