​Vicepresedintele PNL Raluca Turcan afirma, cu privire la modificarile aprobate luni de Senat la Codul de Procedura Penala ce presupun "indicii temeince" in loc de "suspiciune rezonabila" pentru arestarea preventiva, ca pentru PSD "justitia e ciuma" si Dan Sova "muma", considerand ca aceste modificari reprezinta o "lovitura" prin care se blocheaza practic arestul preventiv.

Raluca TurcanFoto: Agerpres

"De acum exista indicii temeinice: pentru PSD justitia e ciuma si sova e muma. Chiar muma lui victor ponta. Lovitura din Senat prin care se blocheaza practic procedura arestului preventiv demonstreaza cat de frica le este celor din PSD de justitie. Isi iau masuri de precautie cu speranta ca toti cei care pot fi acuzati de coruptie vor beneficia de un statut privilegiat. Se vor preface ca nu este vorba despre ei, isi vor mentine functiile si, cu aroganta si suficienta, ne vor da lectii de moralitate. Se vor transforma in victime iar pe cei fara probleme in justitie ii vor face sa se simta marginalizati."

Deputatul liberal sustine ca PSD mutileaza legile in interes national.

"Pentru mutilarea legilor in interes personal, pentru apararea apropiatilor prin sacrificarea institutiilor statului, PSD trebuie sa plece", afirma Turcan intr-o declaratie de presa.

Amintim ca plenul Senatului a adoptat luni amendamentul a trei senatori privind inlocuirea sintagmei "suspiciune rezonabila" cu "indicii temeinice" la dispunerea arestarii preventive, asa cum fusese in vechiul Cod de Procedura Penala.