Fostul premier Victor Ponta a declarat, ironic, ca sotul Alinei Gorghiu, Lucian Isar, este ofiterul acoperit la care se referea, cand a vorbit despre preluarea Partidului Social Democrat de catre ofiteri sub acoperire, relateaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"La cine, domn`le? La Calimente (Mihaita Calimente - presedintele Comisiei de control a activitatii SIE - n.r.)? La SRI nu m-au chemat. La Calimente, un pacalici, stiti foarte bine. O sa-i spun: Lucian Isar e. Despre el vorbeam. De Isar. Preia tot. A preluat PNL si...", a spus Victor Ponta, intrebat daca va merge la comisiile parlamentare pentru a spune la ce ofiter acoperit se referea.

Vineri, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare pe presedintele PSD, Liviu Dragnea, Victor Ponta a scris pe o retea de socializare ca Dragnea nu ar trebui sa isi dea demisia din fruntea partidului, intrucat trebuie sa tina formatiunea unita si sa o fereasca de toti "ofiterii" acoperiti sau descoperiti care vor sa o preia. Ulterior, Ponta a precizat ca atunci cand a scris despre ofiteri acoperiti sau nu care ar dori sa preia PSD nu se referea la numarul 2 din partid, Valeriu Zgonea, ci la un vicepresedinte care a facut parte din Guvern.

Lucian Isar a fost ministru delegat pentru relatia cu mediul de afaceri in Guvernul Victor Ponta, in 2012.

Ponta: Nu sunt in conducerea PSD si nu dau sfaturi; am dorit sa transmit un mesaj intr-un moment important

Fostul presedinte al PSD Victor Ponta a mai spus luni ca nu mai este in conducerea formatiunii social-democrate si, drept urmare, nu da sfaturi, dar a explicat ca prin mesajele postate pe Facebook dupa pronuntarea sentintei in cazul lui Liviu Dragnea a dorit sa transmita un mesaj intr-un moment important pentru partid, relateaza Agerpres.

"Eu nu sunt in conducerea PSD si nu dau sfaturi", a declarat Victor Ponta la plecarea de la reuniunea grupului deputatilor PSD.

Solicitat de jurnalisti sa caracterizeze situatia creata in partid prin prisma experientei sale politice, Ponta a repetat ca nu da sfaturi.

"Asa este. Am experienta foarte multa si tocmai de asta nu cred ca e cazul sa dau eu sfaturi conducerii. (...) Nu fac parte din conducere, nu particip la decizii. Cand simt ca e un moment important pentru PSD - e partidul meu si o sa fie intotdeauna asa -, atunci intervin. Mesajul si-a produs efectul si acum sunt convins ca va gasi conducerea partidului solutia cea mai buna", a declarat fostul premier.

Ponta a mentionat ca va merge la actiunile PSD din campania electorala.

  • UPDATE 1 - Vasile Blaga: Ponta sa spuna cu subiect si predicat cine sunt ofiterii acoperiti din PSD si PNL/ Alina Gorghiu: Omul e de domeniul patologicului

Copresedintele PNL Vasile Blaga a afirmat luni ca fostul premier ar trebui sa spuna cu "subiect si predicat" cine sunt ofiterii acoperiti din PSD si PNL, daca ii stie, transmite Agerpres.

"Eu cred ca prima data cine a aruncat cu piatra trebuie chemat sa o ridice. Imi aduc aminte ca dl Ponta a facut acest demers; sa vina dl Ponta daca tot stie si are atatea surse sa si spuna cine este. Pe mine ma intereseaza, in primul rand, sa spuna cu subiect si predicat pe cei din cele doua mari partide, daca ii stie, din PSD si PNL; in primul rand din PSD, ca acolo s-a referit ca sa scape partidul si sa faca curatenie si din acest punct de vedere in partid. Daca ne luam dupa povesti, cineva spunea ca chiar domnia sa ar fi fost pe acolo. Ceea ce eu nu am afirmat niciodata", a spus Blaga dupa sedinta Comisiei de unificare a PNL.

La randul sau, Alina Gorghiu afirma ca Victor Ponta este din domeniul "patologicului".

"Omul e de domeniul patologicului si sunt convinsa ca o intreaga tara vede ca e un semn foarte bun ca am scapat de un prim-ministru bolnav. Imi asum tot ce spun, cu subiect si predicat. Pana acum facea un rau imens PSD-ului. Acum nu face altceva decat sa distruga PSD. Sa ajungi sa spui ca sotul meu - care este persoana fizica, privata, nu are nicio legatura cu viata politica - va acapara PSD-ul este de noaptea mintii, dar doar PSD-ul poate sa judece cat de in favoarea lor este o asemenea declaratie. Mie nu-mi ramane decat sa privesc cu zambetul pe buze toate elucubratiile acestui om", a scris Gorghiu pe Facebook.

  • UPDATE 2 - Cezar Preda: Ponta ar urma sa fie audiat dupa Paste. Probabil sunt glumite servind popcorn

Deputatul PNL Cezar Preda a declarat, luni, ca la intrunirea Comisiei pentru controlul SRI de saptamana aceasta se va cere audierea fostului premier Victor Ponta, afirmand ca acesta ar urma sa aiba loc dupa sarbatorile pascale, scrie Mediafax.

"Dupa ce intrunim comisia solicitam audierea domnului Ponta. (...) Intrunirea comisiei se va intampla in aceasta saptamana inainte de Pasti. Cred ca va fi audiat domnul Ponta dupa sarbatorile pascale", a declarat deputatul PNL CeCezar Predamembru in comisia pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI.

El a reamintit ca SRI a inaintat si in trecut o adresa Parlamentului prin care se sustinea ca nu exista "nici un parlamentar ofiter sub acoperire".

"Vom afla in zilele urmatoare daca SRI a mintit, daca domnul Victor Ponta, fost prim-ministru al Romaniei, are informatii ca in Parlamentul Romaniei si, de aici, in Guvernul Romaniei, s-au aflat ofiteri sub acoperire", a precizat liberalul.

El a afirmat ca ramane de vazut daca Victor Ponta a facut acele declaratii pentru a distrage atentia de la condamnare definitiva a liderului PSD Liviu Dragnea.

"Daca insa domnul Ponta, pentru a distrage agenda publica de la domnul Dragnea, condamnat definitiv in fruntea unui partid, vrea sa o mute spre acest subiect sensibil al ofiterului sub acoperire, iar pe Facebook-ul domniei sale, in prima zi nu ii pune ghilimele ofiterului, a doua zi ii pune ghilimele ofiterului, cred ca maine o sa spuna ca a fost o gluma, iar tara se rascoleste pentru ce viseaza domnul Ponta noaptea, o sa vedem zile urmatoare", a argumentat Preda.

El a sustinut ca Victor Ponta este obligat prin functia pe care a detinut-o sa spuna daca SRI a dezinformat Parlamentul si a incalcat astfel legea.

"Domnul Ponta este obligat prin functia pe care a avut-o sa raspunda nu atat comisiei de control, ci intregii societati daca intr-adevar SRI ne-a dezinformat si a incalcat legea spunand, inclusiv parlamentarii care sunt ofiteri sub acoperire incalca legea pentru ca nu au voie sa fie parlamentari si ofiteri sub acoperire. Dar iarasi cred ca este o fumigena de-a domnului Ponta pentru a se mai baga in seama. O sa sfarsim dupa o ancheta in care am capacitat institutii la concluzia ca sunt glumite de-ale domniei sale, servind popcorn", a conchis Cezar Preda.