Atac fara precedent al unui ministru din guvernul Ciolos la Victor Ponta. Cristian Ghinea il acuza pe fostul premier ca i-a dat marile contracte IT lui Ghita, ca a fost ghinionul autostrazii Pitesti Sibiu: "A venit vremea sa vorbim. Vom mai vorbi. Si nu in soapta"

de Red. Stiri     HotNews.ro
Miercuri, 22 iunie 2016, 16:35 Actualitate | Politic


Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene
Foto: Hotnews
Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, a lansat miercuri un atac de o duritate fara precedent la adresa fostului premier Victor Ponta. Ghinea il acuza pe Ponta ca minte in legatura cu rata de absorbtie a fondurilor UE, ca a intarziat nepermis autostrada Pitesti - Sibiu, ca a favorizat marii baroni din agricultura in detrimentul micilor fermieri.

Ghinea il acuza pe Ponta ca a inceput "o campanie agresiva la adresa Guvernului Ciolos" si spune ca a "depasit limita bunei cuviinte". Ghinea isi incheie scrisoarea deschisa publicata pe Facebook cu un avertisment: "Acest Guvern, din care fac parte, a greșit fiind prea elegant până acum. Nu am sărit la atacuri, n-am guvernat la televiziune. Am muncit tăcuți la repararea politicilor lăsate de politicieni ca dumneavoastră. A venit vremea să vorbim. Vom mai vorbi. Și nu în șoaptă".

Una dintre cele mai dure acuzatii ale lui Ghinea se refera la sistemul IT care să rezolve transparența banilor europeni. "Ați avut doi ani la dispoziție să rezolvați această necesitate. Nu ați făcut-o. Nu ați știut sau nu ați vrut? Știți ce șoptesc angajații din Ministerul pe care l-am preluat despre informatizarea din timpul dumneavoastră? Ați ghicit: <<Ghiță>>", a scris Ghinea.

Ghinea il mai acuza pe Ponta si de dezinformare sau manipulare atunci cand fostul premier spune ca "România are absorbție zero și că e singura țară din Uniunea Europeană în această situație".

Una dintre cele mai dure acuzatii se refera la intarzierea construirii autostrazii Pitesti - Sibiu. "Domnule Ponta, dacă românii nu aveau ghinionul să vă aibă prim-ministru, autostrada Pitești - Sibiu ar fi fost acum mai bine de jumătate construită", a spus Ghinea in scrisoarea sa deschisa.

Cristian Ghinea a mai scris ca guvernul Ponta "a atins culmea incompetenței cu celebrul Plan Juncker: Guvernul Ponta a trimis o listă cu nu mai puțin de 200 proiecte în 2014. Dintre acestea, au fost acceptate 0 (zero), că tot vă place să promovați această cifră".

Ministrul Fondurilor Europene si-a incheiat scrisoarea deschisa cu relatarea unei intalniri cu Ponta din 2011, cand liderul PSD de la acel moment era liderul Opozitiei: "Voiați să aflați cum vede un lider al societății civile reforma statului român. A fost o discuție agreabilă. V-am lăsat atunci un document scris cu câteva idei, din care se creionau direcții de reformă. V-am spus că doar prin reformă și seriozitate puteți rămâne în istorie. M-am înșelat: puteți rămâne și altfel, dar din cu totul alte motive".

Ghinea este al treilea ministru care iese astazi la atac impotriva unor politicieni vechi, dupa ce vicepremierul Costin Borc a pus-o la punct pe Elena Udrea, iar ministrul Muncii, Dragos Pislaru, i-a atacat pe parlamentari.

Citeste mai jos scrisoarea deschisa a lui Cristian Ghinea la adresa lui Victor Ponta:

"Stimate domnule Ponta,

Aţi început de curând o campanie agresivă la adresa Guvernului Cioloş, printre altele, pe tema fondurilor europene. Acest Guvern s-a obişnuit să nu răspundă atacurilor politicianiste şi să ne vedem de treabă, conform proverbului despre caravană şi câini.

Însă ați depășit limita bunei cuviinţe. Oamenii aud de la dumneavoastră că Dacian Cioloş şi echipa lui sunt „jemenfișiști” – că ne doare în cot, pe românește –, iar de la colegii dumneavoastră de partid aud chiar că „acționăm împotriva României”.

Domnule Ponta, o să vă dau câteva exemple de „jemenfișism” din timpul guvernării dumneavoastră, care vor rămâne în istorie. Oamenii vor compara cu ce a făcut Dacian Cioloș pentru această țară și vor trage singuri concluziile.
Să le luăm pe rând.

OAMENII DE LA SATE

Dacian Cioloş este românul care a adaptat Politica Agricolă Comună a Uniunii Europene la realitatea agriculturii din România. Agricultura noastră fragmentată, ţărănească, are acum şansa dezvoltării prin ceea ce toată lumea numeşte „Reforma Cioloş”.

Doar că Guvernul condus de dumneavoastră nu a avut priceperea să fructifice la maximum această reformă. Aţi exclus cea mai mare parte dintre fermieri din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), acţionând doar în interesul marii agriculturi industriale. Ați ignorat, astfel, cu bună știință, nevoile oamenilor de la sate. Aceștia nu-și pot crește gospodăriile și continuă să trăiască de azi pe mâine.

Acum lucrăm să schimbăm acest Program – am creat un întreg pachet privind Clasa de Mijloc de la sate – vă invit să-l citiţi pentru a vedea ce înseamnă o viziune patriotică despre satul românesc şi oamenii lui. Să ai determinarea și capacitatea să influențezi politicile la nivel european înseamnă să-ți pese și să acționezi pentru binele ultimului sat din țara ta.

