UPDATE Proiect al Guvernului: persoanele care au suferit condamnari penale dar au fost reabilitate pot fi membri ai Guvernului/ Legea care i-a interzis lui Dragnea sa fie premier se abroga, dar noile reglementari nu il ajuta deocamdata/ Ministerul Dezvoltarii: Modificarile exista din noiembrie 2016, initiativa nu apartine coalitiei de guvernare

de Red. politic     HotNews.ro
Miercuri, 12 iulie 2017, 12:24 Actualitate | Politic


Guvernul Tudose in sedinta
Foto: Agerpres
 documente
(12 Iul 2017) DOC, 1MB
Un proiect de lege privind un Cod administrativ aflat in dezbatere pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale modifica, printre altele, Legea 90/2001 care interzicea persoanelor condamnate sa fie membri in Guvern, din cauza careia Liviu Dragnea nu a putut ajunge premier, in sensul in care persoanele care au suferit condamnari penale pentru care a intervenit reabilitarea pot face parte din Guvern. Important de precizat este ca Liviu Dragnea a fost condamnat in aprilie 2016 la doi ani de inchisoare cu suspendare, cu un termen de incercare de patru ani, ceea ce ar insemna ca reabilitarea in cazul sau ar urma sa se calculeze pentru anul 2020 (perioada curge din momentul condamnarii definitive). Potrivit Codului Penal, reabilitarea are loc de drept pentru pedepse de pana in 2 ani inclusiv, daca in decurs de 3 ani condamnatul nu a savarsit o alta infractiune. Prin urmare, Liviu Dragnea va fi considerat reabilitat in 2023.

Art. 165 din Codul penal prevede astfel:

"Reabilitarea are loc de drept in cazul condamnarii la pedeapsa amenzii, la pedeapsa inchisorii care nu depaseste 2 ani sau la pedeapsa inchisorii a carei executare a fost suspendata sub supraveghere, daca in decurs de 3 ani condamnatul nu a savarsit o alta infractiune."

Avocatul Lucian Bolcas a precizat in direct la Antena 3 ca acest lucru inseamna ca reabilitarea lui Liviu Dragnea va interveni in anul 2023.

Modificarea vine ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale la sesizarea formulata de Avocatul Poporului. CCR considera, in motivarea deciziei, ca interdictia trebuie sa inceteze, conform legislatiei in vigoare, in caz de reabilitare, dezincriminare sau amnistie, si afirma ca revine Parlamentului sarcina sa coreleze conditiile de acces in functia de membru al Guvernului si cea de parlamentar.

Proiectul este unul extrem de amplu, de 246 de pagini. In prezent este in stadiul consultarilor interministeriale, urmand apoi sa intre in dezbatere publica. Odata adoptat de Guvern, proiectul merge in parlament, unde poate fi modificat.

Cele doua articole din proiect care vizeaza Legea 90/2001

Art. 17(b10)
Pot fi membri ai Guvernului persoanele care indeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) au cetatenia romana si domiciliul in tara;
b) se bucura de exercitiul drepturilor electorale;
c) nu au suferit condamnari penale, cu exceptia situatiei in care a intervenit reabilitarea.

Art. 651:

(2) In termen de 3 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei a prezentului Cod se abroga urmatoarele acte normative:

c) Legea nr. 90/2001 pentru organizarea si functionarea Guvernului si a ministerelor, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 164 din 2 aprilie 2001, cu modificarile si completarile ulterioare

Ce spunea Curtea Constitutionala in motivare

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a respins pe 4 mai ca inadmisibila sesizarea Avocatului Poporului referitoare la articolul care interzice persoanelor condamnate sa fie membri ai Guvernului. "In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a respins, ca inadmisibila, exceptia de neconstitutionalitate formulata. Pentru adoptarea acestei solutii, Curtea a constatat ca, in esenta, motivele invocate in sesizare constituie atat probleme de aplicare si interpretare a legii de catre autoritatile publice competente, cat si aspecte de legiferare  ce intra in competenta Parlamentului".

