Fiul fostului lider PSD Orsova, amandoi anchetati in dosarele Georghica Cornu si Duicu, va candida pe listele PSD Mehedinti pe locul doi pentru Camera Deputatilor, fiind votat ieri de organizatia locala, scrie news-mehedinti.ro. Valentin Popescu a intrat in atentia procurorilor in octombrie 2015, alaturi de tatal sau, Constantin Popescu, fiind suspecti de evaziune fiscala si spalare de bani, ulimul fiind retinut anul trecut impreuna cu omul de afaceri Georgica Cornu. Valentin Popescu nu este singurul candidat PSD cu probleme penale.

  • Deputatul Vlad Cosma, cercetat in mai multe dosare de coruptie, se afla pe lista candidatilor PSD Prahova. Victor Ponta, trimis in judecata in dosarul Turceni Rovinari si pus sub control judiciar in dosarul aducerii lui Blair in Romania deschide lista candidatilor la Camera Deputatilor in Gorj. Alaturi de Ponta sunt si alti candidati cu probleme de integritate.

Valentin Popescu este directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Mehedinti iar potrivit presei locale este finul lui Adrian Duicu, fostul presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti acuzat de procurori ca facea trafic de influenta din biroul fostului premier Victor Ponta.

Potrivit Mediafax, tatal lui Valentin Popescu, Constantin Popescu a fost presedinte al filialei Orsova a PSD din 2011 pana in aprilie 2014 si este cunoscut drept un apropiat al fostului presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti Adrian Duicu, alaturi de care este trimis in judecata intr-un dosar de coruptie, in care ambii au fost arestati preventiv in aprilie 2014, ulterior fiind pusi sub control judiciar.

De asemenea, Constantin Popescu a fost trimis in judecata, pentru date de mita, si in dosarul in care prim-procurorul Parchetului Judecatoriei Orsova, Carmen Sirboiu, este acuzat de trafic de influenta, luare de mita, instigare la folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii de foloase necuvenite, tentativa la abuz in serviciu in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul a unor foloase necuvenite.

Constantin Popescu detine societatea Floricola, care asigura serviciile publice de salubrizare, alimentare cu apa si canalizare in municipiul Orsova, prin contract de concesiune incheiat in 2006 pe o perioada de 25 de ani.