Alesii locali primesc pensii speciale, inainte de Sarbatori

de Iulia Rosca     HotNews.ro
Luni, 21 decembrie 2015, 18:06 Actualitate | Politic


¬Senatul a adoptat luni proiectul de lege privind acordarea de pensii speciale pentru primari, viceprimari, presedinti si vicepresedinti de consilii judetene. Proiectul a trecut cu 86 voturi "pentru" (erau necesare 84) si un vot "impotriva", in conditiile in care cei peste 30 de senatori liberali au iesit din sala. Senatul este camera decizionala, proiectul fusese adoptat tacit de Camera Deputatilor.

Forma legii asa cum a trecut de Camera a fost modificat prin mai multe amendamente propuse de PSD direct in plen. Unul dintre acestea prevede ca alesii locali trebuie sa aiba cel putin un mandat pentru a beneficia, la implinirea varstei de pensionare, de pensia speciala, si nu doar doi ani in functie asa cum era prevazut initial.

De asemenea, s-a modificat textul initial al legii asa incat un ales local care a avut si o alta functie, spre exemplu cea de parlamentar, nu poate beneficia decat de una dintre aceste indemnizatii speciale, acestea neputand sa se cumuleze.

Ce amendamente au fost aduse:

Un prim amendament aprobat de plenul Senatului la proiectul de act normativ privind pensiile alesilor locali prevede modificarea articolului 32, indice 1, alineat (1), cu urmatorul cuprins: "primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii Consiliilor judetene, care indeplinesc conditiile varstei standard de pensionare esalonate, dupa caz, in anexele 5 si 6, din Legea 263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, sau al varstei standard reduse in conformitate cu prevederile aceleiasi legi sau ale altor legi speciale au dreptul, la incetarea mandatului, la indemnizatie pentru limita de varsta daca nu sunt realesi pentru un nou mandat".

Un alt amendament prevede ca "indemnizatia pentru limita de varsta se calculeaza proportional cu perioada de mandat efectiv exercitata, dar nu mai putin de un mandat de primar, viceprimar, presedinte si vicepresedinte al Consiliului judetean".

Un al treilea amendament formulat de senatorul Denes si votat in plen prevede ca "primarii si viceprimarii, presedintii si vicepresedintii Consiliilor judetene care beneficiaza de indemnizatia pentru limita de varsta si care au ocupat pana la varsta de pensionare si alte functii pentru care este stabilita indemnizatia pentru limita de varsta prin alte acte normative au obligatia sa opteze pentru una dintre indemnizatii".

De asemenea, printr-un alt amendament a fost modificat articolul 2 alineatul (1) al proiectului de lege, cu urmatorul cuprins: "de indemnizatia pentru limita de varsta prevazuta la articolul 32 indice 1, alineat 1, din Legea 393/2004 cu completarea adusa prin prezenta lege si in aceleasi conditii, beneficiaza si primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii ai Consiliilor judetene care au avut anterior intrarii in vigoare a prezentei legi calitatea de primar, viceprimar, presedinte si vicepresedinte al Consiliului judetean".

La momentul in care senatorii liberali au anuntat ca parasesc sala de plen, cativa senatori au strigat catre acestia: "Dusmanii primarilor!"

Proiectul este semnat de 29 de deputati si senatori de la mai multe partide, majoritatea PSD si UDMR si, potrivit acesta, nu vor beneficia de pensie speciala primarii care au fost condamnati definitiv pentru coruptie.

Cuantumul indemnizatiei pentru limita de varsta de acorda in limita a trei mandate si de calculeaza ca produs al numarului lunilor de mandat cu 0,55 din indemnizatia bruta lunara, aceeasi formula de calcul ca si la parlamentari, indemnizatie care insa nu este identica la toti alesii locali, depinzand de marirea localitatii. Salariul unui primar variaza intre aproximativ 2000 lei pe luna la o comuna si circa 5000 lei cat ar avea primarul Capitalei.

Indemnizatia se cumuleaza cu orice tip de pensie stabilita in sistemul public de pensie si se suporta din bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, se mai arata in proiect.
Proiectul a fost adoptat tacit de Camera Deputatilor in noiembrie.

Ca si in cazul parlamentarilor, initiatorii justifica aceasta nevoie prin faptul ca alesii nu pot desfasura alte activitati in timp ce ocupa respectivele functii si pentru a oferi "atractivitate" acestor functii.

