ACTUALIZAT

Cum s-a desfasurat circul din comisia de afaceri europene. Ministrul Cristian Ghinea, chemat la audieri pentru a fi "certat" de Ana Birchall, Sebastian Ghita si Catalin Radulescu/ Ghinea, catre Ghita: Fraudati achizitiile publice prin firmele pe care le controlati

de Iulia Rosca     HotNews.ro
Luni, 27 iunie 2016, 15:38 Actualitate | Politic


Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene
Foto: Hotnews
Ministrul Fondurilor Europene Cristian Ghinea a fost audiat timp de peste doua ore in comisia pentru afaceri europene, la propunerea presedintelui acestei comisii, deputata PSD Ana Birchall.Audierea vine ca urmare a scrisorii deschise a lui Ghinea de saptamana trecuta, cand a lansat un atac de o duritate fara precedent la adresa fostului premier Victor Ponta. Ghinea il acuza pe Ponta ca minte in legatura cu rata de absorbtie a fondurilor UE, ca a intarziat nepermis autostrada Pitesti - Sibiu, ca a favorizat marii baroni din agricultura in detrimentul micilor fermieri.

La audieri a fost prezent si Sebastian Ghita, deputat PSD care nu face parte din comisie, dar care a venit sa inlocuiasca un alt membru. Ghita a fost vizat direct de scrisoarea lui Ghinea, care l-a acuzat pe fostul premier ca i-a dat marile contracte IT lui Ghita. Audierile s-au transformat intr-un circ, cu Birchall si mai multi membri ai comisiei atacandu-l pe Ghinea si intrerupandu-l cand rapundea la intrebari. Ghinea a inceput discursul afirmand ca Birchall a mintit cand a afirmat ca gradul de absorbtie este zero, ceea ce a declansat un intreg scandal la sedinta comisiei.

A mai fost prezent si fostul ministru Eugen Teodorovici, care a contribuit la randul sau la circul din sedinta, insistand sa ia cuvantul desi este senator si regulamentar nu are voie.

La randul sau, Ghita a intervenit de cateva ori fara a i se da cuvantul.

"Ma astept ca domnul ministru sa explice de ce gradul de absorbtie a fondurilor europene pe anul 2016 este zero. Ma astept, in egala masura, ca ministrul sa ofere raspunsuri cat mai exacte cu privire la strategia proprie pentru stimularea unei mai bune absorbtii a banilor europeni si pentru urmarirea alocarilor pe axele de finantare, precum si cu privire la viziunea asupra rolului MFE in identificarea pe parcurs a nevoilor reale din domeniile programelor operationale, mai ales modalitatea in care se va asigura adaptarea acestora la solicitarile beneficiarilor. De asemenea, comisia noastra va readuce in discutie masurile vizate de MFE in ceea ce priveste Planul Juncker, in conditiile in care este o prioritate ca proiectele cu care vine Romania in cadrul Planului Juncker sa fie foarte bine tintite pentru a creste sansele lor de finantare", a declarat Ana Birchall, presedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputatilor, cu privire la audieri.

Desfasurarea sedintei comisiei, principalele momente si declaratii (fragmentare):

Ana Birchall: "Această audiere e un exerciţiu instituţional, normal într-o democraţie. Comisia a avut regula de a stabili o audiere a ministrului şi de a avea o întâlnire lunară, cu ministrul. Această întâlnire, mai precis corespondenţa a fost începută în 16 mai. Am văzut postarea dumneavoastră, cea referitoare la declaraţiile premature. Spuneţi punctual ce declaraţii premature. Colegele şi colegii mei vom sta până se vor epuiza toate întrebările. Nu ne vom grăbi. Putem sta oricât. Am fost neplăcut surprinsă de postarea dumneavoastră"

Cristian Ghinea: "Mă refer acum la comunicatul dvs de ieri. Spuneţi dumneavoastră că gradul de absorbţie e zero. Eu am fost elegant când am spus declaraţie prematură, ca să nu spun că e minciună. Am aici o scrisoare în care suntem informaţi de plăţi. Sunt plăţile interimare: Bulgaria - 2 milioane, România - 57 de milioane de euro din exerciţiul bugetar 2014-2020. Aşadar, nu avem cum să avem gradul de absorţie zero. 57 de milioane nu înseamnă zero. A doua declaraţie prematură, planul Juncker. Acest Guvern are 5 planuri preliminare trecute de Comisia Juncker. Nu Ministerul Fondurilor Europene e responsabil de Planul Juncker. Probabil ştiaţi asta."

"V-am pus la dispoziţie scrisoarea care arată că au fost trimişi spre România 57 de milioane. Nu aveţi nicio legătură cu aritmetica.

Birchall îl acuză că minciunile spuse în faţa deputaţilor reprezintă infracţiune.Ghinea i-a replicat să nu-l calomnieze. (sursa: Adevarul.ro)

Ana Birchall (PSD):
"Cum se explica faptul ca in 8 luni guvernul a publicat un singur ghid de finantare?/
"Va rog sa ne puneti la dispozitie facturile. Avem beneficiari ale caror facturi nu au fost achitate."

Sebastian Ghita (PSD, nu este membru in comisie)

"Ma bucur ca in sfarsit aceasta tema a fondurilor europene ajunge in atentia comisiei. Urmarind hartiile … se vede ca sunt bani veniti pe dezvoltare rurala, nu are sens sa nu spunem adevarul si sa acceptam ca acei bani sunt gestinati de ministrul agriculturii. Si asteptarile noastre si ale cetatenilor tin de felul in care coordonati activitatea pe zonele pe care le controlati direct.

Daca vreti sa fim corecti trebuie sa ne punem intrebari ce se intampla cu autortile de management pe care le conduceti.

Felul in care vedeti dezvoltarea sistemelor informatice in cadrul ministerului. Stiti faptul ca in afara de ghiduri Romania nu a pregatit niciun sistem informatic de evaluare a proiectelor? Ne propuneti ceva?"

Catalin Radulescu (PSD):

"Transporturi: Eu sunt foarte clar, am observat doua chestiuni: 1. Ritmul lent in pregatirea proiectelor

2. Riscul ca proiectele care sunt incepute … nu am fost in stare sa trimitem documentele la Comisia Europeana.

Sa va uitati la rezultatele alegerilor - Cat ii iubeste lumea pe tehno-crati (pronuntat silabisit - n.r.) si cat ii iubeste lumea pe pesedisti"

Alexandru Nazare (PNL):
"Pana acum eram dragalasi (la alte audieri de ministri n.r.) Deodata suntem pe un ton razboinic. Un ministru singur nu poate sa faca minuni. Am ajuns aici cu fondurile tocmai pentru ca am politizat prea mult. Cred ca trebuie sa gasim o solutie. Sa ne calmam sa revenim  la discutii constructive."

Birchall ia cuvantul din nou si ii spune lui Nazare ca a intarziat si nu a auzit cum a inceput audierea, astfel ca ii relateaza:
"A inceput aceasta audiere insultand. Eu am cerut sa explice o postare de pe pagina dansului in care spunea ca am facut afirmatii premature." Birchall revine apoi la cerinta sa ca ministrul sa ii puna la dispozitie "facturile".

