Corneliu Vadim Tudor poate candida la alegerile pentru Parlamentul European, a decis definitiv, miercuri, Curtea de Apel Bucuresti (CAB), care a admis contestatia acestuia la decizia din 6 aprilie a Tribunalului Capitalei, informeaza Mediafax.

Corneliu Vadim TudorFoto: AGERPRES

Tribunalul Capitalei a respins in 6 aprilie, ca neintemeiata, contestatia lui Corneliu Vadim Tudor privind candidatura sa la alegerile europarlamentare, decizia fiind atacata la Curtea de Apel Bucuresti.

Vadim Tudor a contestat la Tribunalul Bucuresti decizia Biroului Electoral Central (BEC) prin care i-a fost respinsa candidatura.

"In 27 martie, cand la