Avocatul Gheorghe Piperea, autorul legii darii in plata alaturi de deputatul PNL Daniel Zamfir, a anuntat pe Facebook, intr-un mesaj publicat miercuri seara, ca i s-a facut o oferta din partea conducerii PNL de a prelua conducerea filialei Bucuresti, dar ca inca nu a acceptat si cere sfatul celor care ii citesc mesajul. Numele lui Piperea a fost vehiculat in cursul zilei de miercuri ca optiune pentru aceasta functie. Contactat tot miercuri de HotNews.ro, acesta a negat ca ar fi avut discutii cu liderii PNL.

Gheorghe PipereaFoto: TNB

UPDATE Piperea a declarat pentru Mediafax ca daca ar accepta ofera PNL de a prelua organizatia Bucuresti ar trebui sa aiba control asupra listei de parlamentari, afirmand ca un lider nou ar trebui sa deschida una dintre listele pentru alegerile din toamna, iar presedintii de sectoare sa fie pe locuri eligibile.

"Eu nu am facut nici un fel de conditionare pentru ca inca nu am ajuns sa iau o decizie. Indiferent cine va fi acolo va trebui sa vina cu fete si cu programe noi. Va trebui sa spuna cine este si ce este PNL in momentul de fata, de ce este mai bun decat PSD, de ce este PNL solutia de dreapta" a spus Piperea pentru Mediafax.

El a subliniat ca daca ar accepta oferta PNL nu ar vrea sa fie "un fantezist care se pune in vitrina pentru a trage dupa el o echipa de personaje pe care deja Bucurestiul le-a sanctionat".

Avocatul a sustinut ca ar trebui sa aiba control asupra listei de parlamentari daca ar decide sa accepte preluarea organizatiei PNL Bucuresti.

"Daca ar trebui sa accept probabil ca ar trebui sa am un fel de control asupra listei de parlamentari pentru ca daca te duci la alegeri ca sa arati ca s-a schimbat fata PNL trebuie sa vii cu fete noi, nu cu aceleasi fete obosite, care sunt pe sticla de ani de zile si pentru care oamenii nu au iesit din casa. Aproape 70% din bucuresteni nu a iesit la vot", a explicat Piperea.

El a afirmat ca lista de senatori sau deputati sustinuti de PNL la alegerile din toamna ar trebui sa fie deschisa de un lider nou si ar trebui ca noii presedinti de la sectoare sa fie pusi pe liste eligibile.

***

Filiala PNL a ramas fara conducere imediat dupa alegerile locale, cand Catalin Predoiu a demisionat. Predoiu i-a delegat atributiile lui Cristian Busoi pana la alegerea unui nou presedinte.

Pe de alta parte, PNL nu se grabeste sa numeasca pe cineva, stabilind termenul de 15 iulie. Secretarul general Ilie Bolojan a vorbit despre nevoie unei echipe noi la Bucuresti.

Initial, optiunile luate in calcul pentru aceasta functie erau Adriana Saftoiu, Cristian Busoi si Teodor Atanasiu, insa exista si posibilitatea de a fi luati in calcul oameni din afara partidului.

Mesajul lui Piperea de pe Facebook:

"Prieteni, zilele trecute am primit o oferta oarecum surprinzatoare din partea PNL, de a prelua conducerea organizatiei de Bucuresti. E o provocare. Avand in vedere, insa, multiplele proiecte in care sunt implicat, precum si perspectiva reducerii suplimentare a timpulului alocat familiei (si asa insuficient), va spun ca nu am acceptat inca propunerea.

Trebuie sa stiti ca sub nicio forma nu am pus vreo conditie de functie minimala, asa cum ar putea rezulta din scenariile si speculatiile din presa. Pe mine nu ma poate scoate din postura actuala ceva meschin, ci un proiect important, de anvergura nationala, asa cum au fost procesele pe clauze abuzive si legea darii in plata.

Apropo, dezbaterile la aceasta lege mi-au aratat ca astfel de lucruri nu se pot face chibitand pe margine, ci prin implicarea unor actori politici. Desigur ca veti fi de acord cu mine ca fara implicarea dlui deputat Zamfir, realitatea, azi, ar fi fost ca avem o frumoasa teorie, un proiect bun (asa cum a fost si proiectul legii falimentului scris de mine in 2009 si inchis in sertare timp de 5 ani si, ulterior, abandonat) si atat.

Va asigur ca, indiferent ce voi ajunge sa decid saptamana viitoare, voi ramane acelasi - un om al cetatii si un luptator pentru drepturi si libertati, dar si un aliat al tuturor celor aflati in restriste care ma vor fi chemat in ajutor.

Si va asigur ca nu agreez nici tipul actual de politica, anacronic si chitibusar, nici multe dintre fetele politice obosite care, in interes national si pentru binele generatiilor viitoare, trebuie sa fava 10 pasi inapoi.

In orice caz, daca as decide sa ma implic intr-un astfel de proiect, as pastra tandemul cu Dan Zamfir. E evident ca a fost un pact reusit si nu un act efemer de prestidigitatie.

Iar acum indraznesc sa va intreb: ce ma sfatuiti sa fac?"