Dupa directorul Teatrului Masca Mihai Malaimare, si actorii Cezara Dafinescu si Alexandru Arsinel au parasit Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR), ca urmare a fuziunii prin absorbtie cu Partidul Miscarea Populara, potrivit News.ro. Dafinescu a declarat ca s-a inscris in partid la initiativa presedintelui de atunci Gabriel Oprea si a luat decizia de a parasi formatiunea pentru ca nu este "pe aceeasi lungime de unda" cu Traian Basescu - "Mi-au ajuns zece ani cu Traian Basescu", a spus ea.

Alexandru ArsinelFoto: Agerpres

"Cand m-am inscris, am facut-o din dorinta de a face bine, la invitatia presedintelui de atunci. M-a amuzat ca idee. Era un rol pe care nu il incercasem", a declarat Cezara Dafinescu pentru News.ro.

Ea a adaugat ca nu a fost chemata niciodata la vreo intrunire si ca, avand in vedere ca nu mai exista partidul, nu mai este inscrisa. "Daca era, ma inscriam la Basescu in partid. Mie mi-au ajuns acesti zece ani. Nu sunt pe aceeasi lungime de unda cu el", a mai spus ea.

La randul sau, actorul si directorul Teatrului de Revista "Constantin Tanase" din Bucuresti Alexandru Arsinel a declarat pentru agentia de presa News.ro ca s-a despartit "de comun acord" de UNPR si ca niciodata nu a fost inscris "propriu-zis" in UNPR.

Arsinel a precizat ca nu a participat la nicio sedinta a Uniunii si, intrucat cel care i-a propus adeziunea la gruparea politica "a disparut", a decis sa se retraga. "Ne-am despartit de comun acord. Niciodata nu am fost inscris propriu-zis. A fost vorba despre o adeziune de principiu, iar dupa o saptamana a inceput degringolada cu Oprea", a spus el pentru News.ro.

Actorul, in varsta de 77 de ani, s-a alaturat gruparii in toamna anului 2015.

Un alt actor inscris in UNPR, Vasile Muraru, nu a dorit sa ofere detalii despre situatia sa in partid. "N-am fost, nu sunt, nu voi fi - acestea sunt vorbele", a declarat Muraru, luni, pentru News.ro.

Actorul Mihai Malaimare, directorul Teatrului Masca, a anuntat pe Facebook, saptamana trecuta, ca a demisionat din UNPR, dupa ce acest partid a fost absorbit de PMP, afirmand ca a fost "un dobitoc" ca s-a inscris in partid.