Ghinea ii raspunde: "Facturile reprezinta niste camioane."

Birchall din nou: "Gradul de absorbtie este zero."

Ghinea intervine: "Ceea ce este fals."

Birchall deschide un document de la MFE: Ia uitati-va ce procent - 0,18%.

Dorin Petrea (PSD): Senzatia cetatenilor este ca s-au pierdut 6-7 luni de zile

(Ghinea da din cap ca nu)

Urmeaza iar minute bune de neintelegeri intre Ghinea si Birchall. Teodorovici ar vrea sa ia cuvantul (este senator si fost ministru PSD al Fondurilor Europene) insa nu este lasat pentru ca nu este regulamentar. Ghinea spune ca ar vrea sa dialogheze cu Teodorovici.  

Birchall ii atrage atentia la tonalitatea cu care vorbeste. Este o promisiune a guvernului de a respecta parlamentul. Nu transformati aceasta audiere intr-un spectacol.

Ghinea: "Dna Birchall, de o ora nu zic nimic. Postarea mea nu a fost explicita, comunicarea dvs este falsa si mincinoasa. Cu mare drag vin la comisie tocmai pt ca vazand intrebarile pe care membri le-au pus imi dau seama ca sunt chestiuni despre care trebuie sa vorbim mai des si mai in substanta.

Le iau pe rand: Spuneti dvs ca nu am facturi. Nu stiu la ce facturi va referiti pt ca daca va referiti la 2007 -2013 sunt cateva camioane. Va invit sa le studiati.

Daca vorbim de inchidere - niciun stat european nu a inchis programele operationale. Sunt 1,9 mld euro care au intrat in tara in mandatul guv Ciolos. Asta a fost un sfat pe care l-am urmat sa inchid programele operationale (din exercitiul precedent).

Birchall insista asupra faptului ca Ghinea nu ii raspunde intrebarii: "Va rog sa raspundeti punctual. Puteti sa ne puneti la dispozitie facturile pt 2014-2020? Pentru ca ele nu exista. A doua intrebare:  daca ati achitat sau nu facturile din exec 2007-2013. Oamenii care se uita la noi asta solicita, cand vor beneficia de aceste plati pe facturile depuse.

Ghinea: programele operationale se vor inchide anul viitor. Facturile de care vorbiti: vb de 12 mld euro daca doriti sa vedeti

Ghita intervine fara sa i se dea cuvantul de catre Birchaell: V-a intrebat pt 2014-2020.

Intervine si Radulescu, enervat: Daca o tineti asa o sa ne enervam toti, cu mine nu puteti sa faceti meci.

Ghinea comenteaza "ma bucur ca dl Ghita este aici in mod regulamentar"…

Birchall crede ca a fost acuzata ca Ghita a venit neregulamentar si cateva minute explica faptul ca Ghita inlocuieste un coleg plecat intr-o vizita in strainatate.

Ghinea: Eu am spus ca ma bucur ca este.

Birchall: Rog stafful tehnic sa redacteze solicitarea. Dvs stiti ca nu s-a achitat nicio factura.

Sunt beneficiari care au depus plangeri la noi ca nu sunt platiti. Intrebarea este: ati achitat toate facturile?

Ghinea: "Discutia trebuie purtata pe fiecare program operational in parte. (…) In aceste momente ministerul face plati din casa la beneficiar pe programe. Sunt multe proiecte in POSDRU blocate in urma unor suspiciuni de frauda."

"Ati spus ca am lansat un singur ghid. Nu este adevarat - am lansat 54 de ghiduri."

Ghita intervine din nou: "Senzatia mea este ca sunt in consultare."

Replica lui Ghinea: "Senzatia dvs este gresita. Sunt publicate."

Dupa alte cateva minute, Teodorovici se ridica si spune ca pleaca pentru ca nu poate "asculta" atata "lipsa de profesionalism". Birchall il roaga sa ramana, el spune ca ramane la rugamintea ei.
"As vrea sa ramaneti. Eu inca am speranta ca putem avea un dialog corect cu respect pt adevar."

Teodorovici comenteaza pe langa microfon, fara a se auzi prea bine, apoi zambeste la colegi si il ironizeaza pe Nazare spunandu-i "domn primar". Membrii comisiei se cearta intre ei, deputatul PNL Radu Timpau ii reproseaza lui Teodorovici scandalul iscat.

Roberta Anastase (PNL) vicepresedintele comisiei ia cuvantul pentru a solicita ca ministrul sa nu mai fie intrerupt.

Ghinea vrea sa revina la intrebari, au trecut peste 90 de minute. Secretarii de stat ii dau in biletel.

Teodorovici ia cuvantul: Cu biletele din stanga si din dreapta nu puteti conduce ministeru!

Nazare reactioneaza, se ridica si spune plecand: Ati transformat intr-un circ aceasta audiere.

Birchall, catre Ghinea (care inca incearca sa raspunda la o intrebare pusa de Birchall): Ati primit un biletel. Ce..?

Ghinea: Va rog sa nu imi mai atacati colegii. Faptul ca imi dau biletele arata ca suntem o echipa. Domnii secretari de stat fac o treaba enorma pentru aceasta tara si incearca sa descalceasca o situatie mostenita de la dvs. Va rog sa ii respectati pe ei daca pe mine nu ma respectati.

Urmeaza apoi un meci intre Ghinea si Ghita: Ghinea ii raspunde intrebarii lui Ghita la intrebarea legata de sistemul informatic.

Ghinea afirma ca pe vremea guvernului Ponta s-a luat decizia sa se dezvolte cu resurse interne cu motivatia ca "asa se va reusi sa se evite achizitiile publice pe care dvs le fraudati prin firmele pe care le controlati."

Ghita tace initial, apoi ii raspunde, pastrand acelasi ton foate calm: "Daca v-ati gandit ca s-ar putea sa fiu eu vinovat, argumentul dvs nu se sustine. Nici nu am fraudat vreo licitatie pentru ca ar insemna sa incalc legea. Va incurajez solid sa purcedeti la a dezvolta un sistem informatic. Eu am vrut doar sa vin sa ma asigur ca intelegeti asta.

Ulterior Ghita spune ca nu mai poate participa la sedinta in aceste conditii si se retrage si el.

Pleaca si Anastase, afirmand ca mai sunt 5 minute pana la inceperea sedintei de plen.

Ghinea, la plecarea lui Ghita: "Pacat, aveam informatii interesante". Apoi prezinta un document legat de contractele obtinute de firmele controlate de Ghita pe fonduri europene in valoare de 750 de milioane lei (detalii aici) pe care spune ca vrea sa il prezinte celor din presa prezenti.

Ghinea sugereaza faptul ca Birchall a fost deranjata de faptul ca l-a acuzat pe Ghita. Birchall continua apoi cateva minute si insista ca Ghinea sa isi retraga aceasta afirmatie, in caz contrar va inchide audierea. Ceea ce se intampla."


