​Presedintele UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea, a afirmat ca nu este "un moment prielnic" pentru adoptarea legii privind pensiile speciale pentru parlamentari.Reactia lui Oprea vine la o zi dupa ce coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, spune ca declaratiile recente ale liderului UNPR, Gabriel Oprea, referitoare la PSD, au produs "tulburare" in formatiune, afirmand ca acesta nu e un partid care se poate preda, sa fie "speriat" de declaratii sau "captiv in guvernarea pe care o conduce".

Gabriel OpreaFoto: AGERPRES

"Parlamentul este printre ultimele institutii din Romania in ceea ce priveste increderea romanilor. Din pacate, nu cred ca este un moment prielnic pentru aceasta lege (privind indemnizatiile speciale pentru parlamentari, n.n.). (...) Daca romanii aveau mai multa incredere in Parlament, nu era nicio problema", a declarat vineri, la o conferinta de presa sustinuta la Tulcea, presedintele UNPR, Gabriel Oprea.

Intrebat daca parlamentarii UNPR au votat proiectul de lege, Oprea a mentionat: "Cred ca v-am raspuns deja la intrebare".

Liderul UNPR s-a intalnit vineri cu membrii organizatiei judetene a partidului, in timpul sedintei fiind discutate directiile prioritare ale UNPR pentru urmatorii cinci ani, precum si Planul Politic National al partidului.

"Nu avem o organizatie extraordinara aici, dar daca dl. Ion Ganea (presedintele organizatiei judetene a UNPR, n.n.) nu uita ca e militar si mai putin om politic, cred ca ne vom indeplini si aici obiectivele strategice", a mentionat Oprea.

Plenul comun al Senatului si Camerei Deputatilor a aprobat marti proiectul privind pensiile speciale ale parlamentarilor cu 303 voturi ''pentru'', 124 ''impotriva'' si doua abtineri.

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a afirmat miercuri ca declaratiile recente ale liderului UNPR, Gabriel Oprea, referitoare la PSD, au produs "tulburare" in formatiune, adaugand ca acesta nu e un partid care se poate preda, sa fie "speriat" de declaratii sau "captiv in guvernarea pe care o conduce".

Liderul UNPR Gabriel Oprea a amenintat duminica cu retragerea de la guvernare daca PSD modifica pe furis Codul Penal in Parlament si spune ca i-a transmis si premierului Victor Ponta si PSD-ului acest lucru.

"I-am spus-o si lui Victor Ponta, le-am spus-o si colegilor de coalitie. In momentul in care constatam ca se lucreaza, de exemplu, la Codul acela Penal - unii, pe furis, vor sa-l modifice - sau se doreste un atac asupra statului roman, pe noi de pierd de parteneri", a declarat Gabriel Oprea in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la ProTV.