Guvernul Ponta l-a schimbat din functie pe prefectul de Harghita care atacase in instanta memorandumul pentru autonomia Tinutului Secuiesc. In locul sau a fost numit un prefect UDMR

de Claudiu Zamfir     HotNews.ro
Sâmbătă, 2 august 2014, 22:24 Actualitate | Politic


HG schimbare prefect
Foto: Hotnews
Guvernul Ponta l-a schimbat din functia de prefect de Harghita pe Adrian-Jean Andrei, care atacase in instanta o serie de hotarari de consilii locale din judet privind autonomia asa-numitului Tinut Secuiesc. Fostul prefect, care era sustinut de PSD Harghita, a declarat, pentru HotNews, ca era in concediu cand a fost schimbat din functie. In locul lui a fost numit prefect al judetului Harghita Petres Sandor, sustinut de UDMR, printr-o hotarare de guvern semnata de premierul Victor Ponta. De asemenea, in Mures, UNPR si-a pus prefectul plin, iar UDMR subprefectul.

Contactat de HotNews.ro, fostul prefect de Harghita, Adrian-Jean Andrei, a afirmat ca retrogradarea sa in functia de subprefect este o decizie de negociere politica in coalitia de guvernare.

"Nu stiu de ce am fost schimbat din functie, acestea sunt negocierile in biroul de coalitie. Eu am fost schimbat din concediu, nu ma mai mira nimic", a declarat, pentru HotNews.ro, fostul prefect de Harghita, ajuns subprefect.

Potrivit acestuia, la nivelul judetului Harghita, in cel putin 10 localitati consiliile locale au adoptat hotarari de aprobare a unui memorandum privind instituirea regiunii administrative autonome "Tinutul Secuiesc", la propunerea Consiliului National al Secuilor.

Adrian-Jean Andrei, ca prefect de Harghita, a atacat in instanta hotararile, in luna iunie, aratand ca acestea contravin Constitutiei si exced cadrul de competenta al autoritatilor locale.

Joi, printr-o hotarare de guvern semnata de premierul Victor Ponta si de ministrul de Interne, Gabriel Oprea, Executivul l-a retrogradat pe Andrei subprefect si l-a pus in locul sau in functia de prefect pe Petres Sandor, sustinut de UDMR. Sandor ocupa functia de subprefect de Harghita, din 28 mai, iar inainte a fost vicepresedinte al Consiliului Judetean Harghita, din partea UDMR.

Adrian-Jean Andrei exercita functia de prefect, prin detasare, cu caracter temporar, din septembrie 2012. Tot temporar, prin detasare, a fost numit si noul prefect, Petres Sandor.


Hotararea de guvern pentru numirea lui Petres Sandor (UDMR) prefect de Hargita

Fostul prefect Andrei spune ca succesorul sau, Petres Sandor, nu va retrage din instanta contestatiile Prefecturii Harghita impotriva hotararilor de consilii locale privind instituirea Tinutului secuiesc drept unitate administrativa autonoma. 
 

"De retras, nu poate sa le retraga, prefectul trebuie sa fie garantul respectarii legilor. Acestea sunt chestiuni de siguranta nationala, nu cred ca are curaj sa faca asa ceva", a mai afirmat fostul prefect, Adrian-Jean Andrei.

Printre localitatile harghitene ale caror consilii au adoptat hotarari privind autonomia "Tinutului Secuiesc" se numara municipiile Miercurea Ciuc (resedinta de judet), Odorheiu Secuiesc, orasul Cristuru Secuiesc, comuna Carta (localitatea natala a presedintelui UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor).

Primarul orasului Cristuru Secuiesc, Rafai Emil (UDMR), a insistat ca administratiile locale vor respecta viitoarele hotarari judecatoresti si a apreciat ca si noul prefect, de la UDMR, "va respecta mot-a-mot legea".

"Prefectul a atacat in instanta hotararile de consiliu local si se asteapta o decizie a Tribunalului Harghita. Noi vom respecta legile si deciziile judecatoresti. Nu cred ca noul prefect va merge mai departe decat atributiile lui legale. Cred ca vor respecta mot-a-mot legea si noul prefect si cel vechi", a declarat, pentru HotNews.ro, primarul de la Cristuru Secuiesc.