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

34356 vizualizari

 • +57 (61 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 27 iunie 2016, 15:45)

  [anonim]

  • +34 (34 voturi)    
   Ghiță parcă (Luni, 27 iunie 2016, 17:19)

   Leul in iarna [utilizator] i-a raspuns lui

   se retrăsese la un moment dat din PSD. În afară de faptul că nu prea înțeleg cum se poate să înlocuiești pur și simplu un coleg care lipsește. Păi dacă așa se petrec lucrurile, haideți și noi, oameni buni, să-i înlocuim pe TICĂLOȘII ȘI TÂLHARII ăștia din parlamentul României!!!!!!!!!!!!!
   • +25 (25 voturi)    
    bietul ghita.. (Luni, 27 iunie 2016, 18:59)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui Leul in iarna

    e normal sa ti se para ca nu mai e in psd.. este campionul absolut la absente in parlament. cei care l-au votat ar trebui sa-si piarda dretpul de vot la urmatorul scrutin. sunt prea prosti...
  • +17 (17 voturi)    
   Care (Luni, 27 iunie 2016, 18:01)

   georgegeorgescu [utilizator] i-a raspuns lui

   Radulescu? Asta?
   http://www.mediafax.ro/politic/deputatul-psd-catalin-marian-radulescu-condamnat-la-un-an-si-sase-luni-de-inchisoare-cu-suspendare-15175604
   • +3 (3 voturi)    
    Onorabilu acesta... (Marţi, 28 iunie 2016, 11:32)

    Spiky [utilizator] i-a raspuns lui georgegeorgescu

    ... este bolnav de tupeu - Ponta a taiat toate fondurile pentru autostrazi si acest politrucian de cea mai joasa speta PSD(scuzati pleonasmul) il trage de raspundere pe un ministru tehnocrat care a lucrat abia cateva luni. Maxim de tupeu jegos si nesimtire crasa de tip peceristo-pesedist.
  • +9 (9 voturi)    
   Ai auzit DNA ? (Marţi, 28 iunie 2016, 0:20)

   albanic25 [utilizator] i-a raspuns lui

   Nu esti curios sa aflii ,cum a tocat Ghita 750 de milioane ,din fonduri europene ?
 • +46 (46 voturi)    
  cloaca P$D pestinentiala (Luni, 27 iunie 2016, 15:47)

  un domn [utilizator]

  adunare...
 • +46 (48 voturi)    
  Cozi de topoare (Luni, 27 iunie 2016, 15:52)

  BogdanBogdan [anonim]

  Acea comisie e alcatuita din niste cozi de topoare, poate cu doar foarte putine exceptii.

  Birchall vorbeste numai ea, nu-l lasa pe Ghinea sa termine raspunsurile, tot intervine si foloseste cuvinte insirate aiurea, se repeta. Cred ca e o traditie in PSD sa vorbesti fara noima (vezi Firea).
 • +53 (55 voturi)    
  ce magarie (Luni, 27 iunie 2016, 15:53)

  lukuss [utilizator]

  „La audieri este prezent si Sebastian Ghita, deputat PSD care nu face parte din comisie, dar care a venit sa inlocuiasca un alt membru.” Mizerie!

  Vai de capul lor de pesedisti. E bine că Ghinea nu se lasă intimidat!
  • +15 (15 voturi)    
   conflict de interese (Luni, 27 iunie 2016, 22:51)

   g01an [utilizator] i-a raspuns lui lukuss

   cum am ajuns ca o persoana suspecta de fraude sa faca parte din comisiile parlamentare de cotnrol din domeniile conexe cu fraudele respective?
   chiar sunt curios daca nu cumva poate fi incadrata asta penal...
 • +46 (50 voturi)    
  Apucaturi comuniste ale PSD (Luni, 27 iunie 2016, 15:54)

  zzztop [utilizator]

  Comisia de afaceri europene e folosita drept paravan pentru judecarea celor care supara partidul-stat?

  Ghita in ce calitate e acolo? Nu e membru al comisiei dar a ajuns acolo sa se razbune pe cei care-i strica afacerile cu statul spunand adevarul?

  De ce nu a chemat PSD direct niste batausi sa-si faca dreptate?
  • +16 (16 voturi)    
   Păi nu e timpul trecut. (Luni, 27 iunie 2016, 17:26)

   Leul in iarna [utilizator] i-a raspuns lui zzztop

   O vor face și pe asta, că doar au mai făcut-o părinții și bunicii ăstora de se tot aleg să ne conducă (foștii securiști și activiști de partid care ne-au ținut elitele în pușcăriile comuniste).
 • +43 (47 voturi)    
  Asaltul smardoilor (Luni, 27 iunie 2016, 15:55)

  benicio [utilizator]

  S-au adunat toti smardoii din cartier, pardon, distinsii parlamentari PSD, sa-i traga la gioale lui Ghinea. Ce se intampla in comisie la aceasta ora asta este, o inghesuiala in curtea scolii, o sleahta de smardoi si borfasi il inghesuie intr-un colt pe un elev care nu numai ca nu le da spaga zilnica, dar ii mai si paraste la directiune. Si ei ce fac? Incearca sa-l intimideze. Numai ca asta nu este scenariul unui film, ci realitatea. SI nu se intampla la o scoala de cartier, ci tocmai in parlament. iar smardoii sunt niste parlamentari care cica ne reprezinta pe noi. Ma intreb oare cat o sa mai suportam? Si oare ce se intampla cand smardoii pun mana integral pe putere?
  • +16 (16 voturi)    
   Nu vi se pare că (Luni, 27 iunie 2016, 17:28)

   Leul in iarna [utilizator] i-a raspuns lui benicio

   că au și pus mâna pe putere? Acum doar se străduiesc să n-o piardă!
 • -60 (66 voturi)    
  Mai probabil e ca circul e produs de acest Ghinea (Luni, 27 iunie 2016, 15:56)

  newlook [utilizator]

  Mai probabil e ca circul e produs de acest Ghinea. E o caracteristica a incompetentilor "frumosi si liberi" sa fie agresivi, sa nu respecte ordinea de drept, desi profita din plin de avantajele functiei nemeritate in care i-a aruncat vantul (nu competentele, nu votul popular).
  • +33 (37 voturi)    
   si mai probabil (Luni, 27 iunie 2016, 16:35)

   mircearh [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   e ca circul sa fie produs de aceasta masina de facut zgomot care e Birchall, un veritabil aparatcik PSD bun de asmutit pe cine trebuie.
   Ghita nu e membru in comisie si Teodorovici cam are niste probleme "pa persoana fizica " din cauza carora ar cam trebui sa se dea la fund.