Dumneavoastră vreţi să ţineţi satele în dependenţă, ca să obţineţi voturi.

FUNCȚIONARII DAU DIN UMĂR ȘI ȘOPTESC

Domnule Ponta, a te durea în cot de români înseamnă să acaparezi sistemul informatic al țării, să-l folosești în interesul personal, să încurci și să umilești cetățenii punându-i pe drumuri de la o instituție a statului la alta. În procesul de debirocratizare început de Guvernul Cioloș ne-am lovit des de sisteme informatice prost croite, ineficiente și scumpe, dar mai ales incapabile să comunice unele cu altele. Întrebând cum s-a ajuns la asta, funcționarii dau din umeri și șoptesc: „Ghiță”.

Mă opresc la Sistemul Unic de Management al Informației pentru Instrumentele Structurale (SMIS), pentru că SMIS asigură legătura între autoritățile române și Comisia Europeană. SMIS este vital, pentru că doar într-o platformă digitală interactivă poți urmări traseul fiecărui eurocent, de la momentul contractării fondurilor până la ultimul decont de la Comisia Europeană. O căutare prin camioane de hârtii nu numai că nu permite acest lucru, dar ascunde adevărata destinație a banilor.

Știați încă din 2013 – prin Regulamentul Parlamentului European nr. 1303 – că avem nevoie de un sistem IT funcțional care să rezolve transparența banilor europeni. Ați avut doi ani la dispoziție să rezolvați această necesitate. Nu ați făcut-o. Nu ați știut sau nu ați vrut? Știți ce șoptesc angajații din Ministerul pe care l-am preluat despre informatizarea din timpul dumneavoastră? Ați ghicit: „Ghiță”.

Ați creat un mecanism greu de desfăcut acum, despre care organismele internaționale de luptă împotriva fraudei vorbesc cu voce tare de ani de zile.

Acest mecanism de fraudare îl vedem zi de zi la televizor.
Acest mecanism este sursa întârzierii desemnării pentru exercițiul bugetar 2014 – 2020. Lucrăm la pachetul de desemnare într-un ritm pe care miniștrii dumneavoastră l-ar găsi nerezonabil, pentru că ne-ați lăsat puțin timp la dispoziție. Am fi mers mai repede dacă nu am fi fost nevoiți să demonstrăm, la fiecare pas, ce vom face pentru ca banii publici europeni să nu mai fie furați.

Însă vă asigur: acest mecanism va dispărea odată ce sistemul IT va asigura urmărirea şi transparenţa totală a circuitului banilor europeni. Da, închiderea robinetului stârnește unele furii – le vedem deja cu toții.

ȘI DESPRE RATA DE ABSORBȚIE
Repetați obsesiv că România are absorbție zero și că e singura țară din Uniunea Europeană în această situație.
Domnule Ponta, fie dezinformați, fie manipulați cu bună știință.
România a demarat absorbția. În luna mai au început primele plăți de la Comisie din noul exercițiu financiar: 57 de milioane de euro. Sunt cifrele oficiale ale Comisiei Europene.

De ce nu le dați oamenilor informația completă?
• Aceea că, fiind la început de exercițiu bugetar european, rata de absorbție este nerelevantă, fiind sub 1% în țări campioane precum Polonia și Cehia.
• Media UE este de 1,5%
• Trei state din UE au zero absorbție, dar România nu este printre ele.

Acum, relevantă este lansarea de ghiduri şi proiecte. Guvernul Cioloș a lansat ghiduri pentru 12,2 miliarde de euro. Dacă includem și dezvoltarea rurală sunt 14,9 miliarde euro.

Pe scurt: în acest moment primim proiecte pentru 44,99% din fondurile structurale şi de investiţii – să rostiți acest procent la televizor –, iar acest lucru este posibil doar grație eforturilor Guvernului pe care îl acuzați că e dezinteresat de soarta țării.

Mai reţineţi o cifră: 1,9 miliarde de euro. Atât a adus Guvernul Dacian Cioloş în ţară în ultimele opt luni, sumă corespunzătoare unui salt de 10% al ratei de absorbție, din exerciţiul financiar 2007 – 2013, la închiderea căruia lucrăm.

AȚI NEGLIJAT PREGĂTIREA ABSORBȚIEI

Înainte ca exercițiul bugetar european să înceapă, statele membre UE agreează cu Comisia Europeană o listă de condiţii. Fiecare stat trebuie să îndeplinească aceste condiționalități ex-ante, pentru un impact benefic al investițiilor banului public european.

Dumneavoastră aţi negociat aceste condiționalități. Dumneavoastră ați semnat Acordul de Parteneriat cu Comisia Europeană. Apoi le-ați neglijat, deși știați că până în decembrie 2016 trebuie îndeplinite toate cele câteva zeci de condiționalități, în caz contrar fondurile europene vor fi din nou blocate. Ceea ce s-a și întâmplat pe vremea dumneavoastră.

Guvernul condus de dumneavoastră nu a fost în stare nici să facă un Plan național pentru gestionarea deșeurilor. A decis că are nevoie de consultanți. Licitația a fost sub semnul întrebării și s-au pierdut doi ani. Acum lucrăm contra-timp la acest plan, ca să facem în câteva luni o muncă de ani.

SIBIU-PITEȘTI, CINE ÎȘI ASUMĂ ÎNTÂRZIEREA?

Domnule Ponta, înainte să deveniţi şef al Guvernului, România începuse racordarea la coridorul european de transport din care face parte autostrada Sibiu – Piteşti.

