Omul de afaceri Ion Tiriac a venit sa voteze in Romania dupa ce a incercat sa isi exercite acest drept duminica dimineata in Paris, insa a constatat ca erau "cozi enorme", relateaza Stirile ProTV.

Ion TiriacFoto: AGERPRES

"Am incercat sa votez si la Paris azi dimineata - am fost acolo devreme -, dar era o multime de oameni atat la consulat cat si la ambasada. Am gasit ca e mai simplu sa votam aici. Erau cozi enorme", a declarat Ion Tiriac raspunzand unei intrebari.

Omul de afaceri si-a permis sa vina sa voteze in Romania. Nu este cazul pentru alti romani aflati in diaspora care stau la cozi sa voteze.

Fostul candidat prezidential Sebastian Lazaroiu a distribuit, duminica dupa-amiaza, pe Facebook, o fotografie in care se observa coada imensa formata in fata sectiei de votare din Paris, unde sute de romani asteapta sa voteze, precum si una din Haga sau Bruxelles. Un alt cititor a distribuit o fotografie din Valencia. Cititorii ne trimit sau ne semnaleaza, in continuare, fotografii din diverse orase din strainatate. Potrivit presedintelui Federatiei Asociatiilor Romanesti din Europa (FADERE), citat de B1.ro, cea mai mare aglomeratie la sectiile de votare din diaspoara este in Franta, Germania si Republica Moldova.