Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Arges, Florin Tecau, a renuntat miercuri la functia de lider interimar al organizatiei judetene a PSD, in urma scandalului iscat dupa publicarea in presa a unor convorbiri cu continut sexual explicit pe care le-ar fi purtat pe retelele de socializare, anunta Agerpres.

'Biroul Permanent al PSD Arges a luat act de decizia domnului presedinte Tecau de a renunta temporar la conducerea organizatiei judetene. Dumnealui a luat aceasta decizie, pana isi rezolva anumite problemele de imagine create in ultima perioada', a declarat purtatorul de cuvant al PSD Arges, Iustin Dejanu.

Conform aceleiasi surse, Biroul Permanent al PSD Arges a decis si acordarea sustinerii politice pentru desemnarea in functia de presedinte interimar a senatorului Serban Valeca si in functia de presedinte executiv interimar a primarului orasului Mioveni, Ion Georgescu.

'Numirile efective le va face Biroul Permanent National al PSD. Probabil in sedinta de saptamana viitoare a BPN se va lua nota de propunerile noastre, de care se va tine cont sau nu, decizia apartine conducerii centrale', a precizat Dejanu.

Florin Tecau a devenit presedinte al CJ Arges in urma alegerilor partiale din 25 mai 2014, organizate dupa incetarea inainte de termen a mandatului lui Constantin Nicolescu (PSD), pentru conflict de interese. Tecau a asigurat din decembrie 2014 si conducerea interimara a PSD Arges, dupa ce presedintele Constantin Nicolescu s-a retras, iar prim-vicepresedintele Tudor Pendiuc, primar al municipiului Pitesti, a fost arestat preventiv pentru coruptie.

Saptamanalul 'Ancheta' a publicat, pe 12 ianuarie, o serie de conversatii, multe dintre ele cu continut sexual explicit, pe care presedintele CJ Arges le-ar fi avut cu un cont fictiv deschis pe o retea de socializare chiar de catre jurnalisti. Aceeasi publicatie mai sustinea ca presedintele CJ Arges i-ar fi pus la dispozitie pretinsei tinere si numarul telefonului de serviciu, de pe care ar fi purtat apoi numeroase convorbiri.

Florin Tecau a contestat ulterior veridicitatea dezvaluirilor si a sustinut ca este victima unei inscenari cu caracter politic.