Vicepresedintele PSD Ecaterina Andronescu nu este de acord cu gestul facut de Victor Ponta de a se retrage temporar, printr-o scrisoare, din fruntea partidului, ea afirmand la Antena 3 ca este "o greseala si de fond si de forma" si ca o astfel de decizie nu trebuie luata de unul singur ci in urma consultarii cu conducerea partidului.

Ecaterina AndronescuFoto: Agerpres

"Mi se pare ca este o greseala si de fond si de forma si as mai indrazni sa spun ca atunci cand ai o pozitie atat de impotranta cum este cea a dlui Ponta deciziile nu le iei doar raportandu-te la tine ci gandindu-te la toti cei care au asteptari de la tine, au avut incredere in tine, ti-au dat votul. De aceea, cred ca s-a pripit cel putin as spune. Iar ca forma, cred ca ar fi trebuit sa convoace conducerea PSD-ului si poate ca acolo intr-o dezbatere cu mai multe argumente, decizia ar fi putut sa fie una in folosul celor care au asteptari de la noi.

Chiar cred ca nu trebuia sa procedeze in felul acesta, dar discutam prea tarziu. Am incercat sa am o discutie, l-am sunat pe Victor Ponta dar probabil ca sunau prea multe telefoane. I-as fi spus ce am spus si aici", a spus ea.

Intrebata ce crede ca se va intampla cu partidul, Andronescu a replicat: "Nu cred ca se va intampla nimic negativ cu partidul, dar sigur ca strangerea randurilor este o prima masura. Nu cred ca ceea ce se intampla cu psdul est eo problema a psdului, eu cred ca este o problema a tuturor celor care au asteptari de la acest partid, are o majoritate parlamentara si toate lucruile acestea cred ca ne obliga fara de cetatenii care ne=au adus intr-o asmenea pozitie si nu avem voie sa dezamagim".

Victor Ponta anuntat duminica, printr-o scrisoare adresata liderilor PSD, pe care a postat-o pe pagina sa de Facebook, ca a luat decizia de "a nu mai ocupa nicio functie de conducere in partid" pana la momentul in care isi va demonstra nevinovatia fata de acuzatiile care ii sunt aduse in justitie.

Amintim ca premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat. In schimb, Camera Deputatilor a respins cererea DNA privind avizarea urmaririi penale pe numele premierului si pentru conflict de interese.

De precizat ca si Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educatiei, este urmarita penal dosarul licentelor IT (Microsoft), pentru abuz in serviciu.

Citeste si alte reactii din partea social-democratilor: Rovana Plumb: Victor Ponta nu demisioneaza din functia de presedinte, este o retragere temporara/ Nu exista posibilitatea ca el sa se retraga si de la Guvern