Costin Grigore Borc, cel care a fost propus de Dacian Ciolos pentru functia de Ministru al Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri precum si pentru unul dintre cele doua functii de vicepremier, a primit aviz favorabil in unanimitate de la membrii comisiilor parlamentare care l-au audiat.

Costin BorcFoto: AGERPRES

Borc a enumerat cateva elemente din CV-ul sau, apoi a primit cateva intrebari din partea unor deputati si senatori.

"Am incercat sa ma pun la curent cu dosarele dar este inca o cunoastere de la distanta. Sunt profund impresionat de colegii mei directori din minister care au venit cu mine, care sunt bine pusi la punct" a spus Borc in fata ministrilor.

Raspunzand la o intrebare referitoare la minerit, ministrul propus a admis ca este nevoie de o strategie pentru sectorul mineritului: "Stiu ca exista o lege a minelor in lucru care va intra in dezbatere publica, trebuie sa lucram intr-adevar la o strategie pentru minerit."

Borc a fost audiat in Comisiile reunite pentru politica economica, reforma si privatizare si, respectiv, pentru industrii si servicii din Camera Deputatilor, Comisia economica, industrii si servicii, Comisia pentru privatizare si administrarea activelor statului si Comisia pentru transporturi si energie, din Senat.

La final, Borc a primit 44 de voturi "pentru", nici un vot impotriva.