Purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Podasca, afirma intr-un comunicat de presa ca "vrea sa creada" ca atacul facut de presedintele Klaus Iohannis la adresa Guvernului privind blocajul legat de cardul de sanatate "nu este rezultatul lobby-ului celor care nu mai pot fura bani din Sanatate". De asemenea, PSD il acuza pe voalat pe Iohannis ca tine partea concernului austriac Holtzindustrie, cu o zi inainte de seria de mitinguri impotriva companiei austriece.

Gabriela PodascaFoto: Agerpres

"Am vazut astazi declaratiile presedintelui pe diverse teme. PSD a participat la toate consultarile convocate de presedinte. Guvernul a respectat relatia institutionala cu acesta, la fel si Parlamentul. Noi suntem preocupati ca linia corecta de pana acum sa fie mentinuta. Sunt foarte multe lucruri importante de facut pentru Romania si nu ne preocupa disputele.

Vreau sa cred ca iritarea de astazi a presedintelui Iohannis nu este rezultatul lobby-ului celor care nu mai pot fura bani ca urmare a introducerii cardului de Sanatate. Asa cum vreau sa cred ca respingerea Codului Silvic nu a fost rezultatul lobby-ului unei firme din industria lemnului", precizeaza PSD.

Presedintele Klaus Iohannis a acuzat vineri guvernul ca a pregatit "prost" introducerea cardului national de sanatate si a precizat ca va avea o discutie cu premierul Victor Ponta pe aceasta tema.

"Guvernul a pregatit prost cardul national de sanatate", a raspuns Klaus Iohannis, intrebat de presa cum comenteaza dezbaterile legate de introducerea acestui instrument.