Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat marti, intrebat daca se retrage de la primarie si din viata politica, asa cum a spus ca va face daca dupa alegeri nu se schimba "sistemul construit in zece ani", ca nu isi va da demisia decat atunci cand va dori el, nu cand vor adversarii sai politici, relateaza Mediafax.

Radu Mazare a fost intrebat, la Curtea de Apel Bucuresti, unde a fost prezent la judecarea dosarului sau de coruptie, daca acum, dupa ce Victor Ponta a pierdut alegerile prezidentiale, va demisiona de la Primaria Constanta, asa cum a spus in ziua votului.

"Eu nu am spus niciodata ca plec daca nu iese Victor Ponta, am spus ca daca sistemul ramane la fel ma gandesc sa renunt. Sigur ca suntem intr-o democratie, sigur ca adversarii politici sunt bucurosi ca a iesit Iohannis si ii urez succes in mandat. Numai ca eu am fost ales de patru ori in Constanta, iar in ultimele trei randuri cu peste 65% din primul tur. Decizia de a renunta la mandatul de primar o s-o iau eu singur, si nu adversarii mei politici si nici un cetatean sau doi, sau zece. Voi pleca atunci cand cred eu de cuviinta. Decizia o mai pot lua cetatenii la alegeri. Este o chestiune personala, a mea, pe care o analizez si la care ma gandesc", a spus Mazare, dupa ce a iesit din sala de judecata.

Mazare a mai spus ca jurnalistii au inteles gresit declaratiile lui din ziua votului, precizand: "Am spus ca daca lucrurile si sistemul vor merge la fel in continuare si voi fi haituit pentru fiecare hartie, ma gandesc sa ma retrag".

Acesta a aratat ca daca va fi in continuare "un vanat al sistemului", se gandeste sa se retraga, pentru ca nu mai are sens ca orice hartie pe care o face sa fie ulterior verificata de organele de ancheta.

"Poate mi se da un consilier de la DNA sa ne faca o supervizare a documentelor pe care le semnam", a adaugat Mazare.

Primarul Radu Mazare a declarat duminica, cand a mers sa voteze in Constanta, la turul al doilea al alegerilor prezidentiale, ca daca "sistemul construit de Basescu, un sistem bazat pe ura", nu se schimba, el va iesi din politica.

"Daca lucrurile si sistemul pentru care umblu imbracat asa (in haine kaki si cu bereta rosie - n.r.) de zece ani nu se schimba, vreau sa ma retrag nu numai de la primarie, vreau sa ma retrag de tot. Daca sistemul construit de Basescu, un sistem bazat pe ura, pe incrancenare, va ramane, eu vreau sa ies din politica, pentru ca energia mea nu mai pot sa o dedic lucrurilor pe care le fac oamenilor si trebuie sa o dedic sa ma apar cu avocati, si nu mai am placere. Nu m-am nascut politician, nu mor politician, nu-i nicio drama", a spus Mazare.

Intrebat daca aceasta schimbare inseamna si modificarea justitiei, el a raspuns: "La maniera in care se face acum haituiala, da. Sigur, cine greseste, trebuie sa plateasca, asta e peste tot in lume, dar ca sa haituiesti zece ani, sa cauti fiecare lucru semnat cu acul, sa vezi poate-poate gasesti ceva, asta nu e justitie".

Primarul Radu Mazare a fost trimis in judecata de DNA in 28 octombrie 2008, alaturi de 36 de persoane, intre care Nicusor Constantinescu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, fosti si actuali functionari din Primaria Constanta si din Oficiul de Cadastru, mandatari si notari publici, in dosarul privind atribuirea nelegala a unor terenuri.