Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa la Satu Mare, ca accepta propunerea presedintelui PNL Satu Mare, Adrian Stef, de a se inscrie in organizatia municipala a PNL si de a redeveni astfel membru al formatiunii liberale, relateaza Agerpres.

Calin Popescu TariceanuFoto: AGERPRES

"Ideea de a reveni in PNL este ideea la care m-am gandit si ma framanta de multa vreme. Va spun sincer ca nu stau pe ganduri si accept", a spus Tariceanu.

UPDATE Tariceanu, la B1 TV: De astazi sunt din nou membru PNL.

Calin Popescu-Tariceanu a sustinut o conferinta de presa la Satu Mare unde a anuntat ca-l sustine pe Ovidiu Silaghi la alegerile partiale pentru un mandat de deputat in Colegiul 2 Satu Mare.

Initial, intrebat despre acest anunt, Crin Antonescu a raspuns ca "nu este exclus", in conditiile in care "foarte multi oameni care se reinscriu in PNL". "Este posibil ca domnul Tariceanu sa fi inteles pozitia jenanta in care se afla, oricum este intr-o pozitie jenanta", a adaugat acesta.

Presedintele liberalilor a precizat ca mai exista un caz similar la Slatina, cand un membru al partidului, plecat in urma cu trei luni, "si-a dat seama ca a luat-o pe cai gresite" si a decis sa se reinscrie in PNL.

Ulterior, la o ora dupa aceste declaratii, Crin Antonescu a declarat ca PNL "nu are nevoie de un fugar decazut, de o sluga a PSD" si ca nu ii e frica de un Congres al partidului.

Antonescu a precizat ca PNL are zeci de mii de membri si nu poata sta sa pazeasca "granita la Satu Mare sa nu se inscrie Tariceanu" in partid.

UPDATE 13:25 Intr-un comunicat al PNL Satu Mare, presedintele interimar al Organizatiei Judetene precizeaza ca nu a invitat si nu accepta primirea lui Calin Popescu-Tariceanu in organizatia noastra.

"Mentionez ca aici sunt probleme foarte mari din cauza diversiunii. Am luptat, lupt si voi lupta impotriva divizarii PNL la nivel national. Nici cei din Organizatia Satu Mare nu sunt toti de acord cu primirea lui Tariceanu in organizatia noastra. Nu sunt de acord cu pastrarea si relansarea USL-ului la Satu Mare si de la Satu Mare", afirma Virgil Enatescu.

UPDATE Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a precizat ca presedintele interimar al organizatiei judetene Satu Mare, Virgil Enatescu, "nu l-a invitat si nu accepta primirea lui Tariceanu in PNL".

Ea a denuntat o campanie "mincinoasa" sustinuta de PSD si a apreciat ca "l-or fi invitat apropiati ai PSD" sa revina in randul liberarilor.

Cristina Pocora l-a mai acuzat pe Tariceanu ca, in loc sa conduca sedinta reunita a celor doua camere in care se citeste motiunea de cenzura impotriva guvernului Ponta, presedintele senatului "e cu prietenii cine stie pe unde".