 • Padurile - miza Prefecturii Mures
Daca PSD a cedat UDMR functia de prefect de Harghita, maghiarii nu au obtinut, insa, ceea ce ei cerusera cand au intrat la guvernare: functia de prefect al judetului Mures. Aici, functia de prefect a ramas vacanta din luna aprilie 2014, cand s-a pensionat prefectul de atunci, Corneliu Grosu (UNPR).

Trei luni si jumatate, Guvernul nu a numit pe nimeni, nici macar cu caracter temporar, in functia de prefect de Mures, subprefectul Vasile Oprea (UNPR) conducand Prefectura. Joi, printr-o hotarare de guvern, Vasile Oprea a fost promovat in functia de prefect, iar UDMR-ului i-a fost oferita functia de subprefect de Mures, prin numirea lui Nagy Zsigmond.

In judetul Mures, doar intr-o comuna, Ghindari, consiliul local a adoptat memorandumul propus de CNS privind autonomia "Tinutului Secuiesc", hotararea de consiliu local fiind atacata de Prefectura (prin subprefectul Oprea, la vremea respectiva) in instanta.

Miza Prefecturii Mures sta insa in alta parte: in judet sunt 65.000 de hectare de paduri revendicate in instanta de urmasii fostelor familii nobiliare maghiare care le detineau din Evul Mediu. "In prezent, Comisia Judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate Mures de pe langa Institutia Prefectului are pe rolul instantelor de judecata 8 dosare cu litigii asupra unor terenuri cu vegetatie forestiera, pe o suprafata solicitata de urmasii fostelor familii nobiliare de 65.612 hectare", a precizat, in 14 iulie, subprefectul Vasile Oprea (numit acum prefect), pentru Agerpres.

In judetul Mures, etinicii maghiari nu sunt majoritari (asa cum sunt in Harghita) iar aici numirea unui prefect din partea UDMR ar fi atras nemultumirea etnicilor romani, cu reprecusiuni asupra PSD si a prezidentiabilului Victor Ponta, mai ales in contitiile in care Targu Mures - capitala de judet - este condusa de un primar PDL, Dorin Florea.

 • Prefectul de Covsna, tinta ironiilor vicepremierului Ungariei
In judetul Covasna in jur de zece consilii locale au adoptat memorandumul privind autonomia "Tinutului Secuiesc", insa Prefectura le-a atacat in instanta. In Covsna, si prefectul, Marius Popica, si sub-prefectul, Sebastian Cucu, sunt sustinuti de PSD.

In 26 iulie, Popica a fost tinta ironiilor vicepremierului Ungariei, Semjen Zsolt, dupa ce prefectul a atacat in instanta un aviz dat de Consiliul Local Targu Secuiesc pentru organizarea unei festivitati de arborare a unor steaguri secuiesti in municipiul Targu Secuiesc.

Potrivit Agerpres, aflat la Scoala de Vara de la Baile Tusnad, vicepremierul Ungariei i-a "multumit", in limba romana, prefectului Popica, pentru ca a facut "reclama gratuita" steagurilor secuiesti.

 • UDMR si PSD - jocul presiunilor si al concesiilor inainte de alegeri
Victor Ponta
Foto: UDMR
Atat UDMR cat si principalul partid de guvernare, PSD, trebuie sa-si gestioneze raporturile reciproce de la guvernare sub presiunile din teritoriu in contextul alegerilor prezidentiale, cu mize uriase pentru cele doua partide.

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, are ca obiectiv castigarea Cotrocenilor la alegerile din noiembrie si decembrie. Un eventual esec, l-ar matura din fruntea Guvernului si a partidului, daca privim in trecutul recent al PSD.

Liderul UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor trebuie sa-si intareasca pozitia in partid, in conditiile in care la alegrile prezidentiale din 2009, Kelemen a obtinut un scor inferior celui al UDMR, iar in 2015 vine un nou congres al Uniunii. 

El trebuie sa consolideze si forta UDMR in fata radicalilor maghiari din Transilvania, in conditiile in care partidul de guvernamant din Ungaria, Fidezs, l-a facut europarlamentar pe Laszlo Tokes, lider informal al Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), rival al UDMR-ului.

In acest context, UDMR se afla sub presiunea rivalilor de la Partidul Civic Maghiar (PCM) si  Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), care se afla in spatele memorandumului autonomist promovat in consiliile locale prin intermediul Consiliului National Secuiesc.