În 2012 licitaţia pentru studiul de fezabilitate era lansată. Aţi anulat licitaţia în noiembrie 2012, doar pentru că aţi crezut că puteţi muta un coridor european de transport potrivit fanteziilor dumneavoastră electorale. Ați ratat trei ani, ați relansat aceeași licitație în 2015, gândită însă greșit – o demonstrează acum realitatea din teren.
Domnule Ponta, dacă românii nu aveau ghinionul să vă aibă prim-ministru, autostrada Pitești - Sibiu ar fi fost acum mai bine de jumătate construită.

Politicile de infrastructură se răzbună pentru orice întârziere. Abia în 2014 v-ați trezit că nu ați pregătit nimic. Pachetele de proiecte ar fi trebuit să fie concepute cu ani înainte ca Programele Operaţionale să fie negociate cu UE. Aţi negociat Programele cu conducta de proiecte goală.

Târziu, în 2014, dl. Dan Șova a lansat concomitent 10 studii de fezabilitate pentru autostrăzi, dar licitațiile au fost atât de prost făcute încât au fost anulate. Tot de către Guvernul Ponta.

CULMEA INCOMPETENȚEI

Guvernul dumneavoastră a atins culmea incompetenței cu celebrul Plan Juncker, o competiție deschisă între toate Statele Membre care nu primesc alocări pe țară, ci în funcție de maturitatea proiectelor trimise.

Guvernul Ponta a trimis o listă cu nu mai puțin de 200 proiecte în 2014. Dintre acestea, au fost acceptate 0 (zero), că tot vă place să promovați această cifră.

În schimb, sub mandatul actualului Guvern, în 2016 au fost deja transmise la Comisia Europeană 5 proiecte din domeniul energiei și transporturilor care au trecut de faza de analiză a Comisiei Europene, fiind publicate oficial, și care pot atrage finanțare de la bănci și alți investitori. Urmează și altele.

Spuneți că tehnocraților nu le pasă de țară? Acești tehnocrați vor lăsa în urmă proiecte pe care – sperăm, spre binele țării – politicieni ca dumneavoastră nu le mai pot strica.

ȘI TOTUȘI, UNDE AM GREȘIT

Domnule Ponta, când erați în Opoziție, în 2011, m-ați invitat la prânz. Voiați să aflați cum vede un lider al societății civile reforma statului român. A fost o discuție agreabilă. V-am lăsat atunci un document scris cu câteva idei, din care se creionau direcții de reformă. V-am spus că doar prin reformă și seriozitate puteți rămâne în istorie.

M-am înșelat: puteți rămâne și altfel, dar din cu totul alte motive.
Acest Guvern, din care fac parte, a greșit fiind prea elegant până acum. Nu am sărit la atacuri, n-am guvernat la televiziune. Am muncit tăcuți la repararea politicilor lăsate de politicieni ca dumneavoastră.

A venit vremea să vorbim. Vom mai vorbi. Și nu în șoaptă.

Cristian GHINEA
Ministru al Fondurilor Europene"


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

38667 vizualizari

 • +128 (138 voturi)    
  Are 100% dreptate (Miercuri, 22 iunie 2016, 16:38)

  omezu [utilizator]

  Atac fara precedent? A spus doar adevarul, dandu-i peste bot nesimtitului-mafiot Ponta!
  • +28 (34 voturi)    
   Din pacate (Miercuri, 22 iunie 2016, 17:58)

   VictorS [utilizator] i-a raspuns lui omezu

   nu ar trebui nici macar bagati in seama acesti paraziti infecti dar... uite ca romanii inca ii voteaza, chiar aflati dupa bare.

   Trezirea!

   Respect domnului Cristian Ghinea.
  • +3 (27 voturi)    
   Dar Ciolos ? (Miercuri, 22 iunie 2016, 17:59)

   MasP [anonim] i-a raspuns lui omezu

   Daca guvernul asta vrea sa se faca respectat si apreciat de oameni, Ciolos ar trebui sa fie primul care sa vorbeste si actioneaza. Sa spuna totul despre mizeriile din CNADR , din spitale, Min Interne , din Educatie, tot dezastrul care e acolo. Si sa inlocuiasca oameni din sistem gen Toba si Curaj care au mimat reforma. Si sa spuna toate astea in public , in fata oamenilor , la TV. Unor indivizi ca Ponta, Tariceanu, Dragnea nu le e frica decat atunci cand oamenii ies in strada.
  • +22 (26 voturi)    
   Ponta a mai blocat si alte lucrari ... (Miercuri, 22 iunie 2016, 18:09)

   MasP [anonim] i-a raspuns lui omezu

   Centura Bucurestiului, Magistrala 5, Magistrala 4 (Laminorului-Straulesti). Lucrari care puteau fi terminate de mult timp. Legat de Magistrala 4, fiindca locuiesc in Bucurestii Noi si m-am rugat sa se termine odata aceasta lucrare, va pot spune ca s-a intarziat deliberat de catre guvernul Ponta cel putin 6-7 luni pentru ca a refuzat sa aloce banii la inceputul anului 2014 si abia prin iunie a alocat partea guvernului , fiind un proiect cu fonduri europene. Doua statii de metrou amarate .... Ei se lauda cu performanta lor la guvernare. Dar ce merit au in afara de faptul ca datorita cresterii economice si a opririi jafului de catre DNA (deci nu datorita lor) au avut mai multi bani de cheltuiala cu care au marit pensiile si salariile ? Ce e asa de greu sa faci asta. E mult mai greu sa te opresti din furat si sa aduci oameni competenti sa conduca niste lucrari publice.
  • +3 (23 voturi)    
   Are perfecta dreptate dar, destul de tarziu, (Miercuri, 22 iunie 2016, 18:15)

