Arestarea preventiva, doar cu "indicii temeinice". Senatul a adoptat inlocuirea sintagmei "suspiciune rezonabila" cu formularea din vechiul Cod de Procedura Penala / Votul senatorilor a fost secret, la propunerea Cristianei Anghel

de Iulia Rosca     HotNews.ro


Cristiana Anghel
Foto: AGERPRES
Plenul Senatului a adoptat luni proiectul Guvernului de modificare a Codului Penal si Codului de Procedura Penala. De asemenea, in plen a fost adoptat si amendamentul a trei senatori privind inlocuirea sintagmei "suspiciune rezonabila" cu "indicii temeinice" la dispunerea arestarii preventive, din Codul de Procedura Penala. Camera Deputatilor este camera decizionala.

Intrebat despre aceasta modificare, Victor Ponta a declarat: "Am vazut ca o majoritate covarsitoare, 88 parca, la 20. Deci inseamna ca toate grupurile parlamentare au votat pentru. Ce se va intampla la Camera Deputatilor vom vedea".

"Suspiciune rezonabila", inlocuita cu "indicii temeinice", cu scandal in plen

Senatorul PNL Nicolae Vlad Popa a acuzat colegii senatori ca vor sa "nu mai fie nimeni arestat preventiv" si ca "au probleme penale". "Daca dvs nu mai vreti ca nimeni sa fie arestat preventiv, chiar cand exista suspiciuni rezonabile ca s-a savarsit o fapta (...) eu stiu ca dvs. aveti probleme penale, daca procurorul are suspiciune, in 24 de ore urmeaza judecata si la judecata trebuie sa se faca probe temeinice. Dar in faza luarii unei masuri preventive, suspiciunea rezonabila este suficienta, ea trebuie sa existe in Codul penal, in Codul de procedura penala, pentru ca altfel il punem pe acel procuror in fata unei imposibilitati: in 24 de ore nu poate sa produca probe si indicii temeinice ca o persoana a savarsit o fapta prevazuta de legea penala", a spus Popa, ceea ce a dus la nemultumiri in sala, cineva strigand: "Penal esti tu".

Dupa interventia lui Popa, senatorul Ioan Chelaru, care prezida sedinta de plen si care este initiatorul acestui amendament alaturi de senatorul PSD Ovidiu Dontu si senatoarea PC Cristiana Anghel, a coborat la tribuna Senatului si a afirmat ca "un procuror care propune si un judecator care hotaraste privarea de liberate a unei persoane trebuie sa poata gandit in raport cu criterii care pot fi palpabile".

"Aici discutam de una dintre valorile fundamentale ale omului - libertatea. Un minut privat de cineva de libertate pentru suspiciune rezonabila nu poate fi evaluat niciodata de nimeni, nici macar in fata lui Dumnezeu. (...) Este evident ca e bine si firesc si toti sustinem independenta justitiei. In acelasi timp, suntem aici cu totii care credem in niste valori. Una dintre ele este adevarul", a mai spus senatorul PSD, discursul sau fiind urmat de aplauze.

Senatoarea PC Cristiana Anghel a propus, la tribuna Senatului, ca acest vot sa fie vot electronic secret, invocand "constiinta" fiecarui senator. "Ca sa votam noi, cu constiinta noastra", a spus ea. Propunerea senatoarei a fost acceptata cu 81 voturi pentru si 31 impotriva. Ulterior, raportul Comisiei Juridice cu amendamente a fost adoptat cu 91 voturi pentru 25 impotriva, iar proiectul de lege cu 88 voturi pentru si 26 impotriva.

Mai exact, amendamentul depus de cei trei suna astfel:

<<Dupa punctul 1 al articolului II se introduce un nou punct, 1.1, cu urmatorul cuprins:

"Alineatul 1 al articolului 202 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

(1)Masurile preventive pot fi dispuse daca din probe rezulta indicii temeinice ca o persoana a savarsit o fapta prevazuta de legea penala si daca sunt necesare in scopul asigurarii bunei desfasurari a procesului penal, al impiedicarii sustragerii suspectului ori a inculpatului de la urmarirea penala sau de la judecata ori al prevenirii savarsirii unei alte infractiuni".>>

In forma actuala, art. 202 prevede:

(1) Masurile preventive pot fi dispuse daca exista probe sau indicii temeinice din care rezulta suspiciunea rezonabila ca o persoana a savarsit o infractiune si daca sunt necesare in scopul asigurarii bunei desfasurari a procesului penal, al impiedicarii sustragerii suspectului ori a inculpatului de la urmarirea penala sau de la judecata ori al prevenirii savarsirii unei alte infractiuni.