La nivel de consilii locale, consilierii UDMR au votat impreuna cu cei de la PPMT si PCM memorandumul privind autonomia "Tinutului Secuiesc".

Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba (UDMR), s-a aratat rezervat in privinta memorandumului autonomist sustinut de rivalii de la PPMT.

"Nu au fost probleme majore intre Prefectura Harghita si autoritatile locale. Noi am lucrat pentru a evita circul si pentru a ne axa pe problemele reale ale cetatenilor", a declarat, pentru HotNews.ro, Borboly Csaba.

Si primarul din Cristuru Secuiesc a subliniat ca nu UDMR a fost cea care propusese memorandumul autonomist.

"Acest act administrativ local se baza pe propunerea unor consilieri locali PPMT si probabil ca va avea si UDMR zilele, lunile urmatoare, niste miscari la nivel national si vom vedea atunci ce vom face", a spus Rafai Emil, primarul UDMR-ist din Cristuru Secuiesc.

In acest context electoral mai larg, UDMR a apasat pedala autonomista si in urma cu o luna, cand a amenintat cu iesirea de la guvernare daca Guvernul Ponta nu-si retragea o interventie la Curtea Europeana de Justitie de la Luxemburg impotriva pachetului autonomist de legislatie europeana Minority Safe Pack, care avea si UDMR printre initiatori. 

Liderii UDMR au ramas, totusi, la guvernare, aratand ca premierul Victor Ponta a cedat astfel: Ministerul de Externe isi blocheaza interventia din justitia europeana pana cand Parlamentul Romaniei, adica si UDMR, stabileste pozitia tarii in procesul privind Minority Safe Pack.

Practic, UDMR, care este parte adversa Guvernului Romaniei in proces, contribuie la stabilirea pozitiei aceluiasi Guvern al Romaniei in acelasi proces.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

15540 vizualizari

 • +30 (30 voturi)    
  corect (Sâmbătă, 2 august 2014, 22:30)

  gigel de luxembourg [utilizator]

  ce nu face Ponta pt un mandat de presedinte? ar vinde-o si pe ma-sa
 • +29 (31 voturi)    
  Ponta (Sâmbătă, 2 august 2014, 22:40)

  AliKimiku [utilizator]

  e in stare sa ne vanda cu totul ca sa isi vada visul cu ochii
  La faza asta crede ca si-a asigurat 2,5 milioane de voturi de la unguri dar tocmai ce a pierdut 6 milioane de la romani.
  Un abject. Nastase pe langa el era un fin intelectual iar Iliescu o bunicuta cu studii.
  • +18 (18 voturi)    
   din pacate nu i-a pierdut, (Duminică, 3 august 2014, 13:38)

   __alex__ [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

   votantii lui isi iau ratia de 'informatie' de la Latrina3 si acolo nu se va spune nimic.
   • +7 (7 voturi)    
    corect! (Luni, 4 august 2014, 9:16)

    hot news [utilizator] i-a raspuns lui __alex__

    Pedesereul are un imens avantaj cu votantii sai, lipsiti complet de spirit critic. "Ungruii ne iau Ardealul!" trece pe linga ei, ce stiu doar "jos Basescu!"
    La scoala nu au fost nici macar la lectia "Ana are mere" pt ca atunci s-ar intreba DE UNDE ia Ponat banii pentru amnistia fiscala?! Dar nu, votantii ilici nu isi pun niciodata intrebari!
   • +2 (2 voturi)    
    Asa este (Luni, 4 august 2014, 15:41)

    1234567899 [utilizator] i-a raspuns lui __alex__

    Buna chestia asta cu Latrina 3!
  • +11 (11 voturi)    
   ai fi putut crede (Duminică, 3 august 2014, 18:51)

   Yankeu [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

   vreodata ca o sa-l regretam pe nastase?Eu nu as fi crezut, dar m-am inselat.Rau cu rau , dar mai rau cu viorel!
   • +1 (1 vot)    
    da, categoric da! (Luni, 4 august 2014, 9:17)

    hot news [utilizator] i-a raspuns lui Yankeu

    Eara mia bine cu Bombo! Era preferabil cu Spatecase la guvernare!
  • -5 (7 voturi)    
   nu inteleg (Luni, 4 august 2014, 8:53)

   eucomentez [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

   Prefectul de Harghita e cetatean roman, s-a nascut in Romania, a crescut in Romania, educat in Romania, e membru unui partid romanesc, partidul lui este la guvernare. Care e problema? Nu inteleg.
 • +39 (47 voturi)    
  BRAVO (Sâmbătă, 2 august 2014, 22:41)