   Pseudokinegetikos [utilizator] i-a raspuns lui omezu

   aceasta analiza trebuia facuta publica in prima luna de mandat si in toate ministerele, sa vada tot poporul "minunata guvernare Ponta".
   La urmatoarele alegeri o sa votez partidul care propune un guvern tehnocrat pentru cel putin urmatorii 2 ani, suficient timp pentru a pune pe picioare o reforma sanatoasa si de durata.
   • +10 (16 voturi)    
    pai n-avea cum! (Joi, 23 iunie 2016, 1:50)

    Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Pseudokinegetikos

    Iti trebuie TIMP sa iti dai seama CAT de gangrenat e totul si, mai ales, UNDE anume!
    Ciolos nu e un gargaragiu ca Basescu - a vrut sa aiba DOVEZI! Alea nu le aduni intr-o luna doua!
    De fapt, cred ca faza de acum nu e nici la jumatatea inventarierii SERIOASE a dezastrului real! :(
    • 0 (0 voturi)    
     Corect (Joi, 23 iunie 2016, 14:09)

     PERIFERIGERI [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

     Cu o mica rectificare: gargaragiul e ponta nu Basescu.
  • +8 (14 voturi)    
   Aleluia! (Miercuri, 22 iunie 2016, 18:40)

   DimijoareiObt [anonim] i-a raspuns lui omezu

   Romanul are limba si poate sa vorbeasca !
 • +90 (98 voturi)    
  Buna scrisoare (Miercuri, 22 iunie 2016, 16:45)

  Cataleya [utilizator]

  O sa zambeasca iar cornutul pe la Antene si pe Facebook si o sa spuna ca si plagiatul si mita de care este acuzat sunt din vina lui Basescu.
  • -11 (11 voturi)    
   într-adevăr (Miercuri, 22 iunie 2016, 17:01)

   Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   O scrisoare excelentă, i-a dat peste bot lui Ponta. Dar asta trebuie să facă un ministru tehnocrat, scrisori?
   • +1 (1 vot)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 23 iunie 2016, 7:45)

    [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

   • +3 (3 voturi)    
    Ai dreptate... oare? (Joi, 23 iunie 2016, 8:40)

    Spiky [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

    Adica sa taca si sa incaseze? Oricum Ponta este doar o portavoce PSD, este decredibilizat total si daca intra in cursa electorala din toamna, singurul ucru pe care il va face va fi sa mobilizeze opozitia impotriva PSD. Dar da bine sa latre, ca Dragnea nu se coboara la acest gen de atacuri.
 • +90 (100 voturi)    
  Bravo! (Miercuri, 22 iunie 2016, 16:48)

  HoruncaSunca [utilizator]

  In sfirsit cineva care le spune pe nume si si vine cu cifre nu numa asa aiurea din burta(de vazut Ponta). Spit it all!
 • -68 (76 voturi)    
  Ce? (Miercuri, 22 iunie 2016, 16:48)

  Gigi Kent [utilizator]

  Eu credeam ca a venit vorba sa elaboram ghiduri. Ghiduri pentru absorbtia fondurilor europene.
  • +18 (26 voturi)    
   Mai citește o dată! (Miercuri, 22 iunie 2016, 17:56)

   Calin_file_de_dosar [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   Si inca o dată!..
   Citește de câte ori e nevoie, până resușești să înțelegi!
   Avem răbdare!
   Știm ca e greu pentru voi, generația bacaloriată (sic!) ante-Funeriu...
  • +12 (18 voturi)    
   Gigele...... (Miercuri, 22 iunie 2016, 18:39)

   banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   dece nu te ocupi doar de Kent-ul tau, stai linistit si fumeaza, in rest lasa pe cei mai destepti la treaba .
  • +5 (11 voturi)    
   S zice "poftim?" .. (Miercuri, 22 iunie 2016, 19:32)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   ..fai... Da' la tontisti merge si "ce?".
  • 0 (2 voturi)    
   Ca de obicei, (Joi, 23 iunie 2016, 7:57)

   persuasiv [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   crezi gresit, trolule.
 • +81 (85 voturi)    
  Bravos,Cristian GHINEA, superb spus! (Miercuri, 22 iunie 2016, 16:49)

  tudorLeo [utilizator]

  Toti penalii astia care latra pe margine sunt dezamagiti cand vad oameni care intr-adevar isi fac treaba in mod civilizat si competent. Ei mizeaza pe faptul ca marea majoritate a clasei politice(vezi votul unanim de azi) nu agreeaza profesionalismul si coloana vertebrala. Guvernul Ciolos a facut/pus bazele in 6 luni mai mult decat altii in 8 ani, asta e diferenta intre profesionisti si evazionisti: unii lucreaza iar altii pozeaza.
 • +79 (87 voturi)    
  Scrisoarea asta o sa intre in istorie (Miercuri, 22 iunie 2016, 16:51)

  zzztop [utilizator]

