Vicepresedintele liberal Mihai Voicu a anuntat ca sefii PNL din Capitala i-au cerut demisia lui Ilie Bolojan, secretar general al partidului si fost sef al campaniei electorale la locale.

Ilie BolojanFoto: Agerpres

Voicu a sustinut ca Bolojan "nu a performat, a lipsit cu desarvasire din aceasta campanie", si a precizat ca inca nu au primit vreun raspuns la solicitarea de demisie de la Bolojan.

Cererea liderilor perdanti de la Bucuresti vine pe fondul informatiilor ca mai multi lideri liberali din Ardeal vor sa ceara partidului o reforma reala a PNL Bucuresti, reforma care i-ar indeparta de la butoane pe artizanii esecului de la locale din Bucuresti.

Vicepresedintele liberal a anunta si ca toti liderii de partid ai sectoarelor din Bucuresti, cu exceptia Ancai Boagiu, de la Sectorul 2, si-au dat demisia. Potrivit lui Voicu, Boagiu a solicitat sa aiba mai intai cu biroul politic al PNL sectorul 2.

Decizia acestora vine in contrxtul in care si seful PNL pe Bucuresti, Catalin Predoiu, si-a dat demisia imediat dupa locale, in conditiile in care a iesit pe locul trei in competitia pentru Primaria generala.

Prim-vicepresedintele PNL Adriana Saftoiu, al carui nume este luat in calcul pentru preluarea conducerii PNL Bucuresti, spune ca secretarul general al partidului, Ilie Bolojan, nu are de ce sa demisioneze, asa cum au cerut unii liberali, pentru ca acesta a castigat alegerile locale din Oradea, transmite Mediafax.

Adriana Saftoiu a declarat, miercuri, la Digi 24, ca este absurd sa i se ceara demisia secretarului general al partidului pentru ca nu a coordonat campania la nivel national. Ea a precizat ca Bolojan este unul dintre liberalii care au castigat categoric alegerile locale de duminica, obtinand un nou mandat de primar al orasului Oradea.

In plus, Saftoiu a mai declarat ca secretarul general a anuntat conducerea partidului ca, in momentul in care va incepe campania electorala, se va ocupa de alegerile din Oradea, nu de campania la nivel national.

Ilie Bolojan a castigat detasat al treilea mandat de primar la Oradea, cu peste 70% dintre voturi. El a tras si partidul in sus, atat in oras cat si in judetul Bihor.

La Consiliul Local Oradea, PNL a adunat 57,74% din voturi, PSD - 15,88% si UDMR 14,24%. PNL va avea in noul consiliu 18 reprezentanti, PSD - 5 si UDMR - 4.

Datele oficiale finale privind alegerile locale in judetul Bihor, conform presedintelui BEJ, judecator Florina Crisan, arata ca PNL a castigat 17 mandate de consilieri judeteni (44,54% din voturi), PSD - 9 (25,23%), UDMR - 7 (18,19%), iar ALDE - 2 (5,3%).

Bolojan a coordonat fuziunea dintre PDL si PNL in majoritatea filialelor din tara, dar liderii din Bucuresti s-au opus inainte de campania electorala implicarii acestuia in Capitala. Rezultatul a fost o infrangere istorica a PNL in Capitala, dar si ostilizarea unei parti insemnate a publicului reformist in urma unei campanii care a inclus defaimarea candidatilor USB si asumarea unor sondaje mincinoase.