​Mai multi parlamentari ai Partidului National Liberal isi vor retrage semnatura de pe proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari, depus miercuri la Camera Deputatilor, potrivit unor surse parlamentare, in contextul in care corpresedintele liberal Alina Gorghiu a declarat miercuri ca PNL nu sustine acest proiect de lege.

Din cei 255 de deputati si senatori care au semnat pentru acest proiect de lege, 23 sunt membri PNL: deputatii Calimente Mihaita, Chereches Florica, Chirtes Ioan-Cristian, Costin Gheorghe, Craciunescu Grigore, Cristian Horia, Dobrinescu Traian, Gireada Dumitru-Verginel, Grecea Maria, Gudu Vasile, Horga Vasile, Iane Daniel, Laza-Matiuta Liviu, Oros Nechita-Adrian, Pardau Dumitru, Samartinean Cornel-Mircea, Scarlat George, Urcan Ionas-Florin, Varga Vasile, Zlati Radu si senatorii Grapa Sebastian, Grigoras Viorel, Iliescu Lucian.

Surse parlamentare au declarat ca, dintre acestia, cel putin 11 isi vor retrage semnatura. Este vorba de: Horga Vasile, Varga Vasile, Chereches Florica, Calimente Mihaita, Chirtes Ioan-Cristian, Dobrinescu Traian, Gireaga Dumitru-Verginel, Samaritean Cornel-Mircea, Gudu Vasile, Urcan Florin, Laza Liviu, precum si de senatorii Grigoras Viorel si Grapa Sebastian care si-au retras deja semnatura.

Controversatul proiect de lege care modifica Statutul parlamentarului astfel incat deputatii si senatorii sa beneficieze de o indemnizatie lunara pentru activitatea de parlamentar la indeplinirea varstei standard, dupa ce aceasta calitate inceteaza, a fost depus la Camera Deputatilor.

Amintim ca liderul liberalilor Alina Gorghiu a declarat ca PNL nu sustine acest proiect. "In sedinta de conducere astazi s-a stabilit ca acest proiect nu are girul politic al PNL. Stim ca, in general, pensiile din Romania si indemnizatiile nu sunt la nivelul pe care multi si l-ar dori, dar in acelasi timp cred ca este o problema de prioritate unde directionezi banii din bugetul Romaniei, pentru ca eu fata de acest proiect al PSD as fi avut alta prioritate. Una din dorintele mele si ale familiilor care au copii este acel proiect de macar dublare a alocatiilor pentru copii de la 42 la 82 de lei, daca nu sa ajungem chiar la 200 de lei, ceea ce este un deziderat la care sa raspunda premierul. (...) Daca acest proiect va fi depus (pensiile speciale pentru parlamentari - n.r.) optiunea politica a PNL va fi aceea de a nu-l sustine", a afirmat Gorghiu, citata de Agerpres.

Ea a sustinut ca initiativa cu privire la pensiile speciale pentru parlamentari este de condamnat.