  Este o analiza la obiect si bazata pe cifre in contrast cu gargara politicianista a lui Ponta.
 • +69 (75 voturi)    
  Era timpul (Miercuri, 22 iunie 2016, 16:51)

  ta31 [utilizator]

  sa se raspunda acestei catastrofe de o nesimtire incredibila.
 • +64 (74 voturi)    
  dom' ministru (Miercuri, 22 iunie 2016, 16:51)

  sachei [utilizator]

  e ca in reclama aia, "n-ai cu cine, dom'le".
  crezi ca ponta intelege ceva din ce spui dumneata? crezi ca-l intereseaza? omul asta n-a stiut decit sa repete ca un tonomat "jos basescu", "basescu v-a luat, eu v-am dat". e sarac cu duhul (mental), n-ai ce sa vorbesti cu el. asa ca, mergeti inainte, nu mai pierdeti timpul cu toti prostii.
  • +9 (11 voturi)    
   Intelege si il intereseaza, dar mai mult ca (Miercuri, 22 iunie 2016, 17:37)

   dbdb [utilizator] i-a raspuns lui sachei

   sigur va incerca din rasputeri sa limiteze circulatia acestei scrisori in public. De-aia zic, dati-o si voi oricui puteti si puneti-o in circulatie pe net, cum vreti si cum puteti, sa se clarifice si asta, pana la urma, ca sunt mult mai multi decat Ponta aia interesati ca scrisoarea sa se fasaie si sa nu ajunga la cat mai multi oameni. Urla netul cum ca Ciolos nu da subventiile in agricultura, ca e incompetent, ca aia, ca ailalta, ca e rau intentionat ca ne vinde la kil strainilor, numai cretinatati. Le dam si noi oamenilor astora o mana de ajutor, ca pentru noi trag?
  • +9 (11 voturi)    
   Este foarte bine, ce a facut (Miercuri, 22 iunie 2016, 18:09)

   Simona_Srb [utilizator] i-a raspuns lui sachei

   Scrisoarea ii este adresata lui ponta, dar nu este scrisa ca sa o citeasca ponta, este scrisa ca sa o citim noi si presa si pe cine mai intereseaza.
   • +4 (6 voturi)    
    Ca orice scrisoare deschisa, (Miercuri, 22 iunie 2016, 22:14)

    dbdb [utilizator] i-a raspuns lui Simona_Srb

    e facuta in asa fel incat sa percuteze la public, nu numai la andrisant.
 • +59 (67 voturi)    
  Raspuns (Miercuri, 22 iunie 2016, 16:52)

  hopshio [utilizator]

  Asa trebuie sa ii raspunzi unui impostor impertinent .... cu cifrele propriilor "realizari". Din pacate votantii arogantului stiu doar sa se semneze cu degetul in gura.
 • +34 (54 voturi)    
  Asa si? (Miercuri, 22 iunie 2016, 16:53)

  Dodel540 [utilizator]

  Taranii de la tara tot cu PSD voteaza.
  Functionarii din ministere tot cu PSD voteaza.
  • +5 (7 voturi)    
   la toamna...... (Miercuri, 22 iunie 2016, 17:29)

   TRABI [utilizator] i-a raspuns lui Dodel540

   La toamna le iese pe nas . Curaj baieti ! Alegerile din toamna au alta consistenta in ponderea alegatorilor .
  • +5 (7 voturi)    
   deci (Miercuri, 22 iunie 2016, 19:39)

   zot [utilizator] i-a raspuns lui Dodel540

   atat "taranii" de la tara cat si cei de la oras!
   • 0 (4 voturi)    
    nu "taranii" ;) (Joi, 23 iunie 2016, 2:03)

    Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui zot

    tzãrãnoii...! >:)
 • +49 (57 voturi)    
  pai nu asa (Miercuri, 22 iunie 2016, 16:53)

  levierul [utilizator]

  trebuie ca cineva sa intre in parnaie pentru toate chestiunile astea
  cine a fost ala care a dat drumul traficului public pe autostrada?
  cine a semnat?
  • +8 (10 voturi)    
   D-aia se bucura Ponta de raspunsul CCR (Miercuri, 22 iunie 2016, 17:41)

   dbdb [utilizator] i-a raspuns lui levierul

   in privinta dezincriminarii abuzului in serviciu, ca-l scoate si pe el din orice culpe. Nu exista lege care sa spuna cum trebuie sa actioneze un PM intr-un caz sau altul, reaua-vointa si reaua-intentie e foarte greu de evidentiat in circumstantele in care abuzul in serviciu este limitat doar la incalcarea a ce zice legea, ca legile nu cuprind si pana la ce data trebuia facuta aia sau ailalta sau cum anume, se bazeaza pe faptul ca premierul, ministrul respectiv e bineintentionat, combativ si pregatit pentru domeniul pe care-l conduce.
  • -3 (5 voturi)    
   corect! (Miercuri, 22 iunie 2016, 18:31)

   basilicus [utilizator] i-a raspuns lui levierul

   De ce nu se lasa cu procuratura? Daca un ministru afirma ca a gasit dovezi ale unor infractiuni, de ce se limiteaza doar la niste cuvinte pe facebook?
 • +58 (66 voturi)    
  Replica zambaretului idi@t (Miercuri, 22 iunie 2016, 16:56)

  Malone_M [utilizator]

  In maxim o zi vom avea replica ranjitului iresponsabil, gretoasa, la misto dar mult apreciata de milogii votanti mari iubitori de pomeni.
 • +4 (6 voturi)    
  A uitat fetișul pentru panglici (Miercuri, 22 iunie 2016, 16:57)

  Radu10 [utilizator]

  Ministrul Ghinea a uitat pasiunea pentru taiat panglici a lui Ponta. Mania pentru televizor a Micului Arogant a dus la ceea ce inseamna segmentul Sibiu-Orastie si cladirea Teatrului National de Opereta - niste Mari Sifonări Neterminate.