"Multi dintre cei care au indeplinit sau indeplinesc functiile de primari, viceprimar, presedinte si vicepresedinte al consiliului judetean au plecat din sfera de activitate privata, renuntand la beneficii financiare mult mai consistente pentru a se pune in slujba comunitatilor locale" se arata in expunerea de motive.

"Pentru a corespunde asteptarilor societatii din Romania, de a avea persoane bine pregatite profesional si dedicate activitatii sferei publice, consideram ca este necesar ca pentru functiile ce fac obiectul prezentei initiative sa existe un sistem de indemnizatii care sa faca atractiva ocuparea functiilor de primar, viceprimar, presedinte si vicepresedinte al consiliului judetean" mai spun initiatorii.

Amintim ca pe 15 decembrie parlamentarii si-au adoptat pensii speciale.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

10924 vizualizari

 • +13 (19 voturi)    
  22.12.15 sa fie ziua Colindului (Luni, 21 decembrie 2015, 18:14)

  un domn [utilizator]

  la Parlament....sa ii mantuim...http://www.petitieonline.net/petitie/petitie_pentru_dizolvarea_parlamentului_romaniei-p10022136.html
  • 0 (0 voturi)    
   'Cause I want to be anarchy (Marţi, 22 decembrie 2015, 11:00)

   natbl73 [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   glumesc, bineinteles
 • +18 (20 voturi)    
  primari independenti (Luni, 21 decembrie 2015, 18:15)

  sampras [anonim]

  marile hotii s-au mutat in ultimii ani in primarii. de-aia nu se mai fac proiecte de infrastructura majore, bugetul fiind directionat catre primarii, unde partidele isi trimit sponsorii sa castige licitatii cu dedicatie. de-aia acum primarii au devenit foarte importanti si sunt pupati in fund chiar si de ci de la centru.
  primarii nici nu mai au programe. ei sunt alesi doar pe baza de vot politic, nu isi mai bat capul sa vada problemele comunitatilor.
  solutia ar fi ca toti primarii si consilierii locali sa fie independenti. sa nu mai fie alesi pe liste de partid, sa fie astfel obligati sa vina cu programe in campanii, si sa nu mai ramana "datori partidului", fiind apoi obligati sa asigure contracte baietior destepti si sa mai aiba si impresia ca sunt "protejati de partid", deci sa-si asume riscul sa sustina coruptia.
  toti, dar absolut toti primarii si consilierii locali trebuie sa fie independenti politic.
  in plus sa aiba maxim 2 mandate si audit dupa fiecare mandat
  • +7 (7 voturi)    
   "independenti" ca Oprescu? (Luni, 21 decembrie 2015, 20:46)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui sampras

   cum o fi primarul ala "independent" mai bun decat atunci cand era inscris intr-un partid?
   vor fi independenti abia atunci cand primariile vor putea sa-si pastreze o cota semnificativa din taxele locale. momentan depind de alocarile de la centru. cand la putere e un partid si tu esti primar independent, cum faci rost de fonduri?
   nu ca i-ar impedica azi fondurile sa fie cinstiti si sa faca treaba, dovada este primarul ala din comuna Pestera, Constanta, care nu mai primeste de ani de zile nici un ban de la bugetul de stat, dar se descurca mai bine decat toti primarii din judet.
   • +1 (3 voturi)    
    pai daca toti sunt independenti... (Luni, 21 decembrie 2015, 23:47)

    sampras [anonim] i-a raspuns lui pehash

    pai daca toti ar fi independenti...nu ar mai exista alocari pe criterii politice. trebuie un algoritm clar, in functie de populatie, si da, trebuie ca o buna parte din taxe sa ramana in comunitatea care le plateste.
    exemplul cu primarul din pestera confirma ce am spus. acolo atat primarul, cat si consilierii sunt independenti.
    oprescu era independent de forma (ca altfel PSD si-ar fi desemnat candidat) iar consilierii erau majoritatea afiliati politic. deci nu prea poate fi dat de contraexemplu.
    • +1 (1 vot)    
     tot nu inteleg.. (Marţi, 22 decembrie 2015, 10:36)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui sampras

     deci suntem de acord ca oprescu era "independent de forma". ce facem cu restul primarilor atunci? sa luam un exemplu cu notorietate - Boc. se schimba legile si nu mai poate candida decat independent. isi da demisia din partid si candideaza independent. ce s-a schimbat?..
     fondurile se vor duce la primariile care le-au adus voturi, clar? cu sau fara carnetul de membru de partid, primarul se va comporta la fel ca pana acum.
     • 0 (0 voturi)    
      nu-i asa (Marţi, 22 decembrie 2015, 11:55)

