Presedintele Consiliului Judetean Arges, Florin Tecau (PSD), a acuzat marti "o inscenare cu caracter politic prin care se urmareste o campanie ampla de decredibilizare a liderilor PSD", transmite Agerpres. El a raspuns astfel intrebarilor presei legate de dezvaluirile de luni din ziarul local Ancheta, potrivit carora Tecau ar fi purtat discutii indecente pe Facebook si pe telefonul de serviciu cu un ziarist local care s-a recomandat ca fiind o tanara atragatoare.

Potrivit conversatiilor redate de sursa citata, Florin Tecau s-ar fi oferit sa o plimbe pe tanara in Franta, la mare, sa ii trimita soferul sa o aduca la Pitesti si, eventual, sa ii gaseasca un loc de munca mai putin solicitant.

Intr-o declaratie data presei, presedintele CJ Arges a mai catalogat acuzatiile drept "asa-zise dezvaluiri", dar nu a contestat veridicitatea discutiilor relatate de ziarul Ancheta.

Intr-o declaratie data pentru Agerpres, Tecau a spus:

"De cateva zile ma aflu sub presiunea amenintarilor unor dezvaluiri mediatice senzationale, sexuale daca vreti, din partea unei publicatii argesene. Consider ca toate aceste asa-zise dezvaluiri nu reprezinta decat o mizerie, o inscenare care are caracter politic, prin care se urmareste o campanie ampla de decredibilizare a liderilor PSD. Probabil impotriva mea nu s-au gasit alte cai de atac si s-a ales calea de atac prin presa.

"Nu sunt corupt, nu sunt santajabil, nu am procese politice, nu am fost chemat la nicio ancheta sau institutie publica pentru a da declaratii. Sunt printre ultimii lideri ai PSD la nivel national care nu are un astfel de dosar. Trebuia sa mi se faca si mie un dosar. (...) E clar ca este o strategie, este o strategie de distrugere a unui om, a unei familii, a unui lider. Sunt un om cu bune si cu rele, care poate face si greseli, poate avea si puterea de a le recunoaste, dar are si puterea sa treaca peste ele. Pentru cei care ma cunosc, lucrurile sunt foarte clare, pentru cei care nu ma cunosc, vor avea in perioada urmatoare toate informatiile".

"Am intrat in viata politica si in viata administrativa stiind ce ma asteapta si fiind deschis si expus riscului, dar am avut intotdeauna alaturi de mine si voi avea in continuare familia. (...) Atacurile nu sunt de azi, de ieri, ci au inceput mai demult. S-a incercat si se incearca atacul progresiv asupra tuturor membrilor familiei mele, dar cred ca lucrul cel mai important este ca am reusit si vom reusi impreuna, uniti, sa demonstram ca suntem o familie adevarata. Impreuna am depasit aceste momente dificile, impreuna imi doresc sa le depasim in continuare si, impreuna cu familia si cu colegii mei, sa reusesc sa duc la bun sfarsit proiectele incepute la conducerea CJ Arges".

Reamintim ca saptamanalul "Ancheta" a publicat, in urma cu o zi, o serie de conversatii, multe dintre ele cu continut sexual explicit, pe care presedintele CJ Arges le-ar fi avut cu un cont fictiv deschis pe o retea de socializare chiar de catre jurnalisti.

Publicatia prezinta 12 pagini cu stenograme si capturi ale conversatiile pe care Tecau le-ar fi purtat prin intermediul retelelor de socializare sau prin intermediul telefonului mobil.

Florin Tecau a ocupat functia de presedinte al CJ Arges in urma alegerilor partiale din 25 mai 2014, organizate dupa incetarea inainte de termen a mandatului lui Constantin Nicolescu (PSD), pentru conflict de interese. Tecau asigura in prezent si conducerea interimara a PSD Arges, dupa ce Constantin Nicolescu s-a retras, iar prim-vicepresedintele Tudor Pendiuc, primar al municipiului Pitesti, a fost arestat preventiv pentru coruptie.

Florin Tecau, nascut pe 23 noiembrie 1957 in comuna argeseana Domnesti, este casatorit si are un copil care este student. A absolvit Universitatea de Constructii Bucuresti, cu specializarea inginer mecanic, ulterior obtinand titlul de doctor in stiinte ingineresti. Din 1982 pana in 2001 a lucrat ca profesor de discipline tehnice, iar intre 2001 si 2005 a activat in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Arges, ocupand inclusiv functia de inspector scolar general adjunct.