Premierul Victor Ponta i s-a adresat, sambata, la Bistrita, ministrului delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Doina Pana, cu apelativul "mai, Doina", in momentul in care o femeie a dorit sa-si faca o fotografie cu seful Guvernului, iar Doina Pana a intrat si ea in cadru, relateaza Mediafax.

Victor Ponta si Doina PanaFoto: Captura YouTube

Imediat dupa incheierea ceremonialului militar si religios de comemorare a victimelor din Primul Razboi Mondial de la Bistrita, la care Victor Ponta a asistat impreuna cu vicepremierul Liviu Dragnea, premierul a dat mana cu preotii care au oficiat slujba religioasa, moment in care mai multi oameni care se aflau in spatele lor i-au intins mana.

"Nu veniti si pe la noi?", a intrebat un barbat, iar premierul s-a apropiat de oameni si le-a strans mainile.

Multi i-au urat succes in alegerile prezidentiale si au facut remarci la adresa faptului ca arata foarte bine.

"Sa mai veniti pe la noi pana ajungeti presedinte!", i-a spus un barbat, iar Victor Ponta a replicat: "Sigur ca mai vin!".

O femeie din multime l-a rugat apoi sa faca o fotografie cu ea, iar premierul a fost de acord, insa in cadru a intrat si Doina Pana, ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura.

"Mai, Doina, nu avem destule fotografii impreuna?", i-a spus Victor Ponta amuzat, iar un jurnalist care se afla in apropiere a facut observatia ca s-a auzit foarte clar, de data aceasta, cuvantul "mai".

"S-a auzit si data trecuta, stati linistit!", a spus premierul.

Victor Ponta a continuat sa le stranga mainile si altor bistriteni prezenti la ceremonial, a facut fotografii cu copiii, dupa care s-a intors in fata monumentului eroilor, unde a avut loc ceremonialul, pentru a astepta eliberarea a o suta de porumbei albi, asa cum era programat.

"Noi nu mai scoatem porumbei", a spus premierul, cu putin inainte sa fie eliberate pasarile.

Porumbeii albi au fost eliberati din mai multe cutii, la deschiderea uneia dintre ele, in jurul careia erau copii, ajutand si Liviu Dragnea.

"Liviule, lasa-i pe copii! Tu ai treburi mai importante de facut", i-a spus premierul, care i-a felicitat pe cei mici fiindca au reusit sa elibereze toti porumbeii.

***

Premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea si ministrul delegat pentru Ape, Doina Pana, au mers, in 22 aprilie, in localitatea Beiu, din judetul Teleorman, unde au vizitat mai multe zone inundate si au discutat cu oamenii. Presa a relatat ca Ponta i s-ar fi adresat ministrului Pana spunand: "Tu ce faci, fa, Doina, aici? Aveai chef de niste inundatii?".

Ministrul delegat pentru Ape, Doina Pana, declara, dupa ce presa a relatat ca premierul Ponta i s-ar fi adresat cu "fa", ca ea nu a auzit acest cuvant niciodata in vocabularul premierului si ca acesta i se adreseaza mereu doar cu "mai", Pana cerand totodata ca inregistrarea sa fie ascultata atent.

Ulterior, premierul Victor Ponta declara, la lansarea candidatilor PSD la europarlamentare, raspunzand unei intrebari, ca i s-a adresat ministrului Doina Pana cu expresia: "Mai", dar nu o va mai folosi, ca sa inteleaga si "colonelul Turcescu", el precizand ca va fi atent sa nu se inteleaga "gaozar" sau "tiganca imputita" din declaratiile sale.