   Cat despre Ghinea, te invit sa te uiti la CV ul si educatia lui.
   • -22 (28 voturi)    
    Bine ca mi-ai spus (Luni, 27 iunie 2016, 17:49)

    newlook [utilizator] i-a raspuns lui mircearh

    Bine ca mi-ai spus despre CV-ul lui Ghinea. Ma gandeam ca descopar cine stie ce geniu. Dar...surpriza e ca nu e nicio surpriza : e un simplu latrau sorosist (asa cum anticipam, dealtfel). Absolut, dar absolut nici o realizare. Tocmai bun de ministru tehnocrat.
    • +12 (16 voturi)    
     Amuzant (Luni, 27 iunie 2016, 21:18)

     mbog [utilizator] i-a raspuns lui newlook

     Din comentariile tale mi se pare ca tu esti un latrau. Nu stiu ce tip de latrau, dar sigur mai din partea lu Ghita.
    • +8 (10 voturi)    
     Incredibil (Marţi, 28 iunie 2016, 0:57)

     loveparade [utilizator] i-a raspuns lui newlook

     ce a prins asta cu "soros-istii".
     toti neica nimeni l-au gasit pe Soros cauza tuturor relelor din lume. guvern tehnocrat-soros, revolutie in kiev-soros, revolutie in georgia-soros, burse de studiu pt oameni luminati-soldatii lui soros, valuri de lacuste...exact, soros.
     pe cand soros e un finantist genial, o inteligenta sclipitoare, si un spirit inaintea vremurilor in care traieste. teoretizeaza si pune in practica reflexivitatea dezvoltata de catre karl popper reusind sa ii gaseasca aplicatii atat in finante, cat si in politica si sociologie.toti latraii astia care o dau cu soros in sus soros in jos nu au citit pusi impreuna mai mult de 10 carti si si acolo au ajuns doar la "catelus cu parul cret".
  • +29 (31 voturi)    
   Ordinea de drept e aia cand intri la o comisie (Luni, 27 iunie 2016, 16:35)

   dbdb [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   din care nu faci parte si iei cuvantul, fara sa ai dreptul s-o faci? Aha! sa bag la cap cum vad PSD-istii ordinea de drept, ca e interesant!
   • -19 (21 voturi)    
    Citeste, mai baiete, comentariile.... (Luni, 27 iunie 2016, 17:31)

    newlook [utilizator] i-a raspuns lui dbdb

    Citeste, mai baiete, comentariile celor ce au urmarit discutia si cunosc problema. Chiar daca ti s-a dat directia in cae sa latri, e bine sa gandesti cu capul tau. Ti se pare normal ca un ministru sa blocheze fondurile europene, pentru ca "lui i se pare"?
    • +3 (3 voturi)    
     nu le blocheaza ministrul.. (Marţi, 28 iunie 2016, 13:15)

     akillies [utilizator] i-a raspuns lui newlook

     ..mestere! Ministrul le trimite cat poate de repede: problema e artificiala: un angajat face pe interesantul: "am facut aplicatie cerere etc. si nu am primit inca raspuns", dar daca il intrebi cand a facut acea cerere afli ca a facut-o azi..
     Si mie mi-a parut un repros ca nu prioritizeaza cererile lui ghita(care a vrut sa arate prin prezenta sa intr-o comisie in care nu avea ce cauta) ca parlamentul ii prioritizeaza lui "cererile", prin urmare si minstrul o sa le prioritizeze..

     Faza tare e ca nu s-au potrivit socotelile psd cu situatia din targ..
  • +21 (23 voturi)    
   iti atarna (Luni, 27 iunie 2016, 16:43)

   loveparade [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   Limba de lemn din gura!
   o fi obosita dupa ce a iesit dintre ( )( ) de lemn ale PSD-istilor
   • -17 (17 voturi)    
    La subiect, ai ceva de spus? (Luni, 27 iunie 2016, 17:35)

    newlook [utilizator] i-a raspuns lui loveparade

    La subiect, ai ceva de spus?

    PS: Daca tot vorbesti despre orice altceva, am si eu o curiozitate: nick-ul tau, "loveparade" are legatura cu "( )( )" pe care-l descrii atat de "textos"?
    • +6 (6 voturi)    
     stii tu ceva... (Luni, 27 iunie 2016, 19:57)

     loveparade [utilizator] i-a raspuns lui newlook

     dar nu stii tot.
     loveparade era un festival de muzica in Berlin.
     daca tot ai inceput, ce ar fi daca as fi ceea ce tu atat de "textos" sugerezi?
     strigai in gura mare in fata blocului sau ii chemai pe prietenii tai de la Noua Dreapta?
     oricum, se pare ca si stangacii comunistoizi au aflat ca loveparade ar avea de-a face ()().
     parca incep sa va respect si mai mult...
  • +29 (31 voturi)    
   ... (Luni, 27 iunie 2016, 16:57)

   Dan D. [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   Am mai auzit timpenia asta cu "cine sint ministrii astia tehnocrati, nu au fost votati de nimeni" pe la A3 la oameni aparent inteligenti. INDIFERENT ca e politic sau tehnocrat, Guvernul / fiecare ministru in parte trece prin niste comisii parlamentare de validare si apoi e investit prin votul majoritar parlamentar. Adica e validat si investit tocmai de alesii tai parlamentari. Tot ei il pot da si jos. Nu va convine, sunati-va parlamentarii alesi si intrebati-i care cum e treaba.
   • -17 (17 voturi)    
    Si de ce nu-ti convine cand raspunde .... (Luni, 27 iunie 2016, 18:38)

    newlook [utilizator] i-a raspuns lui Dan D.

    Si de ce nu-ti convine cand ministrica raspunde in fata Parlamentului?
  • +12 (14 voturi)    
   Vai de capul tau ... (Luni, 27 iunie 2016, 18:07)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   ..cu ordinea ta de drept. Odinea de drept a hotilor vostri, aia e ordinea de drept.

   Explica tu, daca poti, ce inseamna "ordinea de drept" in acest particular caz si cum nu a fost "ea" respectata de catre Ghinea.

   Inteleg ca tie iti sunt la mare pretuire incompetentii urati si mai putin liberi.
   • -13 (17 voturi)    
    Iliuta, (Luni, 27 iunie 2016, 19:06)

    newlook [utilizator] i-a raspuns lui Alius

    Ordinea de drept inseamna ca un ministru, chiar si "tehnocrat", (hihihi, tehnocrat care nu stie sa faca nimic) raspunde in fata Parlamentului, in forma stabilita de Parlament pentru aceasta interogare: la subiect, concret, informat, cu buna credinta si politicos. Marlania o foloseste printre hipsterii lui sorosisti.
    Alte nelamuriri?
  • +3 (3 voturi)    
   Ordinea de drept? (Marţi, 28 iunie 2016, 11:36)

   Spiky [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   In viziunea mataluta de postak komunistoid, ordinea de drept este cea instituita de PCR-FSN-PDSR-PSD+anexele - UNPR si ALDE, de maxima furaciune si calomniere a celor care indraznesc sa ii arate cu deshtu da hotomani nesimtiti ce sunt? Dreptul de a fura este instituit acum prin lege si te indigneze de ce un nenorocit de tehnocrat are curajul de a dezvalui clar si detaliat cine si cum a furat? Intr-adevar, este curat incalcarea ordinii, umfla-l pa dizident!
 • +45 (55 voturi)    
  Mie Cristian Ghinea mi-a.... (Luni, 27 iunie 2016, 15:57)

  gigiN [utilizator]

  ...parut mereu un tip civilizat,ponderat si corect in aprecieri.In fond,oricat de rau ai vorbi despre psd,nu poti exagera.Acesti doi ..ultradubiosi-din motive diferite-ghita si birchall reprezinta varful de lance al haitei pesediste,personaje tipice de a3 si de rtv.
 • +33 (35 voturi)    
  jaVRA (Luni, 27 iunie 2016, 16:01)

  AnderT [utilizator]

  ce cauta jAvra ai mica si insolenta de gh/ta in comisie?
  Psd? Sa ma P*$ pe comisiile voastre inutile... Ciolos aspetam masuri drastice, nu se poate ca un G0lan sa manipuleze inca scena politica si economica di R0, tu popor intelegi asta?
 • +39 (47 voturi)    
  tare (Luni, 27 iunie 2016, 16:01)

  ..13 [utilizator]

  Bine pregatit Ghinea!
  Bafta mai departe!