  Exact asta e și cariera lui politică, o sifoneală perpetuă, încă neextirpată din viața publică.
 • +8 (10 voturi)    
  Eu (Miercuri, 22 iunie 2016, 17:05)

  GabrielDan1 [anonim]

  am o intrebare. Suntem multi cei care avem incredere in acest guvern si o scarba maxima fata de nenorocitii care au facut tara praf. Cum ar trebui sa votam ca sa ramana acest guvern? Ca la cum au mers voturile in parlament e clar ca psd si pln sunt mana in mana. Iohanis poate sa il propuna din nou pe Ciolos ca priministru dar trebuie si o baza parlamentara. Ce partide ar putea sustite acest guvern si dupa alegeri?
 • +2 (6 voturi)    
  Atac fara precedent? (Miercuri, 22 iunie 2016, 17:09)

  Mita Beciuklista [utilizator]

  Nici vorba! Ci realitatea pura si dura.
  Hot News, v-ati pierdut contenansul. O sa ajungeti ca B1, un tabloid scris, in slujba pontacului mitoman.
 • -1 (1 vot)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 22 iunie 2016, 17:09)

  [anonim]

 • +6 (8 voturi)    
  Ponto, asa e cand te mananca pielea : (Miercuri, 22 iunie 2016, 17:23)

  Susufler0 [utilizator]

  o incasezi !

  L-ai uitat pe Ghinea ! Asta tot timpul a fost coltos si nu te-a iertat. Acum fiind la Guvern a mai dat si de cifre si ti-a aratat cat ai fost de incompetent, prim ministru fiind.

  Asta, pt. ca tot te lauda un postac zilele trecute, newlook, parca si te ridica in slavi, ce bun administrator ai fost (cel mai bun, dupa mintea lui platita).

  Guraliv, incompetent, superficial, mazeta (cea de pe forumuri e parfum pe langa tine !), penal puscariabil si, nu in ultimul rand, mitoman, unii ar zice, d-le Ponta, ca ducand zi de zi astfel de poveri in spinare, ar trebui sa fi mai rezervat in aprecierile pe care le faci la adresa altor semeni ai tai. Acestia insa nu iti cunosc si o alta insusire pregnanta a personalitatii tale, cea care te face sa nu taci si anume inconstienta.

  Datorita ei, nu ne-am procopsit cu tine Presedinte, ca sa gratiezi toti penalii miliardari, si sa promulgi fara sa clipesti toate legile neconstitutionale pe care le-ar fi votat Parlamentul, datorita ei, nu esti Presedintele Camerei Deputatilor si astfel nu poti sa repeti "martea neagra" de acum cativa ani si sa arunci Romania la marginea lumii civilizate, datorita ei nu poti decat sa te dai pe "feisbuc". Din fericire !

  Oricum prezenta ta polueaza mediul, dar ne-am obisnuit, cu ea si speram ca totusi, in curand, sa iesi din atentia publica, macar vreo 2-3 ani !

  PS. Dupa care sa urmeze "KazMunaiGas-ul" !
 • +5 (7 voturi)    
  Degeaba, putini aud, putini pricep, (Miercuri, 22 iunie 2016, 17:25)

  emil bobu [utilizator]

  din moment ce partidele controleaza televiziunile si faptul ca saracii se uita la ce au in plasa, nu le pasa lor de infrastructura.

  Si ei voteaza, spre deosebire de masa de adormiti despre care spunem ca sunt iluminati.
 • -12 (16 voturi)    
  Si totusi, (Miercuri, 22 iunie 2016, 17:34)

  adi_69 [utilizator]

  daca acest guvern a facut atatea lucruri minunate legat de fonduri europene, de ce ministrul respectiv, Aura Raducu, a demisionat la cererea lui Ciolos (tocmai pentru neindeplinirea obiectivelor !). Sau toate aceste realizari marete ii apartin actualului ministru, in functie de 2 luni ?
  • 0 (0 voturi)    
   Cand a fost chemat (Sâmbătă, 22 octombrie 2016, 11:47)

   tanar_pensionar [utilizator] i-a raspuns lui adi_69

   la comisia lu' madam Birchall sa dea socoteala ca n-a adus fonduri europene parca era iunie. Deci de ce l-o fi chemat, ca nici macar nu era in functie? Sau esti in urma cu timingu?
 • -14 (20 voturi)    
  Apropo (Miercuri, 22 iunie 2016, 17:38)

  FloceaIo [anonim]

  ...asta nu era tipul ala care facea reclama unui obiect numit Macovei (aia care matura pe jos cu Romania pe la Bruxelles)? un fel de teleshopping.
  • +4 (4 voturi)    
   Gresit! (Joi, 23 iunie 2016, 5:13)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui FloceaIo

   Eu stiu ca pentru voi Hoti = PSD = Romania, dar Romania e mai mult decat PSD/Hoti.

   Asta de "apropo".
 • -11 (17 voturi)    
  greaua mostenire (Miercuri, 22 iunie 2016, 17:38)

  gimini [utilizator]

  Acum ce naiba ce facem, o dau si tehnocratii pe 'greaua mostenire'?

  Ghinea, mai baiete, oare tot Ponta a intarziat platile POSDRU si din noiembrie incoace? Ca pana in noiembrie 2015 ok, inteleg. Nu, nu zic de tine, ca tu esti ministru acolo doar de cateva saptamani. Dar inaintea ta nu a fost un ministru de-al lui Ponta. A fost o tehnocrata de-a lui Iohannis!
  • -6 (8 voturi)    
   He he... (Miercuri, 22 iunie 2016, 23:26)

   Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui gimini

   Nu numai ca o dau cu "greaua mostenire". Dar s-au trezit la vreo 7 luni dupa sa dea vina pe greaua mostenire. Evident ca e ridicol domnul Ghinea. In primul rand ca dumnealui trebuie sa invete sa comunice cu cetatenii prin declaratii de presa, conferinte de presa etc. Asta cu "m-am decis sa ma injur cu Ponta" e asa pentru satisfactia domniei sale.