Ulterior, pe 20 iunie, in motivarea deciziei, CCR spunea ca interdictia trebuie sa inceteze, conform legislatiei in vigoare, in caz de reabilitare, dezincriminare sau amnistie, insa afirma ca revine Parlamentului sarcina sa coreleze conditiile de acces in functia de membru al Guvernului si cea de parlamentar.

UPDATE 15.55 Ministerul Dezvoltarii a trimis o serie de precizari privind aceste prevederi, in care afirma ca au fost incluse in proiectul de Cod Administrativ al guvernului condus de Dacian Ciolos, pus in dezbatere pe 8 noiembrie 2016.

Redam mai jos in intregime precizarile:

"Proiectul de act normativ privind Codul Administrativ a fost elaborat și introdus în dezbatere publică la data de 8 noiembrie 2016, cu două luni înainte de venirea la guvernare a actualei coaliții politice. La acea dată, proiectul Codului Administrativ, propus și angajat de fostul cabinet condus de domnul prim-ministru Dacian Cioloș, conținea în aceeași formă și articolul privind amendarea Legii 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor. Prin urmare, introducerea acestei prevederi nu reprezintă o inițiativă a actualei Coaliții de guvernare.

Introducerea la acea dată a prevederilor legate de amendarea Legii 90/2001 a fost motivată de necesitatea de actualizare a legislației privind administrația publică centrală și locală în acord cu jurisprudența Curții Constituționale din ultimii ani și corelarea cu alte acte normative cu incidență în administrația publică.

Legea nr. 90/2001 privind organizarea și functionarea Guvernului României și a ministerelor, așa cum arată și titlul ei, nu reglementează doar condițiile necesare pentru ocuparea funcției de membru al Guvernului, ci întregul proces de organizare și funcționare a Guvernului și ministerelor.

Subliniem că reabilitarea, condițiile și efectele acesteia sunt reglementate de Codul Penal. În ceea ce privește modificarea uneia dintre condițiile necesare pentru ocuparea funcției de membru al Guvernului, precizăm că, potrivit Codului Penal, art 169, alin.1, reabilitarea "face să înceteze decăderile și interdicțiile, precum și incapacitățile care rezultă din condamnare".

Din necesitatea de a aduce claritate textului juridic din actuala Lege 90/2001, se propune prin proiectul Codului Administrativ corelarea condiției de a nu fi avut condamnări penale cu prevederile Codului Penal privind instituția reabilitării.

În motivarea Deciziei Curții Constituționale nr. 304/2017 la punctul 34 se prevede că: “efectele reabilitării se produc pentru viitor. Înlăturarea consecințelor condamnării vizează nu numai materia dreptului penal (spre exemplu, în cazul săvârșirii din nou a unei infracțiuni, nu va fi atrasă starea de recidivă etc.), ci și consecințele extrapenale care au derivat din condamnare, decăderile, interdicțiile sau incapacitățile încetând odată cu rămânerea definitivă a hotărârii de reabilitare [art. 169 alin. (1) din Codul penal].

Menționăm ca toate prevederile actului normativ au fost elaborate de un grup de lucru format din experți ai ministerelor de linie și ai altor instituții abilitate în procedurile de avizare. De asemenea, subliniem că în procesul de elaborare a actelor normative este obligatorie respectarea dispozițiilor enunțate de Curtea Constituțională, inclusiv cele cuprinse în Decizia CCR nr. 304/2017.

Codul Administrativ reunește 20 de acte normative în vederea clarificării prevederilor, asigurării aplicării lor unitare și neinterpretabile, precum și eliminării contradicțiilor, redundanțelor și situațiilor de vid legislativ.

Cele 20 de legi codificate vizează aspecte legate de organizarea și funcționarea administrației publice centrale și locale.