  Imi pare ca este un circ generat de madam B.
 • +11 (23 voturi)    
  de cand un ministru trebuie sa raporteze? (Luni, 27 iunie 2016, 16:05)

  ..13 [utilizator]

  In Parlament????

  Daca este interpelat un ministru raspunde la interpelare.
  Adica Parlamentul nu a primit int imp util un document??? Ma doare capul!!!!

  Hihihihi pune capt audierii...
  De tot circul dna B.
 • -45 (55 voturi)    
  e circ pt ca asta face Ghinea la MFE! (Luni, 27 iunie 2016, 16:05)

  Roman_Cetatean [utilizator]

  voi stiti acum, ca are de o saptamana meci cu Ponta si Ghita, dar de cand a venit la MFE doar circ a facut- declaratii belicoase, ca se ocupa el sa reformeze totul, ca sa nu "toace consultantii banii", 'mizeria POSDRU' si alte etichete si jigniri! Este cel mai slab ministru MFE- toti functionarii MFE s-au prins ca e diletant si il manipuleaza grosier si/sau isi rad de el!
  Pai nu a avut in viata lui un proiect ca manager, ce asteptari ai de la cineva fara pic de competenta manageriala si administrativa sa inteleaga si sa conduca ditamai ministerul?
  Se comporta cu fondurile europene de parca i le-a dat ma-sa si sta de paza la ele- adica, nu lanseaza mai nimic in competitie ca nu cumva sa vina unii cu proiecte inventate! Un personaj cu un IQ minimal ar modifica procedurile si dezvolta sisteme pt prevenirea fraudelor, nu sa tina totul blocat ca stie el "ca se fura"!
  • +13 (19 voturi)    
   ba (Luni, 27 iunie 2016, 17:30)

   Tze [utilizator] i-a raspuns lui Roman_Cetatean

   asa cum ziceam, mergi linistit la antene, nu prea tine treaba aici cu postacii. Dupa voi numa pesedistii is buni. Hai, mergi linistit ca nu o sa-ti ducem doru.
   • -18 (20 voturi)    
    Cine-i "postac"? El, care vorbeste la subiect? (Luni, 27 iunie 2016, 19:09)

    newlook [utilizator] i-a raspuns lui Tze

    Cine-i "postac"? El, care vorbeste la subiect? Sau tu, mai hipstere, care, precum Ghinea, nu stii nimic si-ti acoperi nestiinta prin marlanie?
 • +36 (38 voturi)    
  ce viermi (Luni, 27 iunie 2016, 16:06)

  Sorrows [utilizator]

  sunt infractorii astia de la pesede. Viermi din aia autentici, grasi, pufosi si puturosi. Trage-le-o, Cristi Ghinea, ca merita.

  PS. vezi ca birchall aia poate fi folosita si la alte chestii, ea presteaza de toate.
 • +31 (31 voturi)    
  cand scotocesti (Luni, 27 iunie 2016, 16:07)

  ValentinV [utilizator]

  Cand le cauta cineva prin mizerii.. incep sa intepe, nu care cumva sa se ajunga la Ponta si Ghita... Si cum altfel decat prin abordarea PSD-ista de mahala. Ponta mai lipsea de la discutie. Asta ca sa fie circul complet.
 • +35 (37 voturi)    
  Ana cea cu Geoană? (Luni, 27 iunie 2016, 16:08)

  asavreau [utilizator]

  Ana Birchall nu-i cucoana care e ocupa de fermoarul lui Geoană,într-un film reprezentativ privind promovarea tinerelor în PSD?Se pare că a lucrat conștiincios și a promovat!Ghiță,se spune că nu mai este membru PSD,dar la ăștia nimic nu-i sigur.
  • +1 (1 vot)    
   nici oprescu.. (Marţi, 28 iunie 2016, 12:28)

   akillies [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

   .. nu mai era membru psd..
 • +36 (36 voturi)    
  Doar in Romania! (Luni, 27 iunie 2016, 16:08)

  MichiuStefan1 [anonim]

  Doar in Romania, "tara mea de glorii" e posibil ca un urmarit penal sa judece un ministru care chiar isi face treaba!Doar in Romania un Guvern sortant nu preda la cheie gestiunea noului Guvern!Si cand o face un ministru demanteland minciunile si impostura predecesorului-toata sleahta tabaraste pe el, il cheama la Parlament sa dea raportul, sa-l intimideze, sa-l cuminteasca!Hotarat lucru, suntem unici!
 • +36 (36 voturi)    
  Mizeria de la Casa Poporului (Luni, 27 iunie 2016, 16:09)

  MPopa [utilizator]

  Cine s-au gasit sa-i ceara socoteala lui Cristian Ghinea ... "doamna" Birchall si cu Sebi Ghita. Va sperie ca s-a gasit un ministru care sa scoata la iveala pungasiile care se fac prin ministere, nu? Probabil realizati ca pe Ghinea nu-l puteti intimida dar circul asta ar trebui sa fie un avertisment, sa nu se mai apuce si alti functionari publici sa spuna cum fura politicienii si oamenii lor din ministere.
 • +44 (46 voturi)    
  "N-ai plecat capul cand te-am injurat ? (Luni, 27 iunie 2016, 16:10)

  Susufler0 [utilizator]

  Ba, mai mult, ai deschis gura si ai raspuns. Ai vrut sa ne faci de ras pe noi, fauritori de legi, prima putere in stat ?"

  Nu-i nimic, avem ac de cojocul tau. Te chemam la Comisie.

  Acolo, unii membri lipsesc, ca sa faca loc altor colegi care trebuie sa-ti toarne laturi in cap , fiindca i-ai demascat drept impostori si, mai rau, drept penali.

  Altii, colegi de-ai nostri, din Senat, au venit in calitate de invitati si desi nu au dreptul sa ia cuvantul, he-he, ce il mai iau, ce iti mai taie raspunsurile cu injurii si minciuni. Sa vezi si tu cum e cand indraznesti sa te iei de noi si ne mai si reclami la Parchet

  PS. Astazi avem circ la Parlament, dar "animalul" de Ghinea nu se lasa dresat de dresoarea Birchal. Nu se sperie nici de sfichiul biciului cu care Ana il tot loveste, nici de varful ascutit al tepusei cu care il inteapa.