   Nemaipunand ca are niste argumente de iti dai palme:

   "Pe scurt: în acest moment primim proiecte pentru 44,99% din fondurile structurale şi de investiţii – să rostiți acest procent la televizor –, iar acest lucru este posibil doar grație eforturilor Guvernului pe care îl acuzați că e dezinteresat de soarta țării."

   Iti dai seama? Ce efort deosebit sa primeasca proiecte?
  • +2 (4 voturi)    
   de fapt, DA!! (Joi, 23 iunie 2016, 2:37)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui gimini

   Chiar guvernul Ponta "a intarziat platile POS-DRU"! Pentru ca NU a fost in stare sa aplice corecturile care erau cerute de la Bruxelles, pentru reluarea platilor!
   Ca doar NU Ciolos l-a pus pe gigolo-ul (sau DJ-ul?) Teodorovici ministru! >:
 • +6 (8 voturi)    
  da (Miercuri, 22 iunie 2016, 17:42)

  Europiu [utilizator]

  @omezu: e corect spus "fara precedent", in sensul de "prima oara" si nu "neintemeiat". Chestii din astea ar fi trebuit/putut sa-i serveasca si Iohannis in timpul campaniei electorale.

  @sachei: de acord ca Victor Copiuta e doar un semidoct incult si cu jumatate de creier, dar astfel de mesaje trebuie, odata si odata, spuse. Iar daca s-a pornit unul, poate or mai veni si altii. Si nu trebuie sa priceapa Ponta, el oricum e prea redus, trebuie sa priceapa cei care-l voteaza (pe el si pe alte gunoaie ca el).
 • +9 (13 voturi)    
  vad numarul de voturi negative (Miercuri, 22 iunie 2016, 17:45)

  levierul [utilizator]

  ...si ma gandesc ca sunt patru pesedisti acum. Inainte erau doi. Clar ca sunt platiti, altfel n-ar avea rabdarea sa dea dislike la fiecare comment cu atata precizie.
  • 0 (0 voturi)    
   Poate sunt chiar (Sâmbătă, 22 octombrie 2016, 11:53)

   tanar_pensionar [utilizator] i-a raspuns lui levierul

   personaje interesate. Uneori mi se pare ca recunosc stilul lui Ponta, de exemplu, in niste postari :D
 • +11 (13 voturi)    
  Felicitari dl.Ghinea! (Miercuri, 22 iunie 2016, 17:47)

  R.Stoian [utilizator]

  Tara are nevoie de oameni ca dvs.
 • +10 (12 voturi)    
  Dezbracat de halat,"dr" Ponta Viorel sub aparate (Miercuri, 22 iunie 2016, 18:17)

  Plagarus [utilizator]

  I se va face respiratie gura la gura de catre "coledjii" penali,in frunte cu Dragnea Liviu ?
  Obraznicia si impostura profesionala + malversatiunea cu cele 600 milioane de $ il vor ingropa definitiv pe mitomanul Ponta Viorel !!!!
 • +3 (7 voturi)    
  gloaba Ponta (Miercuri, 22 iunie 2016, 18:47)

  anion [utilizator]

  Domnule Ghinea imi pare rau ca dvs. spuneti toate evenimentele astea unui habarnist ca Ponta. Nu stiu daca discutia in trei, a lui Ponta, ministra de gard cu Bombonel si Basescu, a avut loc inainte sau dupa discutia avuta impreuna cu saltimbancul. Daca trioul la Cotroceni a avut loc inainte, ati gresit ca ati mai vorbit sa-i destupati urechile mongoloidului. Nu-l credeti ca el "trage" pentru popor, el este gloaba hranita in boschetii Parisului.
 • -3 (11 voturi)    
  Prea putin si prea tirziu (Miercuri, 22 iunie 2016, 18:58)

  Trojan.H [utilizator]

  Guvernul Ciolos musca fara dinti. Iti trebuie ani si ani de informatie corecta in spatiul public ca sa produci efecte pozitive de lunga durata pentru democratie. O scrisorica pe Facebook o sa produca un tsunami intr-un pahar cu apa. Mafia a controlat de la bun inceput spatiul public prin Antene, B1, Realitatea, RTV, TVR, etc, si astfel a creat prozeliti si o tipologie umana care vor duce Romania direct in Coreea de Nord. SUA si UE au neglijat total chestiunea.
  Topul celor mai urmărite 10 televiziuni în rândurile publicului naţional:

  Pro TV
  Antena 1
  Kanal D
  Antena 3
  Romania TV
  TVR 1
  National TV
  Acasa
  Prima TV
  Antena Stars

  Cine din aceasta lista este cainele de paza al democratiei?
  • +2 (4 voturi)    
   Pe undeva, ai dreptate, numai ca in ultima (Miercuri, 22 iunie 2016, 21:11)

   dbdb [utilizator] i-a raspuns lui Trojan.H

   vreme, circulatia prin online a informatiilor puncteaza mai bine. Dar, bineinteles, e nevoie si de propagare prin televiziuni. Sa vedem cere se vor baga s-o faca. Hartia de turnesol.
  • -1 (1 vot)    
   ei, hai, ca nu-i asa rau ;) (Joi, 23 iunie 2016, 2:39)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Trojan.H

   Totusi... nu "antenele" sunt pe locul 1 - ci ProTV, un post MULT mai putin "politic" decat celelalte ;)
  • 0 (0 voturi)    
   In 2014 care (Sâmbătă, 22 octombrie 2016, 12:00)

   tanar_pensionar [utilizator] i-a raspuns lui Trojan.H

   din aceste 10 televiziuni l-a sustinut pe Iohannis? Antena stars?
 • +10 (14 voturi)    
  Vorbiti, domnule ministru! (Miercuri, 22 iunie 2016, 19:00)

  zinescu [utilizator]