      sampras [anonim] i-a raspuns lui pehash

      boc nu va mai putea candida, pt ca are deja 2 mandate. in situatia asta sunt multi dintre primari. deci vor trebui sa vina nume noi, ori daca il pun pe Popescu "primar de forma", dar nu pot sa-l sustina politic e egal cu zero.
      fiind in campanie doar niste nume, fara partide in spate, fara sa fie identificatia ca fiind "primarul propus de PSD/PNL/UDMR/ETC", oamenii il vor alege pe cel care vine cu programul mai inteligent, mai pliat pe problemele lor. Mai mult, la nivel de consilieri, nemaivtandu-se liste de prtid, ci nominal, niste independenti, si daca isi strecoara niste oameni in campanie, nu vor ajunge suficienti in consiliul local sa poate influenta politic deciziile.
      Poate la prima tura de alegeri sa mai ramana cativa primari "independenti de forma", proaspat pplecati din partide, dar in timp numarul lor se va diminua spre zero, iar consiliile locale vor fi in mare masura independente. atunci partidele nu-si vor mai putea impune contractele peste tot, mai ales daca alocarile bugetare se vor face dupa un principiu clar, dupa un algoritm bine stabilit.
      Altfel, atat timp cat primarii sunt alesi politic, ei vor avea mereu o "datorie" fata de partid, si, indiferent daca fondurile sunt alocate discretionar sau corect, vor acorda contracte baietilor destepti propusi de partid
      • 0 (0 voturi)    
       nspe mandate (Marţi, 22 decembrie 2015, 12:34)

       pehash [utilizator] i-a raspuns lui sampras

       s-a publicat in MO o lege care spune ca primarii au maxim 2 mandate? ce numar are legea asta??
       daca citesti mai atent articolul e un paragraf in care scrie "Cuantumul indemnizatiei pentru limita de varsta de[sic] acorda in limita a trei mandate". ce intelegi tu de aici?
       • 0 (0 voturi)    
        n-ai inteles (Marţi, 22 decembrie 2015, 13:17)

        sampras [anonim] i-a raspuns lui pehash

        nici o lege care sa ii oblige sa fie toti independenti nu s-a publicat. eu am expus o modalitate de a limita coruptia generalizata, si in modalitatea aia, chiar la final ziceam "in plus sa aiba maxim 2 mandate si audit dupa fiecare mandat".
        asta nu inseamna ca se va intampla vreodata, e doar o idee, daca ar depinde de mine as pune-o in practica, dar cum nu depinde va ramane la stadiul de idee, si aia cu primarii independenti, si aia cu doua mandate.
        dar cum iti spuneam, daca a fi pusa in practica, exemplul cu boc nu ar sta in picioare, pt ca nu ar mai putea candida, la fel ca majoritatea primarilor alesi deja politic
        • 0 (0 voturi)    
         dar nu are sens.. (Marţi, 22 decembrie 2015, 14:05)

         pehash [utilizator] i-a raspuns lui sampras

         administratia locala presupune proiecte pe termen lung. daca omul vrea sa fie votat din nou, le va face. daca nu, va planta panselute.. iarna..

         cum ar suna o lege care limiteaza orice prezenta intr-o functie de management, public sau privat, la 8 ani??..
         ce sens are aceasta limitare? in administratia publica postul de primar este in varful ierarhiei. daca esti cel mai bun, de ce ai lasa pe altul sa o faca? limitarea coruptiei? asta e treaba DNA-ului si a Curtii de Conturi. il penalizezi si pe ala care face treaba pentru ca altul e corupt?..
         • 0 (0 voturi)    
          pai si la presedintie cum e? (Marţi, 22 decembrie 2015, 14:33)

          sampras [anonim] i-a raspuns lui pehash

          la presedintie cum e? poti sa fii mama competentei, tot doua madate stai. e penalizat cineva? nu, doar se evita abuzul de putere. la fel ar fi si in cazul asta.
 • +14 (16 voturi)    
  d-aia i-am ales ...... (Luni, 21 decembrie 2015, 18:26)

  ilex2013 [utilizator]