  Bogdan_TM [utilizator]

  PONTA PRESEDINTE ! PONTA PRESEDINTE !
  Daca ne uitam cati prosti sunt in tara asta, cu siguranta o sa constatam o probabilitate mare ca acest "premier
  COPY - PASTE " sa iasa presedinte. Inca mai are de vandut din tara, dupa care cu siguranta el cu deseurile genetice de langa el o sa paraseasca tara. O sa vanda si Proiectul Rosia Montana. D-le PONTA, sper sa faceti baie in lacul cu reziduri ce o sa ramana la Rosia Montana. Va si vad impreuna cu toata familia ( sa nu il uitati pe Dragnea) facand baie.
  ASA SA VA AJUTE DUMNEZEU !!!
  • -10 (10 voturi)    
   Vot (Duminică, 3 august 2014, 2:14)

   GabrielSchmid [anonim] i-a raspuns lui Bogdan_TM

   Cum se face ca am votat si sint zero voturi ,sau voturile negative nu au valoare.....oare asa functioneaza si la viitoarele alegeri ???
   Vai ..vai..Rominica noastra..
   • +1 (1 vot)    
    nooo (Luni, 4 august 2014, 15:40)

    radul [utilizator] i-a raspuns lui GabrielSchmid

    merge votu, stiu sigur, te-am votat si eu :)
  • +7 (9 voturi)    
   ? (Duminică, 3 august 2014, 3:22)

   srpc [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan_TM

   Harghita si Covasna SE AFLA sub controlul organizatiilor politice maghiare, ce sa le mai lase Ponta in plus?
  • +17 (17 voturi)    
   PSD-istii comunisti nu-s buni de NIMIC! (Duminică, 3 august 2014, 6:59)

   Spiky [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan_TM

   Nationalism fatarnic, mandru ca sunt roman, dar comunistii nu sunt in stare de nimic, in afara de hotie, nici macar cand este vorba de a fi nationalist adevarat (nu ca asta ar insemna ceva bun pentru tara, Hitler a distrus Germania, Stalin a distrus URSS, Mao a distrus China).
   • +8 (8 voturi)    
    apoi, (Duminică, 3 august 2014, 18:54)

    Yankeu [utilizator] i-a raspuns lui Spiky

    eu nu-s mandru ca victor viorel e roman.Dar, daca ma gandesc, parca e pe jumatate albanez, ca asa se lauda cu stramosii lui!Sa nu se supere albanezii, nu am nimic cu ei.Pe mine ma deranjeaza doar cretinii, fie ei romani sau de alta nationalitate.Sau, daca nu-si stiu nationalitatea, sa includem si primministrii din Romania.
  • +23 (23 voturi)    
   Exact! (Duminică, 3 august 2014, 9:14)

   potaissa [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan_TM

   Cata credibilate ,cata vointa ,cata tarie de caracter are acest om! Are sa ramana in amintire exact asa cum merita : o pata urat mirositoare in chilotii istoriei romanesti.
  • +14 (14 voturi)    
   Cainele care-si vinde mama (Duminică, 3 august 2014, 10:31)

   Redactia HotNews [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan_TM

   nu e domn, Bogdane.
 • +35 (41 voturi)    
  regimul ponta (Sâmbătă, 2 august 2014, 22:42)

  Kepler [utilizator]

  se joaca cu focul in momentul cind face aceasta concesie lasind Harghita sub controlul udmrului.
  • +14 (16 voturi)    
   ponta are o mama (Duminică, 3 august 2014, 3:29)

   Redactia HotNews [utilizator] i-a raspuns lui Kepler

   o vinde
  • +12 (14 voturi)    
   alt unghi (Duminică, 3 august 2014, 4:50)