  Foarte bine, domnule ministru. Vorbiti, comunicati, des si foarte des, sa ajunga in toate cotloanele . Ce posteaza Ponta pe facebook: o mare, mare manipulare adresata unor oameni care trebuie sa stie si adevarul, nu doar ce le transmite domnul Ponta. Domnul pota, care, cum si-a depus Piedone candidatura, cum a sarit sa spuna ca il sustine. Domnul Ponta, care s-a autopropus al treilea om in stat. Cand vom avea parte de o ancheta adevarata privind moartea procurorului Panait?
 • +10 (16 voturi)    
  pai sa vorbeasca tare Ghinea.. (Miercuri, 22 iunie 2016, 20:07)

  ..13 [utilizator]

  Si urechile ciulite nea Monta!
  Vin furtuni!
 • +1 (1 vot)    
  Si cica nu are cine sa conduca Romania (Joi, 23 iunie 2016, 10:47)

  benicio [utilizator]

  Oameni ca domnul Cristian Ghinea sunt multi, oameni capabili profesional si intelectual, cu o etica ridicata, cu vointa politica si forta a argumentelor. Totul e ca oameni de genul asta sa iasa in fata, sa intre in politica asta acaparata pana acum de smardoi de cartier. Sper sa apara o noua formatiune politica, pentru ca cele deja existente sunt compromise ireversibil. Cine stie, poate acea Uniune Salvati Romania sa reuseasca sa atraga doar oameni de genul asta si sa aiba capacitatea de a respinge orice politruc din alt partid si orice alt om cu etica zero. Insist pe aspectul etic, pentru ca in Romania e cel putin la fel de important ca cel profesional.
  • -2 (2 voturi)    
   ? Pe ce planeta traiti? (Joi, 23 iunie 2016, 11:51)

   dinica [utilizator] i-a raspuns lui benicio

   Ce a facut acest Ghinea pana acum? Un ONG stipendiat din fonduri EU?
   Ce a facut la minister? Fix 0.
   Cam usor dati increderea...

   Cat despre USR, daca a te angaja la ceva inseamna: Pauza, ca am bilete la Maroon5!; sa ma scuze!

   Marian Munteanu parea un tip OK, poate el sa adune oamenii in jurul lui.

   Si PMP ar avea sansa, numai sa dovedeasca ca dosarele lui Udrea si acuzele catre Basescu sunt inscenari!

   BTW, dintre Ghinea care plange si nu face nimic si Udrea care a facut cel putin o TransAlpina, o aleg pe Udrea clar.
   • 0 (0 voturi)    
    Nu ti-e rusine (Sâmbătă, 22 octombrie 2016, 12:08)

    tanar_pensionar [utilizator] i-a raspuns lui dinica

    cu Marian Munteanu? Transalpina, inchisa luni de zile pe an? Alege-o pe Udrea linisit, candideaza independent. A strans semnaturile?
 • -1 (1 vot)    
  minciunici (Joi, 23 iunie 2016, 12:31)

  vitan.sandu [utilizator]

  Mi se pare o mare minciuna a acestui ministru. Toti stim ca pe vremea lui ponta a fost o absorbtie mai buna. Ca masurile de crestere a salariului minim au fost in favoarea oamenilor. Ca ponta nu s-a plans ca nu mai sunt bani daca se reduc cotele de cas si cass. In rest suntem satui de povesti, cresterea fara bun simt a indemnizatiilor unor (ne)demnitari, pensii speciale peste pensii speciale. Cu alte cuvinte ... limea sa crape, iar lor sa li se umple conturile. Vorba epigramei:
  S-a impartit democratia
  Intr-un mod judicios
  Pentru demos saracia,
  Pentru crat, ciolan de ros.
  • +1 (1 vot)    
   N-are cum - Ponta e campion international (Joi, 23 iunie 2016, 13:32)

   dbdb [utilizator] i-a raspuns lui vitan.sandu

   nu-i usor de batut. E primul la categoria lui - tineret sperante. La seniori, cu si mai multe realizari e Basescu, tot pe primul loc. Top amandoi, numai ca-i diferenta de categorie.
 • +1 (1 vot)    
  Inca "acoperitul"WcP si propteaua 0929-Ghita?! (Vineri, 24 iunie 2016, 9:04)

  Plagarus [utilizator]

  Doi penali in vrie ,de pe care va trebui aplicat brexitul to be necessary mana protegiuitoare.
 • +1 (1 vot)    
  Atac fara precedent (Luni, 27 iunie 2016, 14:53)

  BogdanBucico [anonim]

  Eu nu zic nici ca Ponta ,nici ca Ghinea.Cum naiba sa faci comentarii pe pareri politice?!Numai daca o terta parte,neutra,analizeaza situatia si da un verdict.De unde apare chestia ca isi da cineva cu parerea si este adevarat?De ce n-ar avea dreptate Ponta si de ce are dreptate Ghinea?Sau invers.Nu va mai repeziti la parerile astora din Ruminica,ca put toate.
  Din pacate nu avem analisti economici,politici, independenti.Ca sa ne dam si noi,apoi,cu parerea.
  Cel mai usor este sa critici.In Romania toata lumea este experta in toate domeniilesi critica sau cirteste.Cel mai greu e sa faci ceva.Intrebati-i pe cei care s-au privatizat cum se face o investitie.Cred ca n-ati mai avea curajul sa va apucati de asa ceva!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by