  PPS. Ete-te ! Asta nu-i nici om politic, nu e nici tehnocrat... nu se sperie de nimic, ba ne mai si musca. Ce ciudatenie o mai fi si asta ?
  Societate civila ?
  Ok, ne ocupam in toamna si de astia. Mai e un pic !

  PPPS. Oare sa aiba dreptate ei ? Sa mai fie doar un pic ?
 • +32 (40 voturi)    
  bravo domnule ghinea (Luni, 27 iunie 2016, 16:10)

  coloneze [utilizator]

  mai sunt si oameni care nu cad in populism
  • -27 (33 voturi)    
   De ce "ar cadea in populism"? Nu-l alege nimeni! (Luni, 27 iunie 2016, 16:33)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui coloneze

   De ce "ar cadea in populism"? Nu-l alege nici dreaq ! Daca ar participa, ar lua probabil 1% sa mai putin.

   Aaaa, m-am prins: "Tropaim, tropaim !!! zicea soricelul trecand podul tantos pe langa elefant: "Tropaim!""
   • +15 (17 voturi)    
    pai normal (Luni, 27 iunie 2016, 17:27)

    Tze [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    Normal ca nu-l alege! Absolut normal, pentru ca avem un electorat needucat (prost) care alege hoti dovediti, doar pentru ca le-au dat o plasa de alimente la un moment dat! #truestory
    p.s. mi-as pune semne de intrebare serioase daca ar fi votat masiv de romani. asa, e ok omu'.
    • -14 (18 voturi)    
     Fa-ti tara ! Trage-ti electorat propriu! (Luni, 27 iunie 2016, 19:15)

     newlook [utilizator] i-a raspuns lui Tze

     Fa-ti tara ! Trage-ti electorat propriu!

     Sincer. Din moment ce peste tot in lume numarul dementilor anarhisti e mult sub 1%, nu vei gasi nici un loc pe planeta potrivit pentru tine. Asa ca...
     Fa-ti tara ! Trage-ti electorat propriu! Si...ai invins!
     • +3 (3 voturi)    
      replica demna de un.. (Marţi, 28 iunie 2016, 12:26)

      akillies [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      ..adevarat extremist..si comunist!
   • +2 (2 voturi)    
    Nu-l alege nimeni ? (Marţi, 28 iunie 2016, 15:54)

    himself [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    "Nu-l alege nici dreaq ! Daca ar participa, ar lua probabil 1% sa mai putin. "

    Dar pe Ponta l-a ales cineva ?
 • +29 (31 voturi)    
  Si mai vor respect domnii parlamentari... (Luni, 27 iunie 2016, 16:16)

  Comentatorul-x [utilizator]

  Cand folosesti parlamentul pentru a plati polite si pentru a te razbuna pe un specialist deosebit, cum este dl Ghinea, la ce astepti apoi din partea populatiei ?
  Normal ca va consideram o sleahta de hoti si incompetenti. Nu aveti un dram de demnitate, dati legi strambe si cu dedicatie, va substituiti justitiei si executivului prin deformarea legilor dar vreti respect.
  Doamna Birchal abia a scapat de imaginea proasta pe care o avea ca urmare a scanadului porno in care a fost implicata se pare tendentios si acum se erijeaza in acuzatoarea unui specialist extrem de respectat.
  Domnul Ghita, incluplat in dosare penale de multe milioane de euro, isi permite sa foloseasca parlamentul pe post de bata personala, cu care ciomageste tehnocratii care spun adevarul despre infractiunile in care a fost implicat.
  Domnul Teodorovici nici macar nu ar trebui sa iasa din casa de rusine, are datorii uriase la ANAF, pe care cu nonsalanta evita sa le plateasca. In acest timp contribuabilul cinsit are contul blocat la cea mai mica datorie. De asemnea acest domn are mari probleme in a-si justifica veniturile, are incasari cel putin problematice si o ancheta bine tintita l-ar pune la racoare putin.
  Atat stiu si parlamentarii nostri, sa se tavalesca prin mocirla si sa ii murdareasca pe cei cintiti si cu bun simt.
 • +25 (27 voturi)    
  sper ca ghita (Luni, 27 iunie 2016, 16:19)

  alter_ego2013 [utilizator]

  sa o ia cat mai curand pe urmele celorlalti moguli care l-au precedat: vantu, voiculescu, diaconescu, patriciu... La fel ca ei se crede invincibil, se crede eminenta cenusie care trage sfori din umbra, face pe superiorul si-i priveste pe toti de sus...
 • -14 (20 voturi)    
  Pâine și circ! (Luni, 27 iunie 2016, 16:26)

  Sutcivni [utilizator]

  Sunt doar vorbe aruncate de-o parte și de alta a fileului, fără să se poată dovedi ceva. Dacă ar fi dres și făcut cu probe irefutabile, acum nu mai vorbeau la Parlament ci la Beciul Domnesc. Așa-i cînd în fruncea țării s-au aciuiat doar parazitzi!
 • +23 (29 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 27 iunie 2016, 16:50)

  [anonim]

 • -28 (34 voturi)    
  ... (Luni, 27 iunie 2016, 16:53)

  vitan.sandu [utilizator]

  Pai acest ghinea se cearta cu toata lumea, cred ca si cu el insusi. Pe de lata parte o fi si judecator de spune ca ghita fraudeaza fondurile (nu stiu sa fie vreon sentinta judecatoreasca in acest sens).
  • +10 (12 voturi)    
   Ai norma de postari la hectar? (Luni, 27 iunie 2016, 17:08)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui vitan.sandu

   Graba strica gramatica.
 • -19 (35 voturi)    
  voi ati urmarit discutia?! (Luni, 27 iunie 2016, 16:56)

  Roman_Cetatean [utilizator]

  Eu am urmarit sedinta atent pentru ca lucrez in domeniu si inteleg ce s-a discutat si intrebarile au fost foarte tehnice si pertinente, la obiect si de fond! atacuri mai mult a proferat Ghinea! Raspunsurile au fost evazive si disuasive! De cand a lansat (DOAR) doua ghiduri pe POCU, noi lucram la propunerile de proiecte si punem intrebari la Helpdesk, pt ca sunt multe aspecte interpretabile si nu ne raspund. Sunt zeci de sesizari pe grupul nostru de facebook ca Helpdesk-ul MFE NU ne raspunde. am sesizat chiar aseara aceasta problema lui Ghinea pe pagina de facebook si "raspunsul" a fost ca mi-a dat block! Voua asta vi se pare cumva decenta? Ana Birchall are dreptate- sunt facturi (cereri de rambursare) inca neachitate in iunie- pt CR depuse in nov-dec 2015 ! Asta pe vechea programare! Pe noua programare NU EXISTA facturi! Normal ca parlamentarii s-au enervat pt ca intreaba de mere., f clar si Ghinea raspunde in dodii! Asta e raspuns "va asteptam la sediul MFE sa vedeti documentele"?!?!
  • +2 (2 voturi)    
   da' cum de puneti voi cererile astea pe pagini.. (Marţi, 28 iunie 2016, 12:24)

   akillies [utilizator] i-a raspuns lui Roman_Cetatean

   ..doar cand se schimba conducerea politica?!?!