   Sakura [utilizator] i-a raspuns lui Kepler

   Hai să transpunem situaţia în altă zonă. Românii din Timoc ar avea dreptul la un prefect român? Sau sârbii nu ar trebui să facă această concesie, să lase Timocul sub controlul românilor... Dar românii din Ucraina?
   • +9 (11 voturi)    
    Dar (Duminică, 3 august 2014, 16:37)

    Kepler [utilizator] i-a raspuns lui Sakura

    iata ca nu au! Prefect ungur in Harghita inseamna de fapt autonomie numai ca nu este formala.
 • +34 (40 voturi)    
  Stai sa vezi acu' finantare pentru UDMR si prorusi (Sâmbătă, 2 august 2014, 22:43)

  neagoe [utilizator]

  Mafia udmr-ista a lemnului face legea acolo. Prefectii de pana acum au incercat sa armonizeze pretentiile mafiei cu legile. Nu ca ar fi reusit cine stie ce, dar sa pui prefect de la UDMR ..

  Si pentru ca mare parte din taieri se fac la negru, sa vezi acu' cum creste bunastarea UDMR si a gruparilor sustinute de Moscova ...

  Ponta si PSD-ul vand pe cine au ei mai drag atunci cand se cere.
 • +30 (34 voturi)    
  Spaga electorala, (Sâmbătă, 2 august 2014, 23:17)

  Matrafirefox [utilizator]

  ce altceva ?
 • +31 (35 voturi)    
  Individul ponta (Sâmbătă, 2 august 2014, 23:25)

  cornel19 [utilizator]

  isi arunca in aer si posibilitatea de a intra in turul doi la alegerile prezidentiale. Pare ca are de gand sa se retraga din cursa pentru presedentie si sa incerce sa-si salveze disperat functia de prim ministru.
 • +36 (38 voturi)    
  psd (Sâmbătă, 2 august 2014, 23:26)

  cristianL [utilizator]

  si-ar vinde si mama numai sa nu scape ciolanu' din mana. mi-e scarba de ei. de data asta merg la vot. contra lor evident.
 • +36 (40 voturi)    
  Tradare (Sâmbătă, 2 august 2014, 23:27)

  Soljenitin [utilizator]

  Asta se poate incadra la tradare si subminare a intereselor nationale. Ponta trebuie dat jos, judecat si condamnat la detentie pe viata in timpul cel mai scurt!
  • +17 (17 voturi)    
   nici vorba: pt ca va plagia 5 carti si va iesi (Duminică, 3 august 2014, 7:37)

   linarel [utilizator] i-a raspuns lui Soljenitin

   ar trebui aplicata cea mai radicala masura impotriva lui . Ori inchisoare pe viata+400 ani fara drept de eliberare ori....
   • +10 (10 voturi)    
    esti prea aspru!sa nu-i dea pe viata.. (Duminică, 3 august 2014, 18:57)

    Yankeu [utilizator] i-a raspuns lui linarel

    este suficient doar sa primeasca 400 de ani.
  • +1 (1 vot)    
   eu l-as pune la zid (Joi, 14 august 2014, 19:17)

   Ellias [utilizator] i-a raspuns lui Soljenitin

   asa cum a fost judecat si Ceasusescu, desi ala merita o judecata dreapta totusi: ne-a lasat tara fara datorii externe, ceea ce nu e chiar de colo. Lasa ca s-au straduit aia care l-au impuscat, sa ne bage pana peste cap, in datorii externe. Ponta nu merita sa stea la parnaie, ca tot banii nostrii ii mananca.
 • -6 (16 voturi)    
  Nene Iancule... (Sâmbătă, 2 august 2014, 23:38)

  Ion B [utilizator]

  "Tradare să fie, dar s-o știm și noi!"
 • +32 (34 voturi)    
  :)) (Sâmbătă, 2 august 2014, 23:43)

  corvus coraX [utilizator]

  Un român-ortodox adevărat, Ponta ăsta...
  • +22 (22 voturi)    
   Mda.. (Duminică, 3 august 2014, 9:16)

   potaissa [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

   Chiar roman nu este , cel putin din ceea ce pretinde el . E o potaie albanezo-balcaneza cu sange amestecat din tot sudul Europei. Cat despore credinta....eu sunt convins ca e satanist!
   • -7 (9 voturi)    
    ... mai lasa-ma... (Duminică, 3 august 2014, 16:38)

