Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, spune ca ministrul finlandez de Externe, Timo Soini, "a cazut in capcana dezinformarilor" pe tema OUG 13 si isi exprima speranta ca afirmatiile lui nu au conotatii politice, "stiut fiind faptul ca este liderul unui partid cu valente nationaliste si populiste", dupa ce oficialul a criticat demersurile recente ale Guvernului de la Bucuresti, relateaza News.ro.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

Intr-o scrisoare adresata unui roman din Finlanda, ministrul a apreciat ca recentele actiuni ale Guvernului din Romania provoaca ingrijorari, pentru ca se fac pasi inapoi in privinta luptei anticoruptie. Scrisoarea a fost facuta publica pe Facebook de catre fostul ambasador in Finlanda, Catalin Avramescu, care si-a sters intre timp postarea, asa cum face cu toate postarile politice.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, comenteaza insa continutul documentului, fiind critic la adresa oficialului finlandez.

"Ministrul de Externe al Finlandei Timo Soini a cazut in capcana dezinformarilor care au fost raspandite in spatiul european cu privire la deciziile Guvernului Romaniei. De la inaltimea functiei pe care o ocupa si avand in vedere ca reprezinta statul finlandez, unul in care respectarea drepturilor cetatenilor, precum si o legislatie corecta, reprezinta principii fundamentale, ma asteptam la o reactie mult mai ponderata bazata pe adevaruri si nu pe minciuni", spune Tariceanu pe Facebook.

Liderul ALDE mai spune ca afirmatiile ministrului finlandez "nu au nicio legatura cu ceea ce se intampla in Romania", avand in vedere ca pentru actuala coalitie "lupta impotriva coruptiei este un lucru absolut necesar".

"Sunt surprins ca un reprezentant al Finlandei, un stat model pentru modul de functionare al justitiei, vine sa conteste tocmai dorinta unui Guvern de a aplica decizii ale Curtii Constitutionale. (...) Am speranta ca, in calitatea sa de demnitar al statului finlandez, dl. Soini nu a facut aceste declaratii in scop politic, stiut fiind faptul ca este liderul unui partid cu valente nationaliste si populiste", a mai scris Tariceanu.