Ovidiu Dontu  (PSD), unul dintre cei trei initiatori, a precizat saptamana trecuta, in cadrul Comisiei Juridice, ca modificarea adusa ar.t 202 trebuie corelata cu doua articole din Codul de Procedura Penala: Art. 223 alin 2 si Art. 221 alin 11.

Reprezentanta Consiliului Superior al Magistraturii prezenta la sedinta respectiva a repetat faptul ca sintagma "suspiciune rezonabila" face parte din jurisprudenta CEDO, acelasi punct de vedere fiind exprimat si de secretarul de stat in Ministerului Justitiei, care insa a declarat ca "pana la urma este rolul suveran al parlamentului de a stabili cum vede aceasta rezolvare".
 
Citeste mai multe despre acest amendament.

Vezi aici proiectul de lege in forma initiatorului
Vezi aici raportul comisiei plus amendamentele

Plenul a mai adoptat si un amendament al senatorului Serban Nicolae, respins in sedinta comisiei juridice, pe care senatorul l-a sustinut de la tribuna plenului, privind contopirea pedepselor.

"In fapt, este o chestiune care a fost dezbatuta in spatiul public si care a aparut odata cu aplicarea unei dispozitii noi, inexistente in legislatia noastra de 150 de ani in materie penala, prin care in cazul concursului de infractiuni se aplica pedeapsa cea mai grea, dupa care in mod obligatoriu textul de lege impune - se adauga o treime din totalul celorlalte pedepse. In aplicarea acestei norme s-a ajuns la situatii absurde fata de filozofia penala pe care o avem noi ca societate... ", a argumentat Nicolae.

Amendamentul propune completarea Art. 39 alin. (1) lit. B Cod Penal - Pedeapsa principala in caz de concurs de infractiuni, care in prezent spune:

"b) cand s-au stabilit numai pedepse cu inchisoarea, se aplica pedeapsa cea mai grea, la care se adauga un sport de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilit;

Se completeaza textul actual astfel:
 
b) cand s-au stabilit numai pedepse cu inchisoarea, se aplica pedeapsa cea mai grea, la care se poate adauga un sport de pana la o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, fara ca acest spor sa depaseasca jumatate din pedeapsa stabilita ca fiind cea mai grea".

Amendamentul a fost adoptat cu 78 voturi pentru si 24 impotriva.

***

Potrivit expunerii de motive, proiectul Guvernului are in vedere "completarea transpunerii Directivei 2011/93/UE a Parlamentului European si a Consiliului privind combaterea abuzului sexual asupra copiilor, a exploatarii sexuale a copiilor si a pornografiei infantile si de inlocuire a Deciziei-cadru 2004/68/JAI, precum si a Directivei 2012/13/UE a Parlamentlui European si a Consiliului privind dreptul la informare in cadrul procedurilor penal si a Codului de procedura penala, fie prin introducerea unor noi incriminari, fie prin adaptarea celor existente".
 
Citeste aici expunerea de motive pe larg


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

10856 vizualizari

 • +56 (74 voturi)    
  Strigator la cer (Luni, 11 mai 2015, 18:38)

  HP [utilizator]

  Deci de astazi, s-a eliminat arestarea preventiva.

  Parlamentul penalilor, votat de catre 8 milioane de analfabeti retardati, intoarce Romania in negura anilor '90.
  • -26 (40 voturi)    
   Nu tin cu penalii astia din Parlament insa (Luni, 11 mai 2015, 18:58)

   subcultura [utilizator] i-a raspuns lui HP

   Suspiciune + rezonabila = echivoc + echivoc
   Indicii + temeinice = echivoc + ne-echivoc

   Nush ce sa zic ...
   • +9 (17 voturi)    
    chestia asta mai trebuie (Luni, 11 mai 2015, 20:01)

    thatchme [utilizator] i-a raspuns lui subcultura

    Promulgata de Johannis aka Presedintele Romaniei?
   • +5 (5 voturi)    
    invers! (Luni, 11 mai 2015, 21:25)

    doru001 [utilizator] i-a raspuns lui subcultura

    Pai atunci e normal sa arestezi pe cineva preventiv daca e cit de cit suspect (fireste, in conditii decente de detentie si pe termen scurt), si sa il condamni daca e destul de sigur ca e vinovat (tot in conditii decente de detentie). Nu invers!
   • +6 (10 voturi)    
    Nu zau, de cand temeinic = ne-echivoc (Luni, 11 mai 2015, 22:57)

    LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui subcultura

    Pot sa fac ceva temeinic dar sa fie o prostie, sa aiba hibe, defecte ascunse. Ca e mai putin echivoc, asta da...
  • -23 (43 voturi)    
   arestare (Luni, 11 mai 2015, 19:03)

   ironickq [anonim] i-a raspuns lui HP

   nu s-a eliminat nici o arestare preventiva. tie ti-ar place sa te salte si sa te bage la zdup fara nici o dovada, numai pt ca unui procuror i se pare ca n-ai basca?
   • +18 (28 voturi)    
    Ti-e frica? (Luni, 11 mai 2015, 20:55)

    Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui ironickq

    Esti cumva parlamentar corupt?
   • +14 (22 voturi)    
    ma-ni-pu-la-re (Luni, 11 mai 2015, 21:00)

    Crup [utilizator] i-a raspuns lui ironickq

    Vorbeste manipularea bagata in tine cu lopata!
   • +2 (2 voturi)    
    e clar ca avem o problema (Marţi, 12 mai 2015, 15:08)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui ironickq

    acea problema este ca avem prea multi hoti in parlament... peste 50!!! de parlamentari din actuala legislatura sunt inculpati sau chiar condamnati.. pentru 9 din ei s-a cerut arestarea preventiva anul trecut.

    tu mai ai o problema. nu intelegi cum functioneaza justitia:
    1. un procuror nu te "salta" si nu te baga "la zdup" fara incuviintarea unui judecator. exceptie face delictul flagrant.
    2. arestarea "preventiva" are menirea de a "preveni"... o alta infractiunea, inlaturarea dovezilor, influentarea martorilor... cand justitia este sigura ca o persoana este vinovata, acea persoana se numeste "condamnat".
    3. exista o statistica cu procentul arestarilor preventive din 2005 pana azi (din total inculpati) si se invarte pe la 14-15%. o parte din persoane sunt arestate in timpul procesului, deci cam 1 din 10 inculpati este ridicat cu catusele inainte sa afle ca este vizat de justitie si astfel sa poata fugi (cazul parlamentarului UDMR) sau ascunde dovezi, intimida martori etc...
  • -19 (33 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 11 mai 2015, 19:12)

   [anonim] i-a raspuns lui HP

   • +19 (23 voturi)    
    Te salut tovarase fedesenar (Luni, 11 mai 2015, 20:57)

    Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui

    Asa, in anii.90 cand patui furat cat ati vrut, nu era nici o negura pentru voi. Acum cand se mai face si dreptate,asa putina cau ete, e negura.
  • +22 (26 voturi)    
   HN n-ati citat corect, arivista Anghel a spus asa: (Luni, 11 mai 2015, 20:11)

   Vreau sa fiu furat deci votez PSD PNL UDMR [utilizator] i-a raspuns lui HP

   "Ca sa votam noi, cu constiinta noastra de penali"
 • +48 (62 voturi)    
  Ce e aia vot secret? (Luni, 11 mai 2015, 18:38)

  LiviuX [anonim]

  De ce votul trebuie sa fie secret? Si nu numai acum, ci intotdeauna! Votul ar trebui sa fie TOTDEAUNA la vedere. Ei sunt (mai bine zis AR TREBUI sa fie) reprezentantii alegatorilor si sa urmareasca sa fie indeplinite interesele si cerintele alegatorilor. Ori cum pot sti alegatorii ce fac ei in parlament, daca votul e secret? Ar trebui modificata Constitutia, ca votul in camere sa fie totdeauna la vedere si inregistrat, ca fiecare alegator sa stie ce a facut cel pe care l-a ales acolo.
  • +33 (41 voturi)    
   votul la vedere, absolut normal (Luni, 11 mai 2015, 18:49)

   IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

   doar asa vad si eu cum voteaza "reprezentantul" meu.
  • -17 (29 voturi)    
   bref (Luni, 11 mai 2015, 19:29)

   Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

   Zi-ne pe scurt: e legal votul secret sau nu? În ce țări europene votul secret al Parlamentului este interzis?
   • +16 (22 voturi)    
    Trebuia sa zici si tu ceva ca sa te afli in treaba (Luni, 11 mai 2015, 20:06)

    LiviuX [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

    Unde am zis eu ca e ilegal? Am zis ca ar trebui sa fie la vedere si ca ar trebui schimbata Constitutia (sau legile, nu stiu exact unde se specifica asta) in acest sens. Dar se pare ca daca esti platit sa comentezi ceva, nici nu mai citesti la ce comentezi...
    • -12 (24 voturi)    
     deci suntem de acord (Luni, 11 mai 2015, 20:15)

     Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

     Votul secret este legal și este o practică europeană normală.