  I-am ales in Parlament: ca sa-si dea ei lor indemnizatii de mii de lei, bani de transport si alte cheltuieli fara sa justifice nici o cheltuiala, ca sa vina din cand in cand la munca ca sa doarma sau sa se joace pe computer, sa nu stie ce voteaza daca nu-i priveste legea pe ei direct si personal, sa -si faca pensii la care nu au contribuit cu nimic si sa ne faca prosti ( Cristiana Anghel cu ciobanii) ....si au dreptate
 • +16 (16 voturi)    
  proportional (Luni, 21 decembrie 2015, 18:31)

  oparere [anonim]

  pensii mai mari dar si puscarie mai multa pentru coruptie; dublate/triplate pedepsele!!
  sau ciolos sa'si dea demisia si sa iasa lumea in strada sa mai faca o revolutie cu furcile!!
 • +15 (17 voturi)    
  RUSINE! RUSINE! RUSINE! (Luni, 21 decembrie 2015, 18:52)

  vali [anonim]

  ce au facut toti acesti primari, vice primari etc pentru a merita pensii speciale ? toate satele si comunele din aceasta tara arata ca acum 25 de ani, fara apa potabila, fara canalizare, fara curent electric (unele, in anul 2015), fara asistenta sanitara, fara scoli performante. ar trebui ca dna sa isi faca treaba si sa verifice fiecare primar , viceprimar, etc. din fiecare comuna, oras si judet si atunci sa vedem pentru ce primesc pensii speciale. pentru faptul ca nu au realizat absolut nimic sau in romania este mai bine sa nu muncesti si sa fii corupt, pentru ca atunci acest parlament (daca se poate numi parlament) te premiaza . prin aceasta lege parlamentul a umilit oamenii de buna credinta din aceasta tara care isi fac treaba cu onestitate (vezi medici, profesori) acestia nu merita pensii speciale, de ce ? rusine, rusine, rusine..........doresc un parlament cu oameni pregatiti profesional, integrii si onesti, nu indivizi fara nici o pregatire si mare parte corupti.
  • +8 (8 voturi)    
   Motivul - este ceea ce vor face in viitor (Luni, 21 decembrie 2015, 20:04)

   robi [anonim] i-a raspuns lui vali

   Si anume, acesti primari si autoritatile locale au primit liber/OK-ul de la parlament la marirea taxelor si impozitelor cu cat vor coruptii locali.
   Astfel se difuzeaza mania cetatenilor si nu mai pleaca toti in Bucuresti la proteste, ci ii vor cotonogi local cu resurse de antirepresiune locale/particulare.
   In viitor se vor mai da legi care le vor crea un statut de semi-zei, desi ei uita ca se duc in fiecare dimineata la buda ca restul muritorilor.
   Sila mare!
 • +19 (21 voturi)    
  PSD (Luni, 21 decembrie 2015, 18:59)

  CRMS [utilizator]

  PSD dovedeste inca o data ca nu este decat un partid al hotilor: de aceasta data fura din fondul de pensii al celor care au contribuit ca sa dea acolitilor lor niste pensii pentru care nu au contribuit conform legii. Intrucat fondul de pensii este departe de a fi excedentar fapta este un furt pe fata.
  DAr probabil ca vor venii altii care sa anuleze aceste legi asa cum a fost anulata si nationalizarea.
  • -2 (4 voturi)    
   superficial sau rauintentionat (Marţi, 22 decembrie 2015, 8:46)

   miculescu-rucar [anonim] i-a raspuns lui CRMS

   ca si cei care ti-au dat cu+,deoarece aceste pensii nu au nimic de a face cu"fondul de pensii"!
   ceea ce numesti tu "fond de pensii"este bugetul asigurarilor sociale de stat si se constituie din contributiile angajatilor si angajatorilor.pensiile aprobate de parlament nu se suporta din acest buget,asa ca nu mai spumiza!
 • +18 (18 voturi)    
  Aleșii locali ne fură până la moarte. (Luni, 21 decembrie 2015, 19:03)

  mircea [anonim]

  Așa văd legea care le acordă pensii speciale.Ca să scăpăm de o asemenea cheltuială,să-i trimitem pe toți la pușcărie pentru hoțiile făcute.Care vor scăpa de pușcărie,merită o pensie specială.Este greu să fii cinstit într-o grămadă de hoți!
 • +15 (15 voturi)    
  Pai cu pensiile astea si cu ce fura, (Luni, 21 decembrie 2015, 19:03)

  emil bobu [utilizator]

  se traieste bine ca parlamentar.