   Cand era ministru psd, pot sa jur ca nu mergea aplicatia..si de vina era vechea conducere politica!

   Mestere, toata lumea lucreaza cu sisteme informationale, dar unii muncesc, altii mimeaza!
   Cum sa inteleaga unul care mimeaza ce e aia munca si cat efort presupune?!?!!!
 • -17 (29 voturi)    
  mai bine ar lansa apeluri pt depunerea proiectelor (Luni, 27 iunie 2016, 16:58)

  marinelu [utilizator]

  decat sa se certe si sa tina blocate fondurile pe motiv ca se fura banii europeni. asa dupa cum toata lumea stie cazuri penale sunt peste tot, mai in toate domeniile inclusiv pe fondurile ue. asta insa nu este motiv ca un impotent tehnocrat sa tina blocate fondurile pt toti ceilalti potentiali beneficiari pe motiv ca s-au facut mizerii, ca se fura, etc. in acest context, a nu face nimic in afara de a sesiza organele de urmarire penala legate de un contract, oricine poate fi ministru. ok sesizezi si aia se ocupa mai departe dar de ce drak tii fondurile blocate pt toti ceilalti? sau poate ca a primit dispozitie de la comisia ue ca asa e mai bine pt aia, sa pierdem noi si mai multi bani!!
  • +10 (18 voturi)    
   amice (Luni, 27 iunie 2016, 17:24)

   Tze [utilizator] i-a raspuns lui marinelu

   @Roman_Cetatean si @marinelu, dumele astea tin la Antene. Mergeti acolo si nu aveti stres, sunteti bucurosi si voi si noi. Din cauza ca pana acum fondurile s-au dat cum s-au dat tara este inca in buda, la fel ca in 2007. Si ce va luati atata de Ghinea, omul e de 2 lumi ministru de abia?! Pai nu v-ar fi rusine, adica pontache si ai lui au lasat pe niciunde proiectele din planul Junker dupa ani de zile in care au fost la guvernare, dar de aia nu ziceti nimic. Dragnea a facut "pierdut" jumatate de miliard de euro, dar tot tehnocratii sunt incompetenti? Voi de ce sunteti evazivi? Va place tare sa fiti postaci? O sa va pedepseasca romanii la parlamentare, o sa vedeti voi! Toti o sa ajungeti la puscarie, hoti ordinari ce sunteti!
   • -2 (8 voturi)    
    nene, sa nu ma acuzi si de pesedism, ca nu ma stii (Marţi, 28 iunie 2016, 0:26)

    Roman_Cetatean [utilizator] i-a raspuns lui Tze

    eu am fost un fervent sustinator al lui ND si USB. Asta-i culmea, acum ma faci si PSDist si antenist doar pt ca se observa de pe luna incompetenta, ranchiuna si razboiul personal al lui Ghinea cu cuplul Ponta+Ghita?

    PS: de ce oare ultra-competentul Ghinea e fix unicul din conducerea MFE care NU are CV-ul publicat? ghici ciuperca...
    • +2 (2 voturi)    
     deci tu ca si birchal.. (Marţi, 28 iunie 2016, 12:22)

     akillies [utilizator] i-a raspuns lui Roman_Cetatean

     ..in loc sa discuti la obiect, vrei sa iti spuna omul asta ca denaturezi realitatea si minti luandu-te de un om care in 2 luni a facut mai mult decat altii in 3-4 ani!

     Din acest motiv nu cred absolut nimic din ce aberezi aici pe site..
     psd a vrut circ cu presa in comisie, Ghinea le-a servit un dus rece in saptiul public..!
 • +16 (16 voturi)    
  Exista o tactica verificata (Luni, 27 iunie 2016, 17:01)

  Sparafucile [utilizator]

  Cind cineva te intrerupe , desi tocmai ai inceput sa raspunzi la intrebare , te prefaci ca nu observi si continui sa vorbesti PESTE spusele celui care te intrerupe . Asa a procedat Basescu in Parlament , in sedinta de condamnare a comunismului , cind Vadim facea circ si incerca sa-l intrerupa , dar Basescu vorbea inainte , tavalug . Tactica a functionat caci Vadim a dat coltul . Nu chiar atunci , dar l-a dat . Exista martori .
 • +19 (19 voturi)    
  excrocii/laturile psd-iste (Luni, 27 iunie 2016, 17:36)

  yellowdog [utilizator]

  deranjate ca hotiile lor devin publice
 • +21 (25 voturi)    
  bah fratilor.... (Luni, 27 iunie 2016, 17:52)

  FCX [utilizator]

  imi place Ghinea asta. din ce am citit pana acum, se pare ca a facut fata cu brio circului. Pacat ca a fost mereu intrerupt de adunatura de hoti si habarnistit. Sper ca la parlamentare marlanii sa o mai ia un pic peste bot ca ei deja se vad victoriosi ca la prezidentialele trecute.:)
 • +19 (21 voturi)    
  toapa venita din SUA-categoria varza caci (Luni, 27 iunie 2016, 18:10)

  deval [utilizator]

  categoria usturoi e ocupata a invatat repede si e mai tare decat firea in clanta ! A preluat lista neagra a psd cu profesionistii care mai au si disponibilitate sa vorbeasca din guvern si a incercat sa-l faca praf.......
 • +22 (26 voturi)    
  Bravo Crisitan (Luni, 27 iunie 2016, 18:15)

  Lim Vasy [utilizator]

  Bravo Cristian Ghinea. Demasc-i pe infractorii astia notorii..
 • +15 (17 voturi)    
  dehhhhhhh (Luni, 27 iunie 2016, 19:03)

  samariteanul [utilizator]

  Ce sa faca una ca Birchall sau unul ca Ghita,decat sa mearga la intimidare pentru ca ei sunt un partid plin de oameni de joasa conditie,pusi pe capatuiala si cu un caracter ZEROOO. Au ajuns gunoaiele societatii romanesti sa dea "indicatii pretioase",sa faca legi in parlamentul de mizerie,sa puna presiune pe singurii guvernanti mai capabili ca oricare politician dupa 1990,incolo. O adevarata tiganie,romaneasca cu tot dichisul.
 • +10 (10 voturi)    
  Intrebarea e :Daca si cand DNA va confirma (Luni, 27 iunie 2016, 21:35)

  deval [utilizator]

  ce spune dnul Ghinea , sau daca il "elibereaza"din functie si ne spune mai multe si mai clar unde se baga dna care stie despre fonduri europene fix cat stia comisia de verificare a activitatii SRI despre acesta , adica... nimic !!!
 • +6 (6 voturi)    
  dna ul te mananca ghita (Marţi, 28 iunie 2016, 0:07)

  coloneze [utilizator]

  ce om, o da el cu cetatenii, la fel ca ponta. ei numai cetateni au in spate si langa ei. derbedeii. bravo domnul ghinea!!!!!
 • +7 (7 voturi)    
  Jeg marca PSD (Marţi, 28 iunie 2016, 0:15)

  A_Radu [utilizator]

  S-au adunat in haita pentru a-l linsa pe acest ministru care a inceput sa spuna adevarul despre 'glorioasa' guvernare Ponta ... Iar lasii de la PNL nu zic nici pass aproape ...
 • +7 (9 voturi)    
  Jos palaria domnule ministru! (Marţi, 28 iunie 2016, 0:39)

  V. Istina [utilizator]

  Extrem de laudabil ce a facut ministrul Ghinea. Inteleg ca putin santaj e mereu acolo in situatiile comitiilor parlamentare, (te prezinti la comisie cu unghiile taiate sau Oprea refuza sustinerea politica, maine poimanie aveti motiune de cenzura si zburati) insa felul lejer, combativ si documentat in care s-a prezentat Ghinea este excelent! Doar bravo!