Proiectul de lege se află încă în consultare publică și în avizare interministerială, instituțiile interesate putând în continuare să formuleze propuneri și observații."


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

15363 vizualizari

 • +51 (53 voturi)    
  To Do - se or not to do - se (Miercuri, 12 iulie 2017, 12:34)

  CezarN [utilizator]

  EI, acum e-acum! Va juca Tudose cum ii canta Dragnea, sau um o cer interesele tarii?


  Trece legea, Tudose pleaca, vine Dragnea primministru, vin o multime de modificari legislative de o sa-i regretam pe Nastase si Iliescu la un loc. Iar Viktor Orban o sa ni se para un liberal pur sange.

  Eu nu inteleg de ce nu ne preocupa cum sa aducem in tara si in guvern si administratie o multime de absolventi romani ai unor universitati de prestigiu din Vest (nu am vazut nicio initiativa legislativa de genul acesta), insa ne preocupa permanent, de 6 luni, cum sa salvam coruptii din inchisori, cum sa-l salvam e Dragnea de inchisoare sau cum sa-l facem primministru pe acelasi Dragnea
  • -25 (29 voturi)    
   Chiar nu-i inteleg pe postacii care isi spun (Miercuri, 12 iulie 2017, 13:58)

   xrogo [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

   parerea despre un articol fara sa-l citeasca, pai mai nea , cum mama naibii poate sa plece Tudose si sa vina Dragnea daca el nu poate sa ocupe o functie numai dupa anul 2023!
   Poate te-ai gandit ca si dupa 2020 PSD o sa conduca tara, ca o sa formeze un guvern tot cu Tudose si abia asa ar putea Dragnea sa-l inlature pe Tudose in 2023 si sa-i ia locul!
   Ori, varianta cea mai plauzibila nu te-ai gandit deloc si-ai postat si tu, ca sa te afli in treaba!
   • +18 (18 voturi)    
    Alo, Dl Codrin , (Miercuri, 12 iulie 2017, 14:53)

    Cristica987 [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    ce dracu ne credeti chiar atat de prosti? pai noi nu stim ca planul e ca totul sa se petreaca cu pasi marunti , sa nu atraga atentia ? bineinteles ca rezolva Daddy in pasul 2 - nu se mai aplica din 2023 ci se aplica imediat . e simplu ce dracu

    hai ca se poate Daddy , inca putin si PSD ajunge in sfarsit la 1%. Curaj
   • +14 (14 voturi)    
    eeeeee (Miercuri, 12 iulie 2017, 15:26)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    faci pe niznaiul.
    te faci ca nu cunosti ce hram de parlamentari are psd-ul tau iubit.
    acusi dau baietii una de sta mata-n coada si-l vezi pe iubitu-ti imparat de Teleorman, in fruntea bucatelor.
    • +12 (12 voturi)    
     este mircica von latrina 3 care INCA (Miercuri, 12 iulie 2017, 15:39)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui nahir

     nu a fraternizat cu Pastorul Von Mushtar pe buze, mircica e ultima reduta, aici pe Hot News !
   • +13 (15 voturi)    
    Dar dupa 2023 e ok ca un borfash (Miercuri, 12 iulie 2017, 15:35)

    Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    sa te conduca? Si chiar atat de credul esti sa crezi ca ramane asa?
   • +8 (10 voturi)    
    Mda (Miercuri, 12 iulie 2017, 16:35)

    Tony_K [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    Cand planta crede ca gandeste si da lectii celorlalti...
  • +18 (20 voturi)    
   infractorii nu se lasa (Miercuri, 12 iulie 2017, 14:33)

   titiacs [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

   Ca sa terminam odata pentru totdeauna cu circul asta: da-ti tovarasi o hotarire si puneti-l pe nea mustata prim-ministru, ca oricum acolo se va ajunge...Dupa aia stabiliti ca numai infractorii au drept de vot ( ca tot tind sa devina majoritari ) si alegeti-l si presedinte. Mai ramine vacant postul de viitoare sotie a lui tariceanu !
   CARE MAI PUTETI, PLECATI CIT MAI AVETI TIMP !
   • +8 (12 voturi)    
    Bai, nea! (Miercuri, 12 iulie 2017, 14:57)

    CezarN [utilizator] i-a raspuns lui titiacs

    LEGEA noua spune ca persoanele reabilitate POT ocupa o functie in guvern.

