​Vicepresedintele PNL Raluca Turcan afirma ca Victor Ponta nu poate coabita cu presedintele Klaus Iohannis si il acuza pe acesta ca este "dependent de minciuna".

"Victor Ponta nu poate coabita cu presedintele Klaus Iohannis. De aceea, Victor Ponta trebuie sa plece din fruntea guvernului. Coabitarea de pana acum a fost simulata de Victor Ponta. Victor Ponta e conflictual si scandalagiu. E dependent de minciuna. Daca nu minte intr-o zi nu se simte bine. Este singurul lucru pe care stie sa-l faca profesionist. Noroc ca minciuna are picioare scurte. Daca cineva si-a facut cumva vreo iluzie ca Victor Ponta a invatat ceva din alegeri, acum il poate vedea pe adevaratul Victor Ponta. Singurul arsenal politic a fost intotdeauna minciuna, dublul limbaj, improscarea cu noroi" afirma Turcan intr-o declaratie transmis HotNews.ro.

Presedintele Klaus Iohannis a catalogat, joi dimineata, la plecarea intr-o vizita in Italia, drept "foarte grave" afirmatiile facute miercuri seara de premierul Victor Ponta intr-o emisiune la B1 Tv privind presupuse intalniri ale unor oameni din anturajul sefului statului cu reprezentanti ai procesatorilor de lemn.

Klaus Iohannis a afirmat ca i se pare "o declaratie foarte curioasa."

"Recunosc ca am luat act cu surprindere de aceasta declaratie. Afirma la televizor tanarul prim-ministru ca ar avea el informatii de la servicii cum ca oameni din anturajul meu s-ar fi intalnit cu diferiti reprezentanti ai unor procesatori de lemn, si lasa sa sa se inteleaga ca ar exista un fel de trafic de influenta la nivelul presedintelui. Acest lucru este surprinzator si fals. Am verificat la nivelul Administratiei Prezidentiale, si nu a existat niciun fel de discutii, nici cu lobby-isti sau fosti colegi din PNL. Luand act de declaratiile premierului de aseara, am rugat organele abilitate sa verifice de ce fel de informatii dispunea premierul, daca ele se confima sau nu. Daca se confima, sa se ia masurile de urgenta care se impun, si daca nu, premierul va raspunde pentru aceste afirmatii. Astfel de afirmatii de insinuare a unui trafic de influenta la nivelul presedintelui nu pot fi clasificate ca simple afirmatii, prin care vrea sa para interesant la televizor. Sunt mult mai grave si vor fi tratate ca atare. Sper ca aceasta scapare sa nu insemne o revenire la logica din campanie, promovata atunci de candidatul Ponta. Daca incepem iarasi sa ne jucam cu astfel de afirmatii ca in campanie, nu este bine. Cum nu sunt in campanie, nu mai tolerez asa ceva. Am avut o discutie telefonica deocamdata cu directorul SRI si l-am rugat sa cerceteze cu maxima eficienta si seriozitate aceste informatii," a spus Iohannis.

Declaratiile au fost facute dupa ce Victor Ponta a afirmat miercuri seara la B1 TV ca are informatii concrete legate de intalniri ale unor liberali cu reprezentanti ai companiei Holzindustrie, el nedorind insa sa spuna numele acelor liberali. Ponta a afirmat ca este convins ca institutiile statului monitorizeaza situatia si vor informa Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) in reuniunea care va analiza si problema Codului Silvic si care a fost programata pentru luna iunie.

La scurt timp, copresedintele PNL, Alina Gorghiu, a afirmat, intr-o postare pe Facebook, ca premierul Victor Ponta "face declaratii iresponsabile" cand "sustine ca PNL a facut lobby in favoarea unei companii".

Ponta nu a divulgat numele liberalilor la care face referire nici cand a fost intrebat daca este vorba de deputatul PNL Lucia Varga, secretar de stat in Ministerul Mediului in 2005-2008 si ministru delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura in Guvernul Ponta din decembrie 2012 pana la iesirea PNL de la guvernare.

Intrebat la B1 TV daca este vorba in acest caz de trafic de influenta, Ponta a raspuns in prima faza "100%", dupa care a precizat ca nu el este cel care poate face incadrari juridice, insistand insa pe ideea ca liderii liberali au avut intalniri private cu reprezentantii Holzindustrie Schweighofer.