Presedintele Klaus Iohannis saluta decizia instantei supreme in cazul procesului sau cu Agentia Nationala de Integritate, precizand ca "a fost convins, inca de la inceput, ca nu s-a aflat intr-o situatie de incompatibilitate si, de aceea, nu a recurs la niciun fel de exceptie care ar fi fost de natura sa amane aceasta pronuntare". Seful statului recomanda, totodata, tuturor oamenilor politici "sa raspunda cu promptitudine oricaror solicitari din partea Justitiei".

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Administratia Prezidentiala, "Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a luat act de hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie in cazul procesului dintre Domnia Sa si Agentia Nationala de Integritate si saluta decizia instantei supreme".

"Astfel este confirmata solutia Curtii de Apel Alba-Iulia din septembrie 2013. Presedintele a fost convins, inca de la inceput, ca nu s-a aflat intr-o situatie de incompatibilitate si, de aceea, nu a recurs la niciun fel de exceptie care ar fi fost de natura sa amane aceasta pronuntare", se mai arata in comunicat.

"Domnul Presedinte Klaus Iohannis isi afirma increderea in profesionalismul si independenta sistemului judiciar si recomanda tuturor oamenilor politici sa raspunda cu promptitudine oricaror solicitari din partea Justitiei", mai mentioneaza comunicatul Presedintiei.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins miercuri recursul Agentiei Nationale de Integritate si a decis, definitiv, ca fostul primar al Sibiului Klaus Iohannis nu s-a aflat in stare de incompatibilitate.

Judecatorii de la instanta suprema au respins ca nefondat recursul ANI si au mentinut o decizie din 25 septembrie 2013 luata de Curtea de Apel Alba Iulia, prin care s-a stabilit ca Iohannis nu s-a aflat in incompatibilitate.

In consecinta, raportul intocmit de ANI in acest caz a fost anulat, decizia fiind definitiva.