PNL Sibiu transmite sambata, intr-un comunicat semnat de liderul filialei, deputatul Mircea Cazan, ca, in urma anuntului lui Crin Antonescu de a nu candida la prezidentiale, organizatia judeteana il va propune pe Klaus Iohannis pentru presedintia Romaniei.

"Astazi, scena politica romaneasca a asistat la un exemplu de ratiune politica rar intalnita- domnul Crin Antonescu s-a sacrificat personal pentru interesul colectiv al partidului prin anuntul intentiei de a nu candida la Presedintia Romaniei. In acest context, afirm cu convingere ca daca in anul 1866 liberalii au perfectat aducerea in tara a lui Carol I, devenit rege al Romaniei, acum, in anul 2014, tot liberalii, si noi, liberalii sibieni, vom propune ca tot un neamt, in persoana domnului Klaus Iohannis, sa conduca Romania", se arata in comunicatul de presa difuzat de PNL Sibiu.

Intrebat de Agerpres daca Iohannis va fi candidatul dreptei si daca il vor propune la congres, Mircea Cazan a declarat: "Cred ca domnul Klaus Iohannis este o varianta buna pentru Romania. La congres, Sibiul va avea aproape 40 de delegati si probabil ca vom propune acest lucru, candidatura lui Klaus Iohannis la presedintia Romaniei".

Klaus Iohannis, primar al orasului Sibiu, nu a anuntat daca va candida la presedintia Romaniei.

Prim-vicepresedintele demisionar al PNL, Klaus Iohannis, candidat la presedintia partidului, a declarat sambata ca retragerea lui Crin Antonescu din cursa pentru prezidentiale reprezinta "gestul unui mare om politic".

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat sambata intentia de a nu candida la alegerile prezidentiale din acest an, ca un pas spre urgentarea realizarii proiectului de unificare a fortelor de dreapta si in vederea desemnarii cat mai grabnic a unui candidat unic al dreptei la presedintia Romaniei.

El a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca a decis sa puna capat interimatului sau la sefia PNL.