  Pede alta parte...groaza si rusine... astia sunt...parlamentarii Romaniei? E trist, pentru ca romanii mei sunt altfel. Ai mei nu vorbesc asa si nu se comporta asa! E socant sa realizezi ca Parlamentul s-a transformat intr-o adunatura de mitocani si talhari in costume.
  Si tocmai de aceea prestatia domnului Ghinea merita toata lauda!
  • +2 (4 voturi)    
   bravo Ghinea (Marţi, 28 iunie 2016, 10:08)

   codo [utilizator] i-a raspuns lui V. Istina

   Citesc cu stupoare aceasta stenograma cu atacurile unei haite învestite cu marea "reprezentativitate" pe care o scot la interval de fiecare data cand are cineva curaj sa ii infrunte. Ce imi da speranta e taria acestui ministru care a si completat pe contul FB ca dupa balci s-a intors acasa in familie sa se resurseze si ca javrele nu au nicio sansa cand se lupta cu cormalitatea. Textual nu a spus asa dar adaptez eu -). Am mare incredere in profesionisti care nu datoreaza nimic loazelor politice.
 • +4 (6 voturi)    
  Campioni ai absortiei (Marţi, 28 iunie 2016, 0:54)

  albanic25 [utilizator]

  Birchall ,are dreptate ,guvernul Ponta este campionul absortiei fondurilor europene ,numai ca, au fost ”absorbite” in buzunarele si conturile lui Ghita si-a mafiei politice PSD-iste
 • +4 (8 voturi)    
  Ce nu este normal pentru o democratie (Marţi, 28 iunie 2016, 1:48)

  AlgoritmuGoagal [utilizator]

  Intr-o democratie NU poti sa decizi prin vot incalcarea drepturilor mai fundamentale ale altora.

  Drepturile tuturor cetatenilor uniunii europene au fost incalcate din secunda in care a fost bagat Ghita in sedinta cu violarea tratului de aderare la Uniunea Europeana si a oricaror norme etice si legislative civilizate, conflictul sau de interese fiind evident, deci producand o contaminare crasa a standardelor garantate prin tratat privind administrarea fondurilor.

  Ma bucur ca atotputerniciile lor Ana Birchall, Sebastian Ghita, Catalin Radulescu si Eugen Teodorovici s-au grabit si au facut circul acesta inainte de Brexit-ul efectiv, pentru ca si UK devine automat parte vatamata in aceasta incalcare a tratatului de aderare care prevede si mentinerea unor procese democratice.

  Foarte probabil, investigatia privind crimele Hexi Pharma se apropie prin SEAC de Sebastian Ghita. Respecte Ghinea pentru coloana vertebrala!
 • +2 (2 voturi)    
  cand nu iti estimezi bine pozitia esti doborat.. (Marţi, 28 iunie 2016, 12:08)

  akillies [utilizator]

  psd il cheampa pe ministrul Ghinea intr-o comisie, cu taota presa de fata , sa ii faca un linsaj public: in loc sa discute teme importante, ei inista pe postarea ministrului Ghinea; si , desi primesc explicatii, o t in tot pe a lor, siguri ffind ca ministrul Ghinea cedeaza..

  Ghinea 100 - psd 0 (barat, absolut etc.).

  Dle. Mininstru Ghinea, sa ne traiti si sa ii puneti pe parlamentarii astia la treaba cat mai mult timp!!
 • -1 (1 vot)    
  Uite unde e prostia! (Marţi, 28 iunie 2016, 13:52)

  cerceteaza [utilizator]

  Ghinea acuza ca potentati, nici nu mai importa din ce partide fac parte, fraudeaza achizitiile publice prin firmele controlate. Sigur ca orice patron incearca sa obtina un contract de achizitii publice! Cea mai buna afacere e cu statul. Dar, oare ei sunt principalii vinovati? Le-au pus astia pistolul la tampla ca sa semneze secretarii de stat, directorii si ceilalti functionari de stat contarctele, sau au pus botul, ca niste porci la troaca cu verzi si euroi? Cati ministri, chiar nu au pus botul?
  Bine ca numai unii sunt vinovati, ceilalti sunt niste nevinovati, pe care diavolul (banu-i ochiul diavolului), i-au dus in ispita.
 • +1 (1 vot)    
  Se vede ca le e frica! (Marţi, 28 iunie 2016, 19:12)

  Pesetreiu [utilizator]

  Greselile si minciunile necamuflate denota panica din randul bandei. Probabil este vorba de inca o INCERCARE DE GENOCID efectuat in principal de banda Dottore-Ghita prin intermediul Hexi Pharma si SEAC, ca sa-si stearga urmele unor fapte si mai grave din sistemul medical prin uciderea unui procent cat mai mare din cei prejudiciati. Blocajele impuse de Birchall, Ghita si ceilalti din banda Dottore ar trebui tratate nu numai cu proteste verbale in comisii abuzive, ci pe LEGISLATIE ANTITERORISTA in CNAP.

  In ceea ce priveste pretentiile de performanta ale campionului de absorbtie Dottore, este vorba de un decor de carton, un "sat Potemkin", statistici gen Epoca de Aur, care falsifica toate numerele de la maretele inaugurari de demolat la numarul de dottorate ale Celor Mai Buni la furt calificat. Obiectivul absobtiei NU este scurgerea fondurilor catre banda Dottore care macar de s-ar fi redus la 0.18% ci folosirea efectiva a fondurilor in scopul agreat de donatori si beneficiarii legitimi, adica pentru a rezolva din problemele tarii.
 • 0 (0 voturi)    
  Nepotrivire (Joi, 30 iunie 2016, 11:10)

  MirceaOrdean2 [anonim]

  „Cum s-a desfasurat circul din comisia de afaceri europene. Ministrul Cristian Ghinea, chemat la audieri pentru a fi "certat" de Ana Birchall, Sebastian Ghita si Catalin Radulescu”

  Eu nu înțeleg ce treabă are o agenție de știri cu a comenta evenimentele.
  Bașca faptul că o face părtinitor...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by