     P.S. unde am zis eu că ai zis tu că votul e ilegal?
     • +9 (11 voturi)    
      Nu ai zis, ai pus o intrebare care nu avea (Luni, 11 mai 2015, 21:15)

      LiviuX [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

      nici o legatura cu ce am spus eu. De fapt doua. Problema e ca este o practica europeana normala (desi nu-i vad rostul: de ce sa nu-mi asum raspunderea pe ce fac - ca si aici unde unii dau minus fara sa comenteze deci sa spuna cu ce nu sunt de acord), numai ca aia probabil stiu ce e democratia adevarata, si nu zic una pe fata si alta voteaza, ca la noi... Vezi atatia de la PNL si atatia altii...
   • +19 (23 voturi)    
    Tot bref: (Luni, 11 mai 2015, 20:17)

    Radu I [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

    În ce țări europene politicienii schimbă legile țării exclusiv în interes personal?
    • +7 (9 voturi)    
     dom (Luni, 11 mai 2015, 23:27)

     BaciuDorinel [anonim] i-a raspuns lui Radu I

     In Romanistan.
   • +17 (21 voturi)    
    Nu e ilegal (Luni, 11 mai 2015, 20:58)

    Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

    Dar e imoral. Dar la voi astia fdesenari putinisti, morala nu conteaza
 • -19 (29 voturi)    
  Mie mi se pare corect (Luni, 11 mai 2015, 18:49)

  Alui [anonim]

  Suspiciuinea denota ca nu exista dovezi concrete, indiciile temeinice sunt practic dovezi. Oricum, in principiu numeni nu ar trebui arestat pana nu e condamnat.
  • +10 (14 voturi)    
   Tu gandesti? (Luni, 11 mai 2015, 20:14)

   LiviuX [anonim] i-a raspuns lui Alui

   Sa zicem ca, cel mai simplu, pana la terminarea procesului, sau spre apropierea de final, cand ar vedea ca nu prea are sanse, individul ar fugi din tara. Iar astia care au furat milioane, sa aiba timp sa-si si transfere averea afara. Dar si mai grav, la un psihopat sau criminal in serie, sa fie lasat liber, ca doar si ce daca mai omoara si pe altii. Si cum la noi procesele dureaza cu anii (sa zic chiar zeci??), ar fi perfect, nu? Ca trebuie sa fie intr-adevar probe solide, e adevarat, nu sa arestezi pe cineva ca nu-ti place tie. Dar de aici pana doar dupa proces... De ce nu se face ca in vest? Se aresteaza doar daca un judecator semneaza mandatul? Sigur, ca se va zice ca si judecatorii sunt corupti... Dar asa nu vom ajunge niciodata la vreun rezultat.
  • +11 (15 voturi)    
   E nu zau? (Luni, 11 mai 2015, 21:00)

   Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui Alui

   Deci orice infractor penal sa fie liber ca pasarea cerului, sa continue infractiunile si sa elimne martorii? Ti-ar placea......
  • +3 (5 voturi)    
   Sa/l condamni pentru ce? (Luni, 11 mai 2015, 23:10)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui Alui

   Tu gandesti?
   Cel mai bine ar fio ca tu, sotia ta sau si mai rau, copilul tau sa fiti condamnati, asa pentru prostia ta!
   Nu e nevoie de arest, probe. Tu esti dovada vie ca esti condamnabil iremediabil.
   Esti atat de redus (uscat) incat nici prin hidratare nu iti poti reveni! Nici nu e nevoie.
   Dar daca ar fi nevoie, as avea eu grija de tukpinile tale; in locul cainilor!
 • -1 (15 voturi)    
  Justitia, mai usor pe scari cu... (Luni, 11 mai 2015, 19:03)

  Carla del Ponte [anonim]

