Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, le atrage atentia liberalilor ca organizarea de "manifestari politice ilegale" in scopul impiedicarii exercitarii puterii de catre Parlament sau Guvern poate atrage raspunderea penala.

Robert Cazanciuc (foto arhiva)Foto: AGERPRES

"Ca ministru al justitiei mi se pare inadmisibil si contrar practicilor democratice constitutionale ca PNL sa foloseasca un act de procedura al unui procuror pentru a cere demiterea unui guvern legitim si a crea instabilitate politica majora. Este impotriva tuturor angajamentelor asumate de Romania cu partenerii sai europeni si transatlantici ca PNL sa foloseasca justitia pentru a-si rezolva incapacitatea de a convinge populatia si membrii Parlamentului cu un program politic solid, coerent care sa ajute Romania si nicidecum sa o intoarca acolo unde se afla in anii 2009-2011", a afirmat Cazanciuc, intr-un comunicat transmis Agerpres.

Precizarea vine dupa ce Vasile Blaga, copresedinte al PNL, i-a cerut demisia premierului Victor Ponta si a anuntat ca in ziua dezbaterii motiunii de cenzura, programata pentru vineri, liberalii vor organiza un lant uman in jurul Palatului Parlamentului.

Comunicatul ministrului Justitiei a venit la scurt timp dupa ce si presedintele PSD, premierul Victor Ponta, i-a avertizat luni, in sedinta Comitetului Executiv al partidului, pe cei din PNL ca va depune o plangere penala la procurorul general al Romaniei, pentru ca cei din opozitie ar fi instigat oamenii sa iasa in strada.