Guvernul are la dispozitie mai multe modalitati de finantare, precum fonduri de rezerva si cheltuieli anticipate din propriile bugete ale ordonatorilor principali de credite, in cazul in care Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) va decide ca alegerile locale se vor desfasura in doua tururi de scrutin, a declarat miercuri ministrul Finantelor, Anca Dragu, citata de Agerpres.

"Rectificarea bugetara, conform legislatiei in vigoare, conform legii responsabilitatii fiscale, are loc dupa minim sase luni de la aprobarea Guvernului. Deci rectificarea bugetara poate avea loc undeva in luna iulie - inceputul lunii august. Desigur, exista alte modalitati pe care le putem avea in vedere in functie de decizia Curtii Constitutionale", a spus Anca Dragu, intr-un briefing la Palatul Victoria, intrebata daca Guvernul ar putea, la inceputul lunii iunie, sa rectifice bugetul alocat alegerilor.

Ministrul Finantelor a subliniat ca exista si alte modalitati de a avea alocari pentru o eventuala desfasurare a alegerilor locale in doua tururi. "Avem la dispozitie fonduri de rezerva sau avem la dispozitie cheltuieli anticipate din propriile bugete ale ordonatorilor principali de credite", a explicat Dragu.

La CCR au fost trimise exceptii de neconstitutionalitate de catre doua instante, procesele fiind initiate de jurnalistul Liviu Avram, de la Adevarul.O alta solicitare, depusa de PNL, a fost respinsa de judecatori