  Iata, in sfarsit o veste buna si o modalitate de a vota mai aproape de democratie decat tigania cu " bilele la vedere "...altfel am fi vazut pe bravii penelisti stand gramada sa vada cu toti bilele bagate in urnele rusinii!
  Trebuie taiate ghearele Justitiei pe care le infige zilnic in cate p prada pe care o alege cu grija pentru a o executa ranjind monstruos!!! Fiindca una este " suspiciune rezonabila ", alta este " indicii temeinice ", nu? Bravo, senatori, indiferent carui partid apartineti!
 • +15 (23 voturi)    
  vai (Luni, 11 mai 2015, 19:08)

  Sorrows [utilizator]

  vai de voi, borfaşilor. Vai, vă aşteaptă strada, borfaşilor.
  • +9 (13 voturi)    
   Dimpotriva (Luni, 11 mai 2015, 20:29)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Sorrows

   Asia nu sunt borfsi, sunt hoti profesionisti. De aia au vrut sa ajunga in parlament, ca sa poate jefui nestingheriti
 • +20 (26 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 11 mai 2015, 19:09)

  [anonim]

 • +18 (24 voturi)    
  ok, am pierdut runda asta! (Luni, 11 mai 2015, 19:09)

  CetateanulRoman [utilizator]

  Dar nu e cazul sa pierdem si razboiul! Hai sa vedem "opozitia" cum organizeaza stringerea a 500000 de semnaturi pt o initiativa legislativa. Si sa vedem cum parlamentabili vor vota din nou impotriva noastra.
  Sau si opozitia doreste ca cercetarea, arestarea si condamnarea "alesilor" sa se faca mai greu?
  Hai sa va vad! Aveti forta si minte pt asa ceva?
 • +22 (26 voturi)    
  "credem in niste valori"... (Luni, 11 mai 2015, 19:10)

  lili [anonim]

  "Una dintre ele este adevarul"....
  Credeti pe naiba in ADEVAR, voi credeti in BANII furati, d-aia ati intrat in politica, sa FURATI banii publici!!!
  Dumnezeule, cum scapam de nenorocitii astia?!
  "Valori" la PSD?!
  "Valorile" PSD sunt hotia, minciuna, ipocrizia si manipularea ordinara a amaratilor de romani care-i voteaza de 25 de ani!
  Acestea sunt "valorile" in care cred toti politicienii din Romania!
  Toti!
  Sila!
 • +32 (38 voturi)    
  Ii doare (Luni, 11 mai 2015, 19:17)

  MPopa [utilizator]

  Doamna senator Anghel este cea care intrase in greva foamei ca sa protesteze impotriva "dictaturii" basiste, nu? O mare luptatoare pentru libertate, cel putin asa o prezentau Antena 3 si prietenii. Iata ca-si probeaza reputatia, lupta intr-adevar pentru libertate, doar ca intamplator pentru libertatea infractorilor.
 • +22 (28 voturi)    
  Este clar ! (Luni, 11 mai 2015, 19:19)

  NicolaeA [utilizator]

  Am "indicii temeinice" ca acesti borfasi vor sfarsi rau !
  • +8 (10 voturi)    
   eu am alte indicii (Luni, 11 mai 2015, 22:04)

   Crup [utilizator] i-a raspuns lui NicolaeA

   Iar eu am niste "indicii temeinice" ca aceasta tara va sfarsi rau! :)))) Dar ne-o meritam din plin: noi, cu manuta noastra, am votat penalii astia intr-o cantitate atat de mare.
 • +9 (17 voturi)    
  hope (Luni, 11 mai 2015, 19:37)

  vali [anonim]

  Trebuie sa mergem la vot si sa punem stampila pe un nou partid. Nici psd, nici pnl, nici pmp. Nu stiu pe care, dar altul. Gunoiul e mare acolo in furparlament si cu ei nu se mai poate face nimic...Daca i-am putut convinge pe atatia sa voteze pe unu ca Johan cred ca se poate si un partid oleaca mai spalatel.
  • +3 (5 voturi)    
   Si eu vreau sa-i "reformez"pe toti ! (Luni, 11 mai 2015, 22:42)

   deval [utilizator] i-a raspuns lui vali

   Cel putin cu altii decat psd&haita si pnl !
 • +12 (16 voturi)    
  doar o voce (Luni, 11 mai 2015, 20:19)

  victor L [utilizator]

  de pensionar postac s-a auzit puternic:
  "Opriți-vă, imbecililor!
  Un grup de parlamentari a început o bătălie nemiloasă cu codul penal și cu justiția pentru a înlocui sintagma “suspiciuni rezonabile” cu sintagma “indicii temeinice”."
  E omul care, zice-se, ar fi vindut Justitia, si care orice zice, e luat la intrebari de Inspectia Judiciara si CSM.
 • +11 (15 voturi)    
  Hai in strada (Luni, 11 mai 2015, 20:19)

  racing [utilizator]

