Vicepresedintele PNL Daniel Chitoiu a declarat joi, pentru Mediafax, ca saluta decizia presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, de a reveni in partid si ca acesta are "experienta necesara pentru bataliile pe care PNL le va da in acest an".

"In aceste momente trebuie sa strangem randurile si avem nevoie de toti liberalii adevarati pentru ca partidul sa reuseasca sa isi atinga obiectivele. Nu este un an usor, de aceea trebuie sa ne gandim la ce este mai bine pentru partid. Daca Tariceanu a decis sa revina in PNL nu pot decat sa salut o asemenea veste. Este pana la urma vorba de unul dintre reprezentantii de seama ai PNL, fost presedinte al partidului si premier al Romaniei. Este o decizie normala luata de Tariceanu. Locul sau este in PNL, partid pentru care a muncit atatia ani si caruia i-a dedicat toate eforturile sale", sustine Chitoiu.

El mentioneaza ca Tariceanu are experienta necesara pentru bataliile partidului din acest an.

"In acest an electoral este foarte bine venita revenirea lui Tariceanu, el avand experienta necesara pentru bataliile pe care PNL le va da in acest an. PNL are nevoie de liberali adevarati intr-un an electoral esential pentru Romania si pentru viitorul partidului", a mai afirmat vicepresedintele PNL.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat, joi, ca a acceptat propunerea PNL Satu Mare de a reveni in partid.

"Am spus mereu ca sunt dispus sa revin in PNL, demisia a fost un gest extrem de protest, doresc un scor cat mai bun PNL, accept invitatia de a reveni in PNL", a declarat Calin Popescu-Tariceanu, intr-o conferinta de presa sustinuta la Satu Mare.

Tariceanu se afla la Satu Mare pentru a sustine candidatura lui Ovidiu Silaghi la alegerile partiale de duminica pentru un colegiu de deputat. Desi initial desemnat candidatul PNL, recent Silaghi a demisionat din partid si a devenit candidatul PSD-UNPR-PC.

Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a declarat, joi, ca stirea privind reinscrierea lui Calin Popescu-Tariceanu in PNL, venita de la Satu Mare, reprezinta o actiune diversionista a PSD, care intentioneaza sa mascheze citirea in plenul Parlamentului a motiunii de cenzura.

Presedintele interimar PNL Satu Mare, Virgil Enatescu, precizeaza, intr-un comunicat, ca, in calitatea pe care o detine, nu a invitat si nu accepta primirea lui Calin Popescu-Tariceanu in organizatia liberala.

"La Satu Mare, ca presedinte interimar al Organizatiei Judetene Satu Mare, nu am invitat si nu accept primirea lui Calin Popescu-Tariceanu in organizatia noastra. Mentionez ca aici sunt probleme foarte mari din cauza diversiunii", mentioneaza Virgil Enatescu, in comunicatul transmis joi de PNL.

"Am luptat, lupt si voi lupta impotriva divizarii PNL la nivel national. Nici cei din Organizatia Satu Mare nu sunt toti de acord cu primirea lui Tariceanu in organizatia noastra", continua el.

Virgil Enatescu mai spune ca nu este de acord "cu pastrarea si relansarea USL la Satu Mare si de la Satu Mare".