    Observatore [utilizator] i-a raspuns lui potaissa

    ... si dupa 20 de ani de aplauze frenetice ai te-ai trezit ca ceusescu nu a fost roman ....
 • +28 (34 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 2 august 2014, 23:53)

  [anonim]

 • +15 (15 voturi)    
  Prefect Imperfect! (Duminică, 3 august 2014, 0:00)

  MirceaGeorgescu [anonim]

  Nu mai esti oltean ba Naumovici? Sa te traga pe roata, dar nu pe a lui Horea, ca o spurci!
 • +24 (24 voturi)    
  Asta e "Italo-Albanezul" Ponte (Duminică, 3 august 2014, 0:06)

  alex4321 [utilizator]

  Italo-Albanezul Ponte ne-a spus
  recent la Craiova ca el e "roman si ortodox"

  Daca nu v-ati prins ce vroia sa zica
  a vrut sa zica ca
  el e "neaos roman" si ca s-ar trage direct
  din stramosii nostri Dacii si Romanii
  "de aceea trebuie sa-l votati pe el"
  si nu pe
  "alogenul" Johannis, a carui "alogenitate" bineinteles ca o respecta "de-aia a si aratat-o cu degetul ca s-o vada toti si sa o respecte" , nu?

  Numai ca tot Ponta a declarat ca familia sa e si Albaneza si Italiana si ca la origine
  pe numele sau italian il chema Ponte si nu Ponta

  Deci dupa toate declaratiile sale cu privire la originea sa Albanezo-Italiana, Ponte a uitat tot, si a declarat la Craiova ca el e "roman si ortodox"

  Acuma Albanezii sunt in general Musulmani
  iar italienii Catolici

  Asta ca sa va dati si voi seama ce-nseamna la Ponte 'propaganda nationalista' prin care se lauda
  ca e "roman si ortodox" ca sa castige "voturi" la Presedintie.

  Cu alte cuvinte Ponte face Poante 'a la' Caragiale
  (era sa spun Plagiaza din Caragiale)
  cand ne spune ca e "roman si ortodox"

  Daca ar fi sa-i dam crezare, Ponte este
  din toate punctele de vedere
  "roman si ortodox"
  (dupa cum ne spune chiar el)
  Un adevarat "daco-roman neaos"
  pe langa "alogenul" Johannis

  si prin urmare tot el ne indica prin acest lucru
  ca ar fi mai bine
  sa-i votam pe cei "neaosi romani" (ca el)

  Cum dracul se poate preta cineva ca acest Ponte
  "la asa o logoreee imbecil nationalista" in conditiile astea mi se pare naucitor.

  Desigur ca etnia si religia nu conteaza ci conteaza in primul rand sa fii OM.

  Deci sa vii si faci tapaj public in legatura cu etnia ta "rom^ana" (cand culmea si-aia e 'falsa')
  sau sa vii si sa faci tapaj public in legatura cu religia ta "ortodoxa" (si-aia una de data recenta, ca doar nu va imaginati 'vreun italian Ponte ortodox')

  facandu-i in acelasi timp
  pe altii "alogeni si neortodocsi"
  doar ca sa castigi voturi
  "pe criterii etnice si religioase"
  care culmea culmilor si alea sunt FALSE
  mi se pare PREA MULT
  • +10 (10 voturi)    
   ei, acuma esti carcotas! (Duminică, 3 august 2014, 19:03)

   Yankeu [utilizator] i-a raspuns lui alex4321

   tocmai omul - dupa ce a copiat aproape integral - a fost spalat ca doctor, iar tu incerci sa demonstrezi ca dintr-un albanez-italian respectiv musulman si un catolic nu poate iesi un roman ortodox adevarat.O sa vina patronul ( CEO) de la BOR sa-ti spuna ca te inseli!
 • +17 (17 voturi)    
  Vivat Ponta Mondialul-premierul cuantic ! (Duminică, 3 august 2014, 5:47)

  Plagarus [utilizator]

  Daca si " doctoratul " iar fi fost la fel de ortodox,precum se da cetateanul Viorel,m-as fi calugarit de dragul mitomanului !
  O înțepătură cu un ac hipodermic doare mai puțin decît țărănia " patriotica " a facaturii asteia de om, precum WP !
  “Only God can juge me”
 • +16 (16 voturi)    
  Alegerile sunt dupa colt! (Duminică, 3 august 2014, 7:57)

  hotnewsfil [utilizator]