    BOLCAS, nu LEGEA, spune ca reabilitarea lui Dragnea va surveni in 2023.

    Cum eu ced ca aceasta lege este cu dedicatie pentru Dragnea, nu il cred pe Bolcas. Nu te supara pe mine! Eu cred ca in forma in care va iesi din Parlament, daca va iesi, aceasta lege ii va permite lui Dragnea sa fie primministru, caz in care te va rasplati si pe tine pentru postarea ta. Fa un copyscreen, sa-l pui la CV.
    • +9 (9 voturi)    
     Scuze! era ptr xrogo (Miercuri, 12 iulie 2017, 15:54)

     CezarN [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

     Scuze!
  • +3 (3 voturi)    
   Sevil ne ia de proști? (Miercuri, 12 iulie 2017, 16:56)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

   Spune"inițiativa nu aparține coaliției ......"uitând să spună că aparține PSD,Vasile Dâncu fiind primvicepremier și a promovat inițiativa la cererea lui Dragnea.Contrele Cioloș-Dragnea nu pentru asta au fost?
   • +1 (1 vot)    
    Pentru că asta suntem (Miercuri, 12 iulie 2017, 19:20)

    Andrei57 [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

    Da. Inițiativa aparține fostului Guvern, pentru că Vasile Dâncu era membru în Guvernul lui Dacian Cioloș. E simplu.
 • +25 (27 voturi)    
  Ce inseamna reabilitare? (Miercuri, 12 iulie 2017, 12:38)

  BEDE [utilizator]

  Daca reabilitare inseamna ca o instanta de judecata ia hotararea ca persoana respectiva a fost condamnata in urma unei erori judiciare, atunci mi se pare a fi in regula. Sau, poate oare sa insemne altceva? Daca da, atunci ce poate sa insemne?
  • +29 (31 voturi)    
   in mintea (Miercuri, 12 iulie 2017, 13:13)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

   creata si stramba a parlamenthotilor nostri, reabilitare va insemna ispasirea pedepsei si, eventual, un certificat de buna purtare emis de ministerul dreptatii strambe, conform caruia respectivului i se pot incredinta destinele tarii.
  • +32 (34 voturi)    
   Reabilitare = Re abilitare sa fure (Miercuri, 12 iulie 2017, 13:25)

   CezarN [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

   Adica, sunt abilitati din nou sa fure.
   • +8 (12 voturi)    
    Mai bine trebuiau să propună (Miercuri, 12 iulie 2017, 14:34)

    nick24 [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

    că esți reabilitat, dacă te-au prins la furat de maxim trei ori - la a patra oară să nu mai poți fi ales.
  • -22 (24 voturi)    
   Altul care n-a citit articolul, acolo explica ce (Miercuri, 12 iulie 2017, 13:59)

   xrogo [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

   inseamna reabilitarea, e greu domnule cu literele astea, trebuie citite si mai ales intelese!
   • +10 (10 voturi)    
    ia (Miercuri, 12 iulie 2017, 15:28)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    esplica matale, asa pa intelesu lu domnu si altii care este ca el, pa litere, ce insemneaza reabilitare.
    ca vreau si io sa stiu. hai.
   • +9 (9 voturi)    
    Fapta ramane baietzal (Miercuri, 12 iulie 2017, 15:36)

    Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    Pot sa emita ei cate hartii vor, what's done is done and cannot be undone.
    • +2 (2 voturi)    
     astia fac (Miercuri, 12 iulie 2017, 18:32)

     nahir [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

     acuma la fel ca la prescrierea faptelor.
     dupa mintea lor stramba si viciata, daca ai furat si n-au apucat judecatorii sa-ti dea o pedeapsa fapta prescriindu-se, inseamna ca esti nevinovat.
   • +8 (8 voturi)    
    Daca tu consideri aia explicatie (Miercuri, 12 iulie 2017, 16:07)

    LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    cred ca ar fi cazul sa mai inveti. Uita-te in dictionare sa vezi ce inseamna reabilitare si mai ales ce intelege majoritatea prin reabilitare. Vei vedea cu surprindere ca BEDE are dreptate. Faptul ca a trecut o vreme de la comiterea faptei nu inseamna ca nu ai comis-o si esti absolvit de vina! In ce priveste articolul, e normal sa prezinte reabilitarea asa, ghici cine a facut si aprobat codul penal? Nu cumva chiar hotii nostri?
  • +5 (5 voturi)    
   in lirica populara (Miercuri, 12 iulie 2017, 16:01)

   federal [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

   bataia si ///// nu se mai dau inapoi, odata administrate.
   ar trebui completat si cu furtisagurile, in logica intelesurilor starnite de CCR.

   membru al guvernului ar putea sa fie un fost condamnat penal doar daca nu mai exista nici un cetatean roman care sa nu fie fost infractor si ar ramine de ales numai intre fosti condamnati penal.

   ai fost condamnat penal si esti reabilitat, ok, fii sanatos, dar nu te cocota in fruntea comunitatii, pentru ca ai aratat de ceea ce esti in stare, chiar nu are sens sa insisti.

   asta ca sa fie clar.
 • +27 (29 voturi)    
  Pana in 2020 , (Miercuri, 12 iulie 2017, 12:43)

  si_mort_va_vad [utilizator]

  sper ca dracul viu e deja incarcerat de minim un an ...

  Hai la multi ani , dracule viu !!!!!

  Cu executare de aia rea care doare , pana se usuca hamsterul si pica !!!!
 • +12 (22 voturi)    
  SUPER !!! (Miercuri, 12 iulie 2017, 12:44)

  popass [anonim]

  sper ca data viitoare sa mergeti la vot , inclusiv aia din piata victoriei (cel putin 50% din ei nu au fost la vot ) ...........
 • +23 (25 voturi)    
  Tudose acest Lemn Tanase (Miercuri, 12 iulie 2017, 12:49)

  un domn [utilizator]

  vrea sa vada 1 million de Oameni In Strada !
 • +22 (24 voturi)    
  ce inseamna reabilitare?! (Miercuri, 12 iulie 2017, 12:51)

  liviu_ [utilizator]

  oricum eu zic sa desfiintam de tot justitia...
  efecti psd de cand a enit la guernare nu a facut DECAT sa se ocupe de spalarea penalilor si distrugerea justitiei (pensiile si maririle salariale au fost doar momeala ca sa nu le sara lumea in cap si sa-i lasa sa fure in continuare)...

  pariu ca daca situatia o sa continue asa... tara asta e TERMINATA!!!
 • +30 (32 voturi)    
  Greu de starpit! (Miercuri, 12 iulie 2017, 12:56)

  Adri70 [utilizator]

  Acest grup infractional va fi foarte greu de starpit daca, in continuare, veti sta acasa in loc sa mergeti la vot. Meritam tot ce ni se intampla!
 • +17 (21 voturi)    
  Pai daca a fost reabilitat, mi se pare corect (Miercuri, 12 iulie 2017, 12:58)

  jackalphonse [utilizator]