  ... Afara cu penalii si hotii din parlament!
 • +13 (17 voturi)    
  Dovada (Luni, 11 mai 2015, 20:28)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Inca o data se dovedeste ca Parlamentul Romaniei e doar o adunatura de hoti si de complici de-ai lor gata sa se apere intre ei ca sa fejuiasca, ei si clientela lor
 • +15 (19 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 11 mai 2015, 20:31)

  [anonim]

 • +11 (19 voturi)    
  incredibil (Luni, 11 mai 2015, 20:49)

  Adrian_. [utilizator]

  un alt succes al votului a 7 milioane de retardati mintali.
  • -3 (11 voturi)    
   Rusine ! (Luni, 11 mai 2015, 22:34)

   Tati [anonim] i-a raspuns lui Adrian_.

   Cu asa postare, pacat ca faci parte din natia romana ! Rusine !
   • +7 (9 voturi)    
    El sau `mneata e rusinea? (Luni, 11 mai 2015, 23:15)

    Vreau sa fiu furat deci votez PSD PNL UDMR [utilizator] i-a raspuns lui Tati

    ...
   • +1 (1 vot)    
    Ne e mai scarba de cei ca tine (Marţi, 12 mai 2015, 15:11)

    Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui Tati

    Ce se bat in piept cu patriotismul lor dar scriu Natia Romana cu litere mici si sprijina infractori aflati in slujba unei puteri straine (rusia), partidul tradatorilor si infractorilor condus de ilici, anume psd
  • -1 (7 voturi)    
   Nu mă mai obosesc... (Marţi, 12 mai 2015, 8:49)

   Radu I [utilizator] i-a raspuns lui Adrian_.

   să explic „geniilor” de teapa ta, revoltați împotriva „retardaților” datorită cărora a ajuns Mafia Pesedistă la putere. Tot ce pot spune, cu mâna pe inimă este că știu mulți oameni (de calitate, de bună credință, demni de tot respectul) cărora le ajunsese cuțitul la os, și care, din disperare, s-au lăsat amăgiți de demagogul-mincinos Ponta (cu al său „cel mai tânăr și mai cinstit guvern”) care promiteau laptele și mierea...
   Dar o analiză completă, excelentă a timpului nefericit pe care îl trăim, găsiți aici:
   „(...) improvizația catastrofală ce a condus la reducerea salariilor bugetare și la creșterea TVA sunt parte din contribuția lui Traian Băsescu la situația catastrofală la care s-a ajuns în România anului 2012 și la criza generată de aducerea USL la putere cu toate consecințele ce au urmat instalării primului guvern Ponta.”
   http://www.contributors.ro/administratie/romania-nu-e-guvernata-pontapericolpublic-o-produc%C8%9Bie-sus%C8%9Binuta-de-casa-de-filme-iohannis-mihalache/?cfcc
  • -1 (3 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 12 mai 2015, 11:16)

   [anonim] i-a raspuns lui Adrian_.

 • -4 (10 voturi)    
  E lunea neagră! Spre marți! (Luni, 11 mai 2015, 21:12)

  Chaosty [utilizator]

  Pai cum mai arestează săracu' procuror. Trebe să se pună să adune probe? Mmm... Nasol! Atac la democrație!!! Alo, ambasada!
 • +9 (11 voturi)    
  Senatul ar trebui dizolvat (Luni, 11 mai 2015, 21:27)

  Dariat [anonim]

  Macar in privinta asta Basescu avea dreptate. Grupul infractional Senatul Romaniei ar trebui dizolvat, oricum a ajuns un bastion al coruptilor.
 • -3 (9 voturi)    
  Precizare... (Luni, 11 mai 2015, 22:32)

  Tati [anonim]