  Alegerile bat la usa. Toti alegatorii potentiali sunt culesi din toate ungherele si platiti dupa pofta inimii lor, le sunt satisfacute toate mofturile si ofurile.
  Maimutoiul - vedeta de circ trebue sa se asigure si de votul populatiei maghiare.
 • +14 (14 voturi)    
  unde e mazeta-trotineta ? (Duminică, 3 august 2014, 11:16)

  FPop2013 [utilizator]

  Si unde e si nenorocitul (sau nenorocita) ala (aia) de fa-evoque ? Adrian8 ? Gustav ? Finutza-maimutza ? Si ceilalti nenorociti de postaci pesedisti ?
  • +7 (7 voturi)    
   in concediu (Duminică, 3 august 2014, 21:15)

   revo [utilizator] i-a raspuns lui FPop2013

   dupa atata truda, merita si ei o vacanta pentru refacere, e musai, ca intram acusi pe ultima suta de metri pt. alegeri si e muuuult de lucru.
 • +12 (12 voturi)    
  plgiatorul (Duminică, 3 august 2014, 12:44)

  zot [utilizator]

  atat a furat(plagiat) acest individ, atat a mintit acest individ incat am ajuns sa ma intreb: chiar exista un astfel de individ? in Romania?
  • +7 (9 voturi)    
   .... noroc... (Duminică, 3 august 2014, 16:40)

   Observatore [utilizator] i-a raspuns lui zot

   ... ca e singurul ...
   • +8 (8 voturi)    
    iaca aici te inseli! (Duminică, 3 august 2014, 19:05)

    Yankeu [utilizator] i-a raspuns lui Observatore

    nu-i deloc singurul.El e doar varful aisbergului!In spatele lui este haita de lupi flamanzi!Sper sa nu ai ocazia sa-mi dai dreptate.
 • +16 (16 voturi)    
  pcr=psd=spioni ruși (Duminică, 3 august 2014, 13:55)

  visio [utilizator]

  ion iliescu nu a fost atins de vreun glonte, în decembrie 1989, așa cum au fost atinși tinerii; de ce? Pentru că Rusia nu a permis ”teroriștilor” să le omoare omul; în guvernarea psd s-a ”privatizat” majoritatea fabricilor românești; marile țepe, bancorex, banca religiilor, dacia felix, au fost date pe vremea psd; voi, români cu mintea odihnită, nu ați obosit să fiți țepuiți? De ce aveți nevoie să deschideți ochii și să înțelegeți că psd este ”fiul de sânge” al pcr? ori v-a plăcut cum rușii v-au omorât copii la revoluție și mineriade?
 • +17 (17 voturi)    
  Cine/ce este Victor Viorel Ponta? (Duminică, 3 august 2014, 14:42)

  GRANDFATHER [anonim]

  Mai duplicitar decat Ion Ilici Iliescu, mai doritor de servituti decat Adrian Nastase si mai putin inteligent decat Mircea Geoana! El vrea sa fie presedintele tuturpr romanilor?!
  • +14 (14 voturi)    
   este un purtător de sânge rusesc (Duminică, 3 august 2014, 16:14)

