Copresedintele Alina Gorghiu a confirmat faptul ca, impreuna cu Vasile Blaga, a discutat cu avocatul Gheorghe Piperea pentru ca acesta sa ocupe o functia la PNL Bucuresti, insa a afirmat ca nu este "batut in cuie" si ca nu isi doreste sa dea "rateuri", potrivit Digi 24. Gorghiu a admis faptul ca se cauta pentru aceasta functie persoane mai degraba din afara partidului - "oameni de afaceri, de cultura".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Domnul avocat Piperea e unul dintre cei cu care eu si Vasile Blaga am discutat, in vederea ocuparii uneia dintre aceste functii la nivel de Bucuresti", a declarat Gorghiu joi, adaugand ca nu e nimic batut in cuie" si ca discutiile vor continua.

"Nu vreau sa dam rateuri, sa facem alegeri gresite", a spus ea.

"Cautam oameni de afaceri, de cultura, care se pliaza pe ce reprezinta ca valori PNL. Vrem sa deschidem partidul si sa-i atragem pe acei oameni care pana acum au stat pe marginea politicii, desi reprezinta foarte bine valorile liberalismului in spatiul public", a mai spus liderul PNL.

Piperea a anuntat pe Facebook, intr-un mesaj publicat miercuri seara, ca i s-a facut o oferta din partea conducerii PNL de a prelua conducerea filialei Bucuresti, dar ca inca nu a acceptat si cere sfatul celor care ii citesc mesajul.

Filiala PNL a ramas fara conducere imediat dupa alegerile locale, cand Catalin Predoiu a demisionat. Predoiu i-a delegat atributiile lui Cristian Busoi pana la alegerea unui nou presedinte.

Pe de alta parte, PNL nu se grabeste sa numeasca pe cineva, stabilind termenul de 15 iulie. Secretarul general Ilie Bolojan a vorbit despre nevoie unei echipe noi la Bucuresti.

Initial, optiunile luate in calcul pentru aceasta functie erau Adriana Saftoiu, Cristian Busoi si Teodor Atanasiu, insa exista si posibilitatea de a fi luati in calcul oameni din afara partidului.