  La amendamente, mai adauga si o portita pentru Dracnea si gata felul principal. Felul doi uremeaza dupa ce se vede premier. La amendamente o sa -l piarda pe Basescu, care inca nu a fost condamnat si nu-l intereseaza. El vrea partea cu gratierea ca sa nu se mai scarpine Udea in nas a doua oara.
  De ce sa discriminam oameni ca Radu Mazare, de exemplu, care nici bine n a fost acuzat, ca a si scapat cu 4 ani cu suspendare? Adica REABILITAT.
  Pai Mazare este un om capabil, cu ambitii, de ce sa nu aiba si el o functie in care sa depaseasca target ul de ~140 milioane de euro ciorditi?
  PS. Dar oare ce o fi insemnand reabilitat?!!! Eyu stiamca reabilitat inseamna "vindecat", dar este vindecat un om care a primit cu suspendare si nici prin cap nu-i trece sa si recunoasca fapta si in niciun caz nu se pune problema recuperarii prejudiciului?
  Aici este cheia: reabilitat, definitia.
 • +21 (21 voturi)    
  greu (Miercuri, 12 iulie 2017, 13:00)

  Point [utilizator]

  insa daca nu merge pe usa din fata inercam prin spate
  daca nu,pe geam,daca nu prin beci,cos etc
 • +19 (21 voturi)    
  Rușine! (Miercuri, 12 iulie 2017, 13:01)

  ouyang [utilizator]

  Încercați. Vă ia mama dracului pe toți
 • +25 (27 voturi)    
  RUSINE !!!!!! (Miercuri, 12 iulie 2017, 13:04)

  lp [utilizator]

  asta e mai mult decat legalizare a hotiei, este o rasplatire a hotiei !
 • +9 (17 voturi)    
  so what? (Miercuri, 12 iulie 2017, 13:04)

  bogdan1477 [utilizator]

  Oricum nu-l accepta Johannis premier. Si oricum prin toamna-iarna, cind gaura de la buget se va vedea din avion, si va deveni clar ca legea salarizarii cu ale ei mariri de salarii nu vor mai putea fi aplcate. Si atunci sa vezi mitinguri de protest din partea propriilor alegatori.
  • +9 (9 voturi)    
   Legea salarizării e exprimată în lei (Miercuri, 12 iulie 2017, 13:22)

   Gray51 [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

   Concluzia o tragi singur/a
   • 0 (0 voturi)    
    asha e (Joi, 13 iulie 2017, 9:14)

    bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Gray51

    Dar nu mai merge ca'n anii 90 sa tipareasca BNR bani si sa-i bage direct pe piata. Acum BNR are niste standarde de respectat, niste chestii de raportat. Plus ca executia bugetara are un capitol de venituri si unul de cheltuieli. Si la venituri nu poti baga capitolul: tiparnita bnr.

    Ce vad ei acum ca si solutie de avarie e pilonul 2.
 • +27 (29 voturi)    
  Ei, sa mai zica cineva ca avocatul poporului (Miercuri, 12 iulie 2017, 13:08)

  midufi [utilizator]

  doarme !
  El nu doarme, tovarasi, el vegheaza la drepturile penalilor precum dr. agnea!
 • +16 (16 voturi)    
  Hotii ce au furat de la stat, liber la guvernare? (Miercuri, 12 iulie 2017, 14:07)

  viorel256 [utilizator]

  PSD-ALDE a intrecut orice masura,
  Adica vor ca penalii dupa ce au fost prinsi, condamnati si au iesit de la beci sa lucreze iarasi in Guvernul Romaniei.
  Dar sunt o multime de locuri de munca in tara.
  Este absurd, nu se poate asa ceva, este strigator la cer.
  Vor ca guvernul sa fie impodobit cu vechii penali?
  Penalul cu mustata?
  Da ca ce chestie?
  Suntem peste 19 milioane de cetateni in Romania, nu este de unde a alege oameni de caracter pt guvern?
  Si de ce tocmai in Guvernul Romaniei?
  NU SE POATE ASA CEVA!!!!!!!!!!!
 • +15 (17 voturi)    
  Adica cum? (Miercuri, 12 iulie 2017, 14:17)