   visio [utilizator] i-a raspuns lui GRANDFATHER

   1. a mărit prețul carburanților pentru populație, și preferențial pentru transportatori;
   2. a mărit impozitele pe apartamente, deci afectează proștii care cred că munca este o chestie nobilă, și a micșorat impozitul pentru dezvoltatori, adică celor care plătesc șpaga către partid....
   3. vă mai amintiți scenariul fugarului Dinu Patriciu, cu prețul benzinei la 7lei/litru? scenariul exista de atunci și venise direct din creierul lui Putin.
   4. și da, Plagiatorul vrea să fie Președintele Românilor...acelor proști care se vând pe 1kg de făină expirată sau pe 1 gumar găurit; vrea să fie Președintele acelor profesori care nu au coloană vertebrală și plagiază sau facilitează plagiatul; vrea să fie Președintele acelor români care te lasă să mori cu zile pentru că nu ai bani de șpagă; vorbesc despre doctori...
   p.s. dacă visăm un salariu ca al nemților, sau ca al japonezilor, trebuie să fim la fel de responsabil ca ei...să nu mai tolerăm plagiatul, minciuna...și crima....datorită nesimițirii acestui rus Plagiator, plagiatul trebuie introdus în Constituția României ca Înaltă Trădare...pentru că mai mult decât să âți torni propriul sânge Poliției politice, este un nenorocit care aruncă toți membrii unei societăți, într-o obscuritate profundă...orice formă de inteligență românească, este considerată de străini ca o insultă la adresa normalității. Justiția din țara mea este coruptă integral și trebuie reformată integral, dela rădăcini....sunt convins că dobitocul care votează pe gumar, habar nu are de lumea asta...însă eu știu cum se învârte lumea; Plagiatorul nu câștigă fără sprijinul PNL+PDL; politcienii își vor vinde ”sclavii”....NU vom fi pierdut 25 ani și sute de mii de vieți irosite de comuniști; va trebui să ne face curățenie în ”grădină”....și de data asta, Rusia și ungaria trebuie să își țină oamenii acasă...altfel, recensământul lor va fi eronat...ar fi păcat, așa-i?
 • +11 (11 voturi)    
  daca.. (Duminică, 3 august 2014, 17:37)

  cris64 [utilizator]

  Daca Ponta ajunge presedinte imnul national va fi piesa celor de le Parazitii:
  Dac-as fi pentru-o zi presedinte
  Tineti minte, as lasa Romania amanet, fara cuvinte
  Dac-as fi pentru-o zi presedinte
  V-as amaneta pe toti si nu m-ati prinde
 • +8 (8 voturi)    
  ar vinde orice (Duminică, 3 august 2014, 18:50)

  Yankeu [utilizator]

  pentru un mandat de presedinte.Problema e ca asa de mult s-a agitat sa limiteze atributiile presedintelui incat se va trezi ca doar poate face poze pentru CV.Bine, daca va dori cineva prin Europa sa faca poze cu el...
  Din pacate pentru tara vor patimi toti, nu doar ''inteligentii'' de-l vor vota.Bine, ca ei, fiind saraci cu duhul, asa cum spun preceptele bor (dintr-o data extrem de draga plagiatorului) , vor fi fericiti!Ca-n bancul cu Alba ca zapada, pitici, pitici, da' multi!Interesant ar fi ca, datorita lui sa avem in sfarsit o revolutie adevarata.Ca si rabdarea are limitele ei.Iar ilici e cam batran.Sper ca destul de!
 • +5 (5 voturi)    
  De ce va mirati ca numit Ponta prefect maghiar?! (Duminică, 3 august 2014, 22:17)

  ofCAER [utilizator]

  Vede cineva dintre d-stra o mai logica miscare a lu' Ponta, dupa discursul de la Craiova?!
 • +5 (5 voturi)    
  Politica distruge valori! (Luni, 4 august 2014, 8:44)

  RichardDorin [anonim]

  Situaţia e simplă ... PSD are nevoie de UDMR la prezidenţiale ... altă explicaţie nu văd | mai bine renunţi la oamenii potenţi pentru jocurile murdare ale politicii din România ... oare (mă întreb) ce şocuri / jocuri o să mai vină?
  JEANE măcar pe mine m-ai făcut mândru de prezenţa / sacrificiul şi puterea ta de muncă! (în politică aşa e ... o ştiai şi tu că eşti pe un teren minat acolo).
  Politica distruge valori! (poate un post de ministru ceva ???)
 • -4 (4 voturi)    
  competenta (Luni, 4 august 2014, 8:49)

  eucomentez [utilizator]

  A numi un reprezentant din judetul Harghita prefect de Harghita - mi se pare un gest de normalitate. Nationalitatea nu conteaza din moment ce prefectul e un om competent.
 • +5 (5 voturi)    
  nasol (Luni, 4 august 2014, 8:55)

  DanPopescu1 [anonim]

  din nefericire, sunt toate premizele ca ponta sa devena prededintele unei tari corupte, pe care (coruptia) o va duce la apogeu! a drakului fatalitate
 • +4 (4 voturi)    
  "mandru ca sunt roman" vinde din trupul Romaniei (Luni, 4 august 2014, 10:37)

  yellowdog [utilizator]

  numai sa se vada presedinte...
  abjecturi umane care ne conduc, Romania praduita pe timp de pace


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by