  Pardon, vroiam sa spun parlahot.
 • +4 (4 voturi)    
  Legea nu se aplica pentru trecut (Luni, 21 decembrie 2015, 19:04)

  galateanu Miron [anonim]

  Dar ma intreb totusi daca, fostii primari iesiti deja la pensie beneficiaza de masura.
  • +7 (7 voturi)    
   este (Luni, 21 decembrie 2015, 20:51)

   origo [anonim] i-a raspuns lui galateanu Miron

   Dupa cate am inteles se aplica si retroactiv. Bani pentru profesori, doctori, salariu minim nu este, bani pentru politruci este.
   • 0 (2 voturi)    
    nu este bani (Marţi, 22 decembrie 2015, 10:17)

    miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui origo

    ...pentru salariu minim. intentionat sau din prostie amesteci vaca cu vacanta!
    la salariul minim pe economie "nu este bani"pentru ca nu "vrea"multinationalele sa plateasca,vor salarii mici,scutiri de impozite si taxe si daca nu se poate-evaziune fiscala cat cuprinde!
 • +11 (11 voturi)    
  poate... (Luni, 21 decembrie 2015, 19:07)

  tiana [utilizator]

  Aceste pensii pot fi anulate de următorul parlament?
  • +9 (9 voturi)    
   Orice lege neconstitutionala poate fi anulata (Luni, 21 decembrie 2015, 19:51)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui tiana

   de CCR. Problema e cine sa o atace la CCR. Iohanis? Pai el a fost intre primi 4 carora i s-a triplat indemnizatia. Cu el a inceput balul cresterilor de salarii si pensii. Parlamentarii? Pai ei le-au votat. Avocatul poporului: Eliminarea pensiilor speciale, ilegala
   Cum toti cetatenii sunt egali in fata legii mai urmeaza ca toate pensiile sa fie speciale. Huzur fratilor.
  • +2 (4 voturi)    
   Da, daca alegem cum trebuie (Luni, 21 decembrie 2015, 20:13)

   ilex2013 [utilizator] i-a raspuns lui tiana

   Pot fi anulate de un Parlament nou ales numai ca pe cine sa alegi ca sa-si taie propriile lor privilegii.
 • +15 (17 voturi)    
  Boierii si iobagii, aici s-a ajuns (Luni, 21 decembrie 2015, 19:12)

  Parzivall [utilizator]

  Asa ceva e strigator la cer, demn de bantustanele africane.
 • +16 (16 voturi)    
  rog agentia hotnews (Luni, 21 decembrie 2015, 19:15)

  zot [utilizator]

  sa publice- evetual in mai multe episoade- fotografiile tuturor acestor "facaturi" de parlamentari care la acest sfarsit de an si-au votat atatea privilegii;
  este important ca sa fie recunoscuti de alegatori ptr a nu mai fi votati in viitor.
  pot fi aceste rusini numite reprezentanti ai poporului?
  • 0 (0 voturi)    
   initiativa e laudabila, (Marţi, 22 decembrie 2015, 11:09)

   natbl73 [utilizator] i-a raspuns lui zot

   Dar total ineficienta - tu chiar ii cunosti pe cei care au candidat la tine in colegiu? I-ai vazut vreodata pe acolo, pe strada?
 • +3 (7 voturi)    
  Liberali (Luni, 21 decembrie 2015, 19:19)

  Cristian [anonim]

  ori sunt de acord cu legea si au facut un joc de imagine cu iesitul din sala, ori sunt la gradinita : daca nu le convine ceva isi iau jucariile si pleaca.
 • +9 (9 voturi)    
  2 zile de pus afise (Luni, 21 decembrie 2015, 19:19)

  nedumeritul [utilizator]

  pentru 2 zile de pus afise electorale primesc aceste pensii ???....si rastalmacirea legilor atunci cand le aplica ,daca le aplica.....astia nu au rusine...
 • -9 (13 voturi)    
  De acord! (Luni, 21 decembrie 2015, 19:23)

  Ciobanul Bucur [utilizator]

  Poate in acest fel vor candida si vor fi alesi si unii corecti, care nu vor dori doar sa se imbogateasca prin fraude.
 • +8 (10 voturi)    
  ! (Luni, 21 decembrie 2015, 19:51)

  Kpriciu [utilizator]

  JOS parlamentul-mafiot, dușmanul poporului roman!!!! Nu ne mai reprezintă, de fapt nu ne-a reprezentat niciodată!
  • +1 (1 vot)    
   tu (Marţi, 22 decembrie 2015, 8:51)

   miculescu-rucar [anonim] i-a raspuns lui Kpriciu

   vorbesti cu vorbele tale sau postezi biletele primite de la sponsori?
   ce legaturi ai tu cu poporul roman?
 • +5 (5 voturi)    
  In strada, din nou! Masa de Craciun..si la plimbar (Luni, 21 decembrie 2015, 19:54)

  cetatean care nu vrea sa tolereze mizeria asta [anonim]