  Martinezu [utilizator]

  Din miile de specialisti PSD ati ajuns sa va intereseze condamnatii care au fost reabilitati?
  Nu puteti si voi sa va limitati doar la cei necondamnati?
  Cine i-a reabilitat pe cei condamnati? Tariceanu?
  Partidul? Poporul?
 • +8 (10 voturi)    
  Comment sters de user (Miercuri, 12 iulie 2017, 14:19)

  Metec [anonim]

 • +13 (15 voturi)    
  sper (Miercuri, 12 iulie 2017, 14:28)

  gopo2016 [utilizator]

  ca intelegeti ca gunoiul de dragnea asteapta cu rabdare sa treaca incet incet legile favorabile lui, pina atunci se antreneaza furind bani Romaniei, ginditi-va ca ajunge la conducerea europei, parca anul asta e rindul nostru, din ce am citit, nu credeti ca gunoiul va baga mina in bani europeni, mai ales ca ii are pe mina? e hot si asta stie sa faca
 • +16 (18 voturi)    
  Propun cooptarea de urgenta (Miercuri, 12 iulie 2017, 14:38)

  Rescator [utilizator]

  A unor "celebrii"reabilitati ca ministri in Guvernul
  Guberniei sovietice Romania:
  -seful clanului Corduneanu;
  -Sorin Ovidiu Vantu;
  -Adrian Nastase;
  -Mazare de Constanta;
  -Toti baronii PSD/PCR cu dosare penale sau
  condamnati;
  - Volgutza Vasilescu;
  Lista ramane deschisa pentru alti rapitori fara scrupule.
  Cred ,insa,ca-si vor da foc la valiza daca comit magaria!
  • +12 (12 voturi)    
   Propun o solutie pentru eliberarea puscariilor (Miercuri, 12 iulie 2017, 15:35)

   jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Rescator

   dati o lege prin care infractorii sa poata fi ministri in timpul executarii pedepsei.
   Oricum, banuiesc ca unu ca Felix Motanul ocupa cel putin trei celule ca sa se simta bine domnul profesor in timp ce creeaza. Lasati-i dle. sa vina in parlament cu gardienii dupa ei si sa aiba job-urile pentru care s-au specializat de la revolutie incoace.
 • -15 (17 voturi)    
  Ce ma distreaza (Miercuri, 12 iulie 2017, 15:30)

  adi_69 [utilizator]

  este ca toti cei ce au postat mai sus, daca ii intrebi sunt mari admiratori ai "statului de drept", dar nu vor sa recunoasca ce scrie intr-una din normele de drept elementare ale acestuia, Codul penal. Daca "penalii" sunt comdamnati dupa acest cod, atunci sunt si reabilitati conform acestuia. Nimic de comentat, chiar daca personajul ne repugna.
  • +10 (10 voturi)    
   penali reabilitati (Miercuri, 12 iulie 2017, 15:55)

   viorel256 [utilizator] i-a raspuns lui adi_69

   Guvernul azil pentru reabilitatii penali?
  • +8 (8 voturi)    
   In principiu ai avea dreptate... (Miercuri, 12 iulie 2017, 16:14)

   LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui adi_69

   Dar uiti un fapt: poti fi de acord cu ceva doar partial. Deci unele articole din codul penal sunt totusi bune (oare din intamplare??!!), unele NU. Si atunci nu e normal sa fii impotriva celor cu care nu esti de acord si sa militezi pentru schimbarea lor? Iar asta evident nu e valabil doar aici, ci si la legi, Constitutie si multe altele. Asa ca incearca sa gandesti putin...
  • +12 (12 voturi)    
   Da bah, reabilitari sunt de cand lumea (Miercuri, 12 iulie 2017, 16:17)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui adi_69

   dar numai pe la pigmei, il fac aia pe Tata Hotilor Imparat.
  • +5 (5 voturi)    
   Te distreaza pe dracu (Miercuri, 12 iulie 2017, 19:12)

