Presedintele Klaus Iohannis considera ca platforma publicata in urma cu o zi de premierul Dacian Ciolos arata ca acesta "e dispus sa mearga mai departe".

Este "o platforma foarte buna. Sunt acolo chestiuni pe care ni le dorim cu totii. Sunt principii care e bine sa ne ghideze in viata politica si economica", a raspuns seful statului, la intrebarile presei.

"Banuiesc ca dl Ciolos nu a venit cu aceasta platforma doar sa arate lumii care are o gandire sanatoasa ci sa arate ca e dispus sa mearga mai departe. Pe ce pozitie, asta depinde in primul rand de alegatori", deoarece in aceasta toamna "avem alegeri parlamentare, nu guvernamentale", a continuat Klaus Iohannis.

In opinia sa, platforma anuntata de Dacian Ciolos "este un pas bun" deoarece "partidele se vor putea decide sa o sustina sau nu", dar "cred ca e nevoie si de alti pasi", a comentat presedintele.

Intrebat cum comenteaza unele speculatii legate de existenta unei "axe Iohannis - Ciolos - PNL", seful statului a raspuns: "Asta cu axele ... sunt un pic reticent la a defini foarte usor axele".

Acesta a subliniat insa ca, dupa 11 decembrie, "Romania va avea evident un premier politic, care va fi propus de partide politice".

"Premier tehnocrat inseamna premier independent politic. Dacian Ciolos e un premier independent politic, l-am desemnat fara sa fie propus din partea vreunui partid. Asa ceva nu vom avea dupa alegeri, ci un guvern politic, care reprezinta vointa unui partid sau partide care vor sa mearga impreuna", a mentionat Klaus Iohannis.

In ceea ce priveste conduita sa, Iohannis a precizat ca niciodata nu va spune romanilor sa voteze un partid sau altul, dar isi doreste sa participe "in clarificari".

"Nu exista niciun partid foarte bine reformat, foarte modern, foarte deschis. Dar exista patide care au inteles nevoia de reformare, care se straduiesc cat se poate de bine vom vedea dupa ce cunoastem listele depuse. Se vede cu ochiul liber ca sunt unii care au eliminat din discutie penalii si altii care parca ii atrag cu magnetul. Sunti altii care parca, dimpotriva, isi atrag penalii in partide, fac gasti acolo, incearca sa lupte cu justitia. Aceste lucruri trebuie sa le vada alegatorii", a explicat el.