Liderii PNL de la filialele de sector, cu exceptia Ancai Boagiu (Sectorul 2), si-au dat demisia ca urmare a rezultatelor alegerilor. Potrivit unor surse din partid, atat la sectorul 1 cat si la sectorul 2, candidatii la primarii - Alexandru Nazare si Dan Cristian Popescu - ar fi fost "tradati" de propria organizatie pentru a nu iesi invingatori.

De altfel, atat la Sectorul 1 cat si la Sectorul 2 s-au inregistrat cereri de renumarare a voturilor pentru primar - din partea lui Clotilde Armand, respectiv Dumitru Pelican, acuzandu-se neregului.

Popescu a declarat pentru HotNews.ro ca sustine demersul lui Pelican, adaugand faptul ca observatorii PNL "ar fi trebuit sa fie mai atenti" in sectiile de vot.

Intre timp, USB a anuntat ca va contesta la BEC decizia Biroului electoral al Sectorului 1 de a respinge renumararea voturilor.

Pe de alta parte, surse din partid au precizat ca reprezentantii PNL, cei care se ocupa cu supravegherea proceslui de votare si a numararii voturilor, au fost alesi exclusiv de liderii de filiale, in cazul de fata Mihai Voicu si Anca Boagiu.

Boagiu este singurul sef de filiala care nu a vrut sa demisioneze, solicitand sa aiba intai o consultare cu Biroul Politic al sectorului, in timp ce Voicu a cerut si demisia secretarului general Ilie Bolojan.

Voicu a sustinut ca Bolojan "nu a performat, a lipsit cu desarvasire din aceasta campanie", si a precizat ca inca nu au primit vreun raspuns la solicitarea de demisie de la Bolojan.

Amintim ca la Sectorul 1 alegerile au fost castigate de Dan Tudorache (PSD), iar la sectorul 2 de Mugurel Toader, tot PSD.