Copresedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga au sustinut sambata, la lucrarile Ligii Alesilor Locali, discursuri inflacarate catre primari, consilieri si liderii de filiale judetene. Gorghiu a vorbit despre "dilema" reprimirii inapoi in partid a celor care au trecut la PSD inainte de alegerile locale precedente (in baza Ordonantei de Urgenta 55 care a permis traseismul alesilor locali din august 2014) , afirmand ca trebuie luati oameni noi, dar si ca fiecare lideri judetean este liber sa decida. Ea a avut un mesaj si pentru presedintele PSD Liviu Dragnea si presedintele UNPR Gabriel Oprea, si anume de a il "lasa din brate" pe Victor Ponta. La randul sau, Vasile Blaga a vorbit despre necesitatea desfiintarii ideii de "copresedinti de filiala municipala" acolo unde PNL are primaria si a anuntat ca va propune desfiintarea conducerii conducerii ultimelor 10 organizatii judetene, ca performanta.

Alina Gorghiu si Vasile Blaga (foto arhiva)Foto: PNL

Ambii lideri s-au declarat multiumiti de faptul ca alesii locali au venit in numar atat de mare, Blaga declarandu-se chiar suprins.

Discursurile lor au fost aplaudate puternic de sala, care a inceput sa se goleasca pe masura ce discursurile liderilor s-au incheiat.

Declaratii Alina Gorghiu:

"Multumesc ca sunteti atat de multi astazi in sala.

"Va multumesc pentru ca iubiti PNL si ati ramas alaturi de PNL atunci cand altii au crezut ca fericirea este la PSD. Pentru ca da, altii au crezut ca fericirea este la PSD in preajma alegerilor locale de anul trecut. Ati rezistat si la abuzuri si la discriminari bugetare, dar ati castigat respectul PNL.

Suntem astazi in fata aceleiasi masinarii rosii de furat voturi, care racoleaza vointe politice. Nu este greu pentru cine are principii si caracter si este cu adevarat liberal. (aplauze in sala)

Reuniunea de azi isi indreapta atentia spre anul electoral 2016 cand vor fi doua batalii importante nu doar pentru PNL ci pt Romania. avem sansa de a avea o administratie liberala nu doar la centru. Avem nevoie de PNL in administratie, iar Romania are nevoie de libertate, bun simt, empatie si decenta. Suntem in stare sa le oferim asta? (se aude un "da", apoi aplauze)

Suntem la peste 40% (in sondaje - n.r.). Alegerile nu se castiga insa cu sondajele de opinie. dvs, ehipele dvs, programele pe care le prezentam, si PNL va castiga aceste alegeri daca vom reusi sa ramanem modesti. Uniti in interiorul partidului, mai ales uniti.

Ca partid care a facut foarte multe reforme pt Romania moderna, PNL este astazi din nou dator fata de el insusi, la fel de dator fata de cetatenii Romaniei. treuie sa mergem pana la capat cu descentralizarea si depolitizarea administratiei publice.

O guvernare liberala nu va aloca resurse bugetare pe criterii politice. Undeva, dragii mei, trebuie sa oprim acest cerc vicios care produce atata nedreptate oamenilor din comunitatile respective, nu avem voie sa pedepsim cetatenii. (aplauze)

Cu PSD nu ne vom lupta in bugete si resurse publice ci in idei si slava cerului ca noi avem multe idei destepte iar PSD are una singura - cum sa minte mai bine.

Vreau sa vad ca nu ramaneti doar la bune intentii ci veti avea proiecte de legi. Degeaba vorbim de un cod unitar de integritate daca nu se ajunge la un proiect pe masa parlamentului, care sa fie votat inainte de alegerile locale.

In PNL cu atat mai mult exista aceasta dilema inainte de alegeri, dupa ce PSD a organizat marele jaf de resurse din administratia locala. Dilema de care vorbesc si pe care o aveti sigur unii dintre dvs se refera la reprimirea fiilor risipitori si de cei care vin sa ia lumina liberala in prag de sfinte alegeri.

Si dvs ati avut vanatai, o mana rupta la bugetul local si cu toate astea sunteti astazi aici. Noi trebuie sa investim in viitor ii putem inlocui pe cei slabi care au plecat cu oameni noi care vor sa faca performanta (apluaze puternice). Asa cred ca este corect chiar daca nu vom castiga imediat in toate localitatile, dar vom creste sanatosi.