  Eu am speranta ca oamenii astia cu scaun la cap, ca mine, care isi urmaresc interesul in sensul cel mai decent posibil, adica suntem cu ochii pe nesimtitii astia "alesi", nu vom tolera, de departe cea mai mare nesimtire pe anul asta. Pensiile speciale.
  Sa ne adunam sa vedem luminitele de pe Magheru. In strada din nou!
 • +4 (4 voturi)    
  Parere de parlamentar . . . (Luni, 21 decembrie 2015, 19:54)

  ty [utilizator]

  Octombrie 2009 Dan Voiculescu: "Conform obligatiilor asumate fata de Fondul Monetar International, pana la sfarsitul anului in curs, in Romania trebuie sa se aplice o lege unica a pensiilor. Prin efectul acestei legi unice, toate categoriile de pensii vor fi reglementate in mod unitar si coerent, avand la baza principiul contributivitatii. Astfel, independent de retorica populista din actuala campanie electorala prezidentiala, si pensiile speciale ale parlamentarilor vor fi, in mod necesar si firesc, eliminate.
  In acest context, consider ca adoptarea de catre Parlamentul Romaniei, in unanimitate si in regim de urgenta, a masurii de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor ar constitui un important semnal de responsabilitate si normalitate al forului legislativ", a declarat miercuri vicepresedintele Senatului
  • +3 (3 voturi)    
   si (Luni, 21 decembrie 2015, 22:51)

   wetwe [anonim] i-a raspuns lui ty

   si uite asa s-au inchis comentariile.varanul a iesit tot pe PLUS. va dati seama cat de naivi suntem? e cam ca o comparatie ceausescu vs 25 ani revolutie. ala fura foarte putin pt el astia acum fura maxim. eu nu stiu de ce nu emigrati cu totii? sau hai in strada din nou
   • 0 (0 voturi)    
    Care crezi ca este obiectivul final al celor care (Marţi, 22 decembrie 2015, 10:52)

    ty [utilizator] i-a raspuns lui wetwe

    isi spun politicieni si care devalizeaza legal si ilegal tara?
 • +6 (8 voturi)    
  eu sunt obligat sa contribui la fondul de pensii, (Luni, 21 decembrie 2015, 20:15)

  yellowdog [utilizator]

  apoi vin acesti taitori de frunza, se declara "speciali" pe banii mei, dau lege si isi impart contributia mea...

  pentru ce mai platesc eu dari la stat, ca sa fiu jupuit, sa fiu cetatean de mana a 2-a??????
  • 0 (2 voturi)    
   contributia ta (Marţi, 22 decembrie 2015, 8:57)

   miculescu-rucar [anonim] i-a raspuns lui yellowdog

   nu o impart intre ei! aceste pensii nu sunt platite din bugetul asigurarilor sociale!
   incearca sa nu mai fii cetatean de mana a 2-a!fa-te aviator,diplomat,politist,militar sau magistrat,sau candideaza la o functie de ales al unei comunitati:primar,parlamentar etc.
 • +2 (4 voturi)    
  asa ne trebuie (Luni, 21 decembrie 2015, 21:11)

  ic.ram1945 [anonim]

  Locuitorii Romaniei, producatorul PIB-ului, mai ales cei din sectorul privat, sunt platiti la minimul pe economie + in unele locuro bonuri de alimente + pt unii plata directa din buzunar.Parazitii tarii, care fura ziua( in timpul serviciuluii) si noaptea, cu acordul tacita a romanului( "MAI RAU SA NU FIE) in permanenta isi bate joc de romani prin legile pe care le fac pentru ei si prin legile care NU le fac pentru tara.
 • +1 (1 vot)    
  Nu urinati aici (Marţi, 22 decembrie 2015, 8:04)

  CititorulComentator [utilizator]

  Parlamentarii ar trebui sa poarte o pancarta cu "NU URINATI AICI" altfel continuam!
 • 0 (0 voturi)    
  pensi normale nu speciale (Luni, 28 decembrie 2015, 10:27)

  ioan [anonim]

  Dar de ce uni cetateni ai acestei tari sunt speciali si alti nu parca era fraza aceia ca ,,totii suntem egali in fata legii''Si deunde o sa le plateasca ca nu sunt suficiente locuri de munca care sa contribuie la sistemul de pensi public.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by