Semnarea protocolului de colaborare dintre PSD si UNPR a fost amanata miercuri pentru alta zi, liderul social-democrat Liviu Dragnea admintand ca aceasta amanare a fost cauzata de partidul lui Gabriel Oprea. Parafarea documentului era programata miercuri la ora 9.30, la 10.30 incepe votul pe cererea DNA in privinta liderului UNPR.

Liviu Dragnea si Gabriel OpreaFoto: Agerpres

UPDATE Potrivit unor informatii, o intalnire ar putea sa aiba loc in jurul orei 14.00, la sediul PSD. Potrivit unor surse insa, protocolul nu se va mai semna astazi.

"E o zi complicata pentru domnul Oprea, l-am inteles", a spus Dragnea.

"Am luat decizia sa semnam dupa ziua de azi", a spus Dragnea, liderul PSD sustinand ca acest lucru a fost decis "tocmai" ca sa nu existe dubii privind legatura dintre protocol si votul din Senat.

Intrebat despre amanarea semnarii protocolului dintre partidul sau si cel al lui Liviu Dragnea, Oprea a spus ca "intotdeauna ne-am inteles ca intre oameni seriosi".

Evenimentul trebuia sa aiba loc dimineata la Palatul Parlamentului, sala grupului PSD. Documentul urma sa fie semnat de presedintii PSD si UNPR, Liviu Dragnea, respectiv Gabriel Oprea, si priveste colaborarea celor formatiuni in alegerile locale, votul intr-un singur tur de scrutin si candidatura pe liste comune la alegerile parlamentare din aceasta toamna.

De subliniat faptul ca, in privinta protocolului, UNPR si PSD au prezentat variante diferite. Desi Oprea a afirmat de luni ca acesta va prevede clar locurile pe listele la parlamentare, PSD a spus initial ca este prea devreme sa se prevada un protocol legat de parlamentare. Ulterior, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a declarat pentru HotNews.ro ca acest protocol va prevede un punct referitor la liste comune pentru parlamentare, insa numarul de locuri va tine cont de scorul pe care UNPR il va lua la locale si de felul in care UNPR ii va ajuta pe social-democrati.

La ora 10.30, plenul reunit al Senatului va vota asupra cererii DNA de incuviintare a urmaririi penale fostului ministru de interne.

Oprea a fost intrebat de jurnalisti, marti, daca sustine un singur tur sau doua la alegerile locale pentru alegerea primarilor, iar prin raspunsul dat Oprea a sugerat ca, daca protocolul se semneaza, UNPR va ramane alaturi de PSD pentru un singur tur de scrutin, asa cum prevede legea in prezent.