Liderul USR Nicusor Dan a anuntat ca va participa la protestul impotriva legii gratierii anuntat pentru ora 18.00 in Piata Universitatii din Bucuresti. Deputatul admite ca a reflectat mult daca sa participe, existand "riscul" de a fi "acuzati de confiscare politica" a protestelor". "Am decis sa particip, fara sa dau declaratii presei de la protest, pentru a transmite un mesaj asupra gravitatii a ce se intampla sutelor de mii de oameni care ne-au votat" afirma el pe Facebook.

Nicusor DanFoto: Agerpres

Mesajul lui Nicusor Dan:

"E foarte grav ca guvernul sa dea o ordonanta de urgenta prin care sa scape politicienii de puscarie. E un atac la statul de drept, o intoarcere a Romaniei la anii 90, un atac la viitorul occidental al Romaniei.

Protestele organizate azi in orasele din Romania sunt reactia fireasca si obligatorie la abuzul puterii. Prin proteste au fost oprite derapajele din Martea Neagra (aceleasi cu cele de azi) si legea speciala pentru Rosia Montana.

Voi fi azi la ora 18 la protesul din Piata Universitatii.

Am reflectat mult daca sa particip sau nu, riscul fiind sa fim acuzati de confiscare politica a protestelor. Am decis sa particip, fara sa dau declaratii presei de la protest, pentru a transmite un mesaj asupra gravitatii a ce se intampla sutelor de mii de oameni care ne-au votat."