   Rescator [utilizator] i-a raspuns lui adi_69

   Cum poate fi reabilitat un hot si talhar dovedit si,
   mai ales unul,care a fraudat un referendum.Apropo de
   un Stat de Drept.Te rog i-al in brate pe sovieticul
   super bogat si plecati in Siberia.
 • +13 (13 voturi)    
  Deci borfasii intra in Legalitate (Miercuri, 12 iulie 2017, 15:38)

  Parzivall [utilizator]

  In frunta cu boiernasul de Tele Orman. Great, just great.
 • +7 (7 voturi)    
  un amendament mic (Miercuri, 12 iulie 2017, 15:39)

  averageJoe [utilizator]

  se poate aduce la lege si pe parcurs nu ? Daca se jura pe mama (cuiva) ca nu mai face.. e considerat reabilitat.
 • +12 (12 voturi)    
  De unde atâta grijă pentru penalii ăștia? (Miercuri, 12 iulie 2017, 16:10)

  24alex24 [utilizator]

  Chiar nu au altceva mai bun de făcut Guvernul, Parlamentul și CCR decât să-și bată capult de 7 luni de zile cum să îi scape pe penali de pușcărie și cum să le permită acestora legal să ocupe cele mai înalte funcții în stat?

  Sunt ei credibili că vor avea interesele țării în vedere și că nu se vor apuca de jaf din banul public la o scară infinit mare decât deja o fac?

  Chiar este România așa dezvoltată și fără probleme sociale și economice majore astfel încât politicienii să-și permită să ignore cu desăvârșire gestionarea națiunii? Eu credeam că infrastructura națională este la pământ, că sistemul medical este în colaps cu milioane de pacienți netratați din lipsă de fonduri, că lupta împotriva corupției endemice este cât de poate de urgentă, că economia are nevoie de reforme pentru a crește sănătos și a oferi cetățenilor salarii decente etc, dar se vede că domnul Dragnea, Gurvenul și Parlamentul au cu totul alte preocupări și interese decât cele naționale.

  Domnilor politicieni, dilema voastră și a prietenilor voștri de la CCR este simplă!
  La Art. 17(b10), litera c) trebuie scris negru pe alb:
  ”Pot fi membri ai Guvernului persoanele care (...)
  c) nu au suferit condamnari penale.” Punct!

  Să fie clar pentru toată lumea: un condamnat penal nu are căderea să mai ocupe niciun fel de funcții de responsabilitate publică (parlamentar, ministru, șef de instituții publice și administrative, președinte de țară ori primar) cât trăiește, pentru că reprezintă un risc major pentru funcționarea optimă a statului și pentru siguranța ți bunăstarea societății. Reabilitat, grațiat sau nu, el nu mai are ce căuta în politică, ca să nu mai vorbim de posturi înalte cu acces la resursele financiare ale națiunii.

  Deci, domnilor Dracnea et co. terminați odată cu prostiile astea și lăsați posturile de conducere ale țării altora mai capabili și nepătați.
  • +11 (11 voturi)    
   Astia-s borfasi profesionisti (Miercuri, 12 iulie 2017, 16:25)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui 24alex24

   Cu proprietati si gaggici prin Brazilia, scopul lor in viata e destrabalarea, le trebe bani, multi. De aia fac treaba profesionist.
   BTW, pe la anul il vedem pe Garibaldi de Constanta in Guvern.
 • +1 (1 vot)    
  Proiectul e din 2001, nu e al lui Ciolo (Joi, 13 iulie 2017, 13:24)

  CC_CC [utilizator]

  Proiectul de Cod Administrativ, la care se lucrează încă din 2001, nu a fost lansat în circuitul de avizare, nu a fost discutat și nu a fost adoptat de guvernul Cioloș.

  Cel putin asa au postat cei de la Platforma România 100 pe Facebook.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by