Deputatii juristi au votat in unanimitate, marti, adoptarea proiectului de lege de aprobare a OUG 14/2017, care abroga OUG 13/2017, iar aceasta urmeaza sa primeasca votul final in plenul Camerei Deputatilor de marti dupa-amiaza. Tot marti, deputatii juristi vor da un vot si pe proiectul de respingere a OUG 13/2017, dupa ce acesta trece luni de Senat, iar acesta intra de asemenea in plenul Camerei Deputatilor. Astfel, parcursul ordonantelor 13-14 se va incheia, cel mai probabil, marti dupa-amiaza, urmand ca proiectele aferente sa ajunga la promulgare la presedinte.

Eugen NicoliceaFoto: Agerpres

UPDATE Presedintele Comisiei juridice, Eugen Nicolicea (PSD), a declarat presei ca "si legea de respingere (a OUG 13 -n.r.) ar putea fi declarata neconstitutionala", precizand insa ca "din partea PSD nu va ataca nimeni legea".

Sedinta de luni a Comisiei Juridice a durat circa trei minute. Nu au existat dezbateri, iar votul pentru aprobarea acesteia a fost unul unanim.

Marti dimineata, comisia se va reuni pentru a da un raport pe proiectul de respingere a OUG 13, abrogata, iar marti dupa-amiaza acesta va primi un vot in plenul Camerei Deputatilor, camera decizionala.

Deocamdata, proiectul de respingere a OUG 13 asteapta sa intre la vot in plenul Senatului, care incepe la ora 16.00.

Semnalul pentru aceasta procedura accelerat a fost dat joi pe Facebook de presedintele PSD Liviu Dragnea, care a declarat ca PSD va vota legea de respingere a OUG 13 "pentru a nu mai ramane loc de nicio interpretare". Precizarea acestuia a venit dupa ce atat PNL cat si USR au cerut trecerea prin procedura de urgenta a unei legi de respingere a OUG 13.

Citeste si: Comisia juridica din Senat a adoptat un proiect de lege de respingere a OUG 13. Urmeaza votul in plen, marti ar putea trece si de plenul Camerei Deputatilor