  Atentie : in vechiul Cod penal, deci cel anterior, orice arestare preventiva se dispunea de procuror , numai daca exista " indicii temeinice ", deci se doreste revenirea la vechea formula . Ce inainte nu existau arestari preventive efectuate de procurori pentru cazuri de coruptie ?
 • +3 (7 voturi)    
  in strada, padurarilor ! (Luni, 11 mai 2015, 22:35)

  deval [utilizator]

  era public ca infractoarea pc-ista + 2 psd-isti din haita vor sa puna bete in roate DNA de saptamana trecuta! In acest timp padurarii prindeau muste in favoarea psd sau ii ridicau mingia la fileu plagiatorului .Anti-coruptia cuprinde tot ce ne doare (daca ne doare ceva) !! In legatura cu coruptia chiar ar trebui inasprit Codul penal si nu invers ! Ei amesteca furtul din buzunare, cu evaziunea si coruptia de parca ar avea vre-o legatura. CORUPTIA E AMENINTARE LA SIGURANTA NATIONALA SI STATUL DE DREPT ! Ce ziceti ? Liniste ? Zmangalim incontinuare pe net si-l acuzam pe Iohannis ca nu zice nimic daca noi nu zicem nimic ca partid am vazut ca nu are si oricum nu partidul l-a facut presedinte?!
 • +4 (8 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 11 mai 2015, 22:38)

  [anonim]

 • +2 (4 voturi)    
  cu (Luni, 11 mai 2015, 23:13)

  DioDreamer [utilizator]

  cuveaua!
 • -5 (11 voturi)    
  Minusurile (Luni, 11 mai 2015, 23:20)

  HP [utilizator]

  Cei care au dat cu minusurile pe aici sunt basistii care au pus botul la gargara panaramei de Udrea.

  Mi-e mai rusine de ce a fost si ce a ajuns marinarul decat de prostia "senatoarei".

  Nu aveti voi habar cat uraste poporul asta politicienii. In asa hal incat chiar si arestati pe nedrept ne-ar unge la suflet.

  Nu e ca si cum cineva ar crede pe bune ca Udrea si gasca ei de pitici, marinari si mafioti au dus-o prost cand erau la putere.

  Dar asa e prostovanul cu 15 milioane pe luna, le duce mila alora ce s-au imbogatit pe spatele lui.
 • +9 (11 voturi)    
  Grevista asta (Luni, 11 mai 2015, 23:33)

  st.d. [utilizator]

  parlamentara modifica codul penal. Atat trebuie zis. Daca nici asta nu revolta pe nimeni..

  O sa treaca si de Camera Deputatilor si atunci o sa ne dam seama ce-a reusit grupul asta mic de complotisti pe care-i numim parlamentari sa faca.
 • +4 (6 voturi)    
  Cine o vede vreodata pe Doamna Senator (Luni, 11 mai 2015, 23:37)

  st.d. [utilizator]

  sa-i acorde un indiciu temeinic.
 • -1 (1 vot)    
  Ei sunt penalii Romaniei ! (Marţi, 12 mai 2015, 9:25)

  K Terinca [anonim]

  Romani, mandriti-va cu alesii neamului, dar intr-un final TREZITI-VA !

  Cat despre noi, prostimea, care nu am dat din coate sa prindem un post de politician ci ne-am rupt coatele pe bancile scolilor si apoi ne-am dus traiul din munca cinstita (pe bune !), asa ne trebuie.
  Ne lasam prostiti de aceste lepre numite politicieni cu speranta intotdeauna ca poate de data aceasta vor fi cinstiti si va fi mai bine,

  Noi nu invatam din trecutul apropiat, din cauza ca ne dorim sa nu moara inca speranta ...... insa ei, politicienii neamului, nu invata decat de ciomag.

  Pana la urma asta va fi SOLUTIA, o noua mamaliga care va exploda.
  Prea nu vor leprele de politicieni, care s-au cocotat sus fara vreun merit, sa se lase de obisnuita de a-si bate joc de prostime.

  Vorba cantecului acelei trupe hulite si totodata iubite pentru adevarurile spuse :

  Venim spre voi din periferiile orasului
  Cu bata ce vi se-ndreapta spre moalele capului
  Satui sa stam ca pe ace, de parca calcam pe becuri
  Ne-ati bagat in cap de mici ideea ca nu avem drepturi
  Lasati sarmanii sa-si creasca copii fara o casa
  Luati-ne tot ma, ca stam si-n p**a goala in fata voastra
  Cu p**a-n sus, va rasfatati cu creme
  Iar cei ce v-au ales se scalda intr-un ocean de probleme
  Omul de rand, sta-n vant, rozand la oase
  Iar promisiunile voastre-s, diamante false
  Cereti s-avem rabdare, avem, dar stiti ceva?
  Pentru tot ce faceti nu va iertam, sa va ierte altcineva!
  Pe banii nostri stati, tolaniti la soare
  Ati uitat ca multi, v-au votat lihniti de foame
  Si doare.. Precum hidoasele hiene
  De-o vreme va hraniti din deceptiile noastre cu placere
  Cerem din cer dreptate, dar cine sa ne-o dea?
  Daca existi, te rog, da-i Doamne, iarta-ma, in p**a mea

