Campania electorala a PNL se confrunta cu o problema, cu doar doua saptamani inainte de alegerile parlamentare. Delimitarea premierului Dacian Ciolos de partidul care l-a desemnat drept nominalizarea de premier, asumandu-si in acelasi timp si Platforma Romania 100 a acestuia, ii demotiveaza si ii bulverseaza pe candidatii liberali si activul de partid, asa cum au declarat surse din partid pentru HotNews.ro.

Dacian Ciolos, la mitingul PNLFoto: Agerpres

Pe 2 noiembrie, Dacian Ciolos a fost votat cu aplauze de Consiliul National al PNL drept propunerea acestora de premier. Ulterior, a participat si la un miting PNL, inainte de inceperea campaniei electorale. In campanie insa Ciolos pare a avea o atitudine ambigua, insistand asupra neimplicarii sale. Cea mai recenta dovada in acest sens au fost afirmatiile dintr-un interviu publicat joi.

Premierul a declarat pentru Ziare.com ca le-a cerut liberalilor sa nu ii foloseasca imaginea in materialele electorale, insa ca acestia i-au explicat ca e vorba de o poza publica, folosita pentru Platforma Romania 100." Da, am avut o discutie pe aceasta tema. Dar mi-au zis ca era o poza publica pe care am pus-o pe acea platforma, asa ca nu cred ca mai are rost sa continuam dezbaterea pe acest subiect. Nu acesta este elementul esential in relatia dintre mine si partidele care ma sustin" a spus Ciolos in interviu, intrebat daca le-a cerut liberalilor sa ii elimine poza de pe afise.

"Eu sunt implicat? Intrebati-i pe ei. Cat timp ei au propus sa ma sustina ca si candidat la prim-ministru dupa alegeri, probabil simt nevoia sa spuna lucrul acesta. Dar o campanie trebuie sa merga dincolo de cel propus premier. Trebuie sa insisti pe dezbaterile de continut. Ce anume vrei sa faci, cu un premier sau cu altul" a mai spus Ciolos.

Surse din PNL au explicat pentru HotNews.ro ca aceasta atitudine duce la descurajare si "bulversare". "La inceput i-a motivat pe oamenii din partid, a fost foarte bine primit. Acum exista aceasta bulversare. Oamenii se intreaba ce-i cu noi, nu ne mai sustine, ce se intampla" a precizat un candidat liberal.

Un alt lucru care deranjeaza in PNL este faptul ca premierul pune pe picior de egalitate PNL si USR, in conditiile in care liberalii sunt cei care au oficializat propunerea de premier, renuntand pentru acest lucru la a nominaliza o persoana din interiorul partidului tocmai pentru a il alege pe Ciolos. Mai mult, liberalii trebuie sa gandeasca strategia si in raport cu USR in aceste conditii, desi Nicusor Dan insista ca nu face alianta cu PNL si a continuat chiar sa ii atace.

In plus, faptul ca fiecare material electoral care il implica pe premier trebuie sa ajunga la acesta pentru a fi aprobat inainte ca liberalii sa il poata folosi duce la intarzieri in campanie.

Citeste si: Surse: Blaga la o audioconferinta pe alegeri, dupa ce i s-a spus ca actuala campanie merge bine: Merge bine pe dracu

Brosura pe care o imparte PNL in strada - "Romania inainte" vs. "Romania inapoi"; plus realizarile Guvernului Ciolos/ Ce ziare se distribuie in tara

20.000 de oameni la mitingul PNL din Piata Revolutiei: Liberalii si-au lansat candidatii la parlamentare. Dacian Ciolos: Cred ca Romania viitorului nu se mai poate construi cu lideri mesianici, fiecare dintre noi trebuie sa se schimbe / Lipsa implicarii naste monstri