Deputatul Vasile Gliga a anuntat miercuri, intr-o conferinta de presa la Reghin, ca va candida din nou la conducerea Partidului Social Democrat (PSD) Mures la alegerile de la sfarsitul acestei luni, intrucat Consiliul National al formatiunii nu interzice acest lucru, desi a fost condamnat definitiv de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie la un an de inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, transmite Agerpres.

Vasile GligaFoto: Camera Deputatilor

"Voi candida pentru ca problemele avute cu Agentia Nationala de Integritate, conform hotararii Consiliului National, nu interzic si cred ca am facut mult, mult bine fata de cat as putea sa fac negativ cu o imagine proasta partidului. Dimpotriva, cred ca pot sa intaresc partidul si asta fac de cateva luni, umblu din organizatie in organizatie, si nu am simtit nicaieri o problema ca nu as fi un lider bun. Cand o sa simt acest lucru, din proprie initiativa voi renunta", a spus Gliga la finalul Comitetului Executiv al PSD Mures, de la Reghin, la care au participat Liviu Dragnea, coordonator politic PSD, si Andrei Dolineaschi, secretar general al PSD.

Gliga este in prezent presedintele interimar PSD Mures din 2012, dupa ce Alexandru Petru Fratean a fost numit prefect.

Amintim ca pe 20 martie Consiliul National al PSD a adoptat o rezolutie de "integritate si responsabilitate politica" cu cinci puncte, toate insa referindu-se la fapte de coruptie.

Deputatul PSD Vasile Ghiorghe Gliga a fost condamnat definitiv de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie la un an de inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, in data de 30 iunie.

Instanta Suprema i-a respins ca nefondat apelul impotriva sentintei din februarie anul acesta. In 12 februarie 2015, el a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la un an de inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese.

Deputatul a fost trimis in judecata in ianuarie 2014 de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - in urma unei sesizari a Agentiei Nationale de Integritate - fiind acuzat de conflict de interese, dupa ce si-a angajat sotia in cadrul biroului sau parlamentar, cu incalcarea prevederilor legale.

Potrivit ANI, Vasile Ghiorghe Gliga si-a angajat sotia, in perioada 5 ianuarie 2009 - 28 martie 2011, in cadrul Biroului Parlamentar - Circumscriptia electorala nr. 28 Mures.