  V-as coase la gura cu sfoara, vreau sa va doara!
  Sa ne mintiti doar din priviri, pentru ultima oara
  Iubiti-ne, cum iubiti parfumurile tari
  Cand va numim tarfe politice, calai si mercenari
 • +6 (6 voturi)    
  Nu mai trebuie sa explic... (Marţi, 12 mai 2015, 9:29)

  Miky60 [utilizator]

  Unii spun ca prin asta trebuie ca procurorii sa vina cu probe serioase, insa, ii intreb: cum poti sa vii cu probe serioase daca nu il poti retine pe infractor? Infractorul penal liber va putea acoperi probele! Inca o victorie impotriva justiei...
  • -3 (3 voturi)    
   Adica dupa mintea ta creata (Marţi, 12 mai 2015, 10:52)

   xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   procurorul prima data te aresteaza,de ce,pentru ca sa vrea el,si apoi daca tot esti arestat hai sa caute niste dovezi,ca sa te poata si condamna,halal gandire,misto justitie!!!
   • +3 (5 voturi)    
    Comunistule! De ce ii aperi pe hoti? (Marţi, 12 mai 2015, 12:26)

    Miky60 [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    De ce esti impotriva justiei? Ia zi, cat ai furat tu si idolii tai: ponta, nastase, iliescu, sova, voiculescu?
   • -1 (1 vot)    
    Iar dupa a ta si mai creata (Marţi, 12 mai 2015, 16:03)

    LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    trebuie intai anuntat ca e sub urmarire, interceptat (ca doar asa se vroia, nu?), si daca mai raman ceva probe sa fie arestat? Oricum arestarea se face numai daca exista niste probe, nu am auzit de nici o arestare facuta doar ca unui procuror nu-i place de cineva. Dar daca tu stii, poate dai un exemplu (o trimitere la o proba!). In rest, iti recomand sa citesti: http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-20115922-cristi-danilet-doar-40-din-solicitarile-arestare-preventiva-sunt-admise-judecatori-doar-35-pentru-cererile-formulate-dna-diicot.htm
    • +1 (1 vot)    
     Mai nea X-escu (Marţi, 12 mai 2015, 21:55)

     xrogo [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

     pai daca citezi dupa Danilet,ala care s-a tinut de scaun cand toti judecatorii au hotarat alungarea lui,apoi eu n-am ce face,trebuie sa te cred!!!
 • +2 (2 voturi)    
  o propunere de compromis (Marţi, 12 mai 2015, 9:44)

  ciureL [anonim]

  ar fi introducerea a inca doua notiuni aplicabile: "indicii rezonabile" si "suspiciuni temeinice".
 • 0 (6 voturi)    
  s-a terminat cu "guantanamizarea" (Marţi, 12 mai 2015, 10:07)

  jackalphonse [utilizator]

  ideile adversarilor politici au descoperit convergenta.
  decat sa pui talpa pe gatul magistratilor in mod ipocrit prin ideea propusa la b1tv in care se introducea "raspunderea magistratilor", mai bine esti marlan pe fata ca psd si inlocuiesti cuvintele cheie din lege.
  prima varianta era mai periculoasa, pentru ca prin aceasta "raspundere" se creea cadru legal sa schimbi dupa bunul plac oamenii care te judeca.
  liber la furat si la amanat dosare pana la pastele cailor.
  toti politicienii cu functii inalte sunt niste talhari iar psd este tatal lor. toti politicienii desprinsi din trunchiul fsn ar trebui inlaturati de la putere fara voturi.
 • +1 (1 vot)    
  al meu (Marţi, 12 mai 2015, 15:58)

  liviu [anonim]

  Guvernul meu, presedintele meu, salariul meu, dreptul meu, etc. Doar asa ceva auzi din gura gunoaielor din Casa Poporului ( Casa Republicii). Ale poporului nu sunt nici una din cele de mai sus. Jenant, scarbos, rusinos, de necrezut.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by