Si ca sa nu vina presedinti de filiala dupa la mine, nu impun nimic. Fiecare este liber sa decida. Veti decide in cunostinta de cauza pe cine va puteti baza. Dar aveti responsabilitatea rezultatelor. (aplauze) Nici eu nici vasile blaga nu o sa iertam contraperformanta, nu are ce cauta in PNL.

Avem pasi in reforma interna in privinta fuziunii de realizat. Suntem astazi in concurenta doar cu noi insine. Suntem partidul care nu are nevoie de aroganta si care nu ar trebuie sa creada ca nu avem adversari politici. PSD este foarte competitiv mai ales in alegeri. Insa oamenii activi, care privesc spre viitor nu au asteptari de la PSD, ci de la PNL. Va rog sa nu le inselam.

Cu toata modestia, sunt un om obisnuit cu defecte si greseli dar sunt mandra de un lucru: cred cu tarie in pnl. Cred in acest partid si ma voi bate pentru el cu toata energia de care dispun (aplauze). Sa facem din partid acel PNL care sa reuseasca in competitia cu el insusi, pt ca in competitie cu PSD nu am niciun fel de emotie ca nu vom reusi.

Ii cerem din nou si de la Brasov demisia lui Victor Ponta. nu are acest vp de ce sa prejudicieze imaginea romaniei in afara. fac inca un apel din fata dvs catre liderii unpr si psd domnii Gabriel Oprea si Liviu Dragnea: dominlor, lasati din brate acest bolnav care trage in jos Romania."

Declaratii Vasile Blaga:

"Ne revedem in aceeasi locatie dupa un an intr-un nr impresionant de mare. Ati venit mult mai multi decat ne-am asteptat si ati demonstrat ca sunteti coloana vertebrala a PNL (apl)

Cei care conducrganizatii si nu itneleg ca baza partidului sunt primarii, consilierii si presedintii de CJ nu isi mertia functiile. Aveti mare grija - nu inteleg de ce avem copresedinti acolo unde avem primari. Oare nu stie primarul ca are nevoie de echipa serioasa, de echipa importanta, stransa, de cei mai buni oameni indiferent ca vin de la pdl sau pnl?

Rog presedintii de organizatii sa rezolve problemele astea.

Anul trecut ati declarat ca il sustineti pe Klaus Iohannis si rezolutia nu a ramas pe hartie, si datorita muncii dvs Klaus Iohannis este astazi presedinte.

Ganditi-va ce s-ar fi intamplat daca Ponta era presedinte (din sala se aude un "Ooo"). Am fi avut presedinte trimis in judecata. Dar Ponta treuie sa plece nu doar ca este trimis in judecata ci pt ca a condus un guvern care si-a batut joc de administratia locala. Aloca bani pe ascuns prin hotarare de guvern.

Stim cu totii, semnalul se da in capitelel istorice - Iasi, Cluj, Timisoara, Craiova, Constanta si asteptam performante si de acolo cum asteptam peste tot.

Suntem un partid democratic, dar v-am si ieri celor care conduc judetele. Nu va desemnati candidatii la masa verde, pentru ca sa fie clar: voi propune in consiliul naitonal al PNL ca sa fie desfiintate conducerile ultimelor 10 organizatii ca performanta. Nu poti sa stai ca presedinte de organizatie si sa nu faci nimic pentru ca acum este vot pe lista. Noi trebuie sa castigam alegerile si lucurile astea trbueie spuse la manifestari, ca daca le spui intr-un birou se zice ca barfesti.

Nu numai noi va multumim pt activitatea si pt alegerea lui Klaus Iohannis. Romania trebue sa va multumeasca ca am scapat de Ponta cel putin dina ceasta functie."

Am mare incredere in dvs ca ne veti ajuta sa gasim cei mai buni candidati si acolo unde nu avem, candidati dvs. Pentru ca un primar dintr-o localitate cunoaste foarte bine locaitatile din jur. dvs stiti oamenii apreciati din loc din jurul dvs. Noi vrem candidati care sa castige, nu sa umplem listele. Va rog sa ma implicati in desemnarea unor candidati si in localitatile din jur

PSD este un partid tare, cine crede ca este batut dinainte se insala. PSD nu arata niciodata mai urat ca acum, si de aceea este sansa noastra sa il ingenunchem in anul electoral care urmeaza.

Tuturor celor care vor sa devina secretari de stat si ministrii le spun sa castige intai o batalie cot al cot pentru o primarie asa cum faceti dvs.