Vicepresedintele PNL Raluca Turcan anunta ca a depus o petitie in atentia Avocatului Poporului prin care solicita "sesizarea de urgenta a Curtii Constitutionale cu privire la neconstitutionalitatea OUG 2/2015". "Mega-Ordonanta de Urgenta" a fost publicata vineri seara in Monitorul Oficial, iar HotNews.ro a scris pe larg despre noua tehnica prin care Executivul a aprobat intr-un singur act normativ mai multe proiecte de ordonanta de urgenta fara legatura intre ele, dar fara sa mai poata fi acuzat ca adopta pe banda rulanta OUG.

Raluca TurcanFoto: Agerpres

Raluca Turcan declara ca "Ordonanta de Urgenta nr. 2/2015 este, de fapt, un colaj de alte 26 de ordonante de urgenta care intervin in domenii diferite si a fost adoptata pe ascuns, fara dezbatere publica. Aceasta inovatie normativa este demonstratia faptului ca Victor Ponta trateaza guvernarea dupa bunul sau plac, incalcand cu buna-stiinta Constitutia si procedurile in vigoare. Este o noua proba de iresponsabilitate in actul de guvernare".

Intr-un comunicat remis HotNews.ro, vicepresedintele liberal sustine ca "Guvernul Ponta incalca principiul separatiei si echilibrului puterilor in stat, aratand dispret fata de respectarea Constitutiei Romaniei si, implicit, a jurisprudentei Curtii Constitutionale".

"Prin aprobarea acestei Ordonante, Guvernul si-a depasit limitele delegarii prevazute de Constitutie, este vorba despre o imixtiune nepermisa in competenta legislativa a Parlamentului. Avocatul Poporului nu are voie sa inchida ochii la aceste derapaje si trebuie sa semnaleze Curtii neconstitutionalitatea acestui act normativ", afirma Raluca Turcan. Aceasta precizeaza ca a mai contestat la Avocatul Poporului, anul trecut, alte doua OUG-uri (49 si 94) "prin care Victor Ponta a mutilat Legea Educatiei Nationale".

"Solicit si de aceasta data Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, sa intoarca din drum OUG 2/2015. Este singura institutie care, in acest moment, poate opri delirul institutional al Guvernului PSD", a declarat vicepresedintele PNL Raluca Turcan, potrivit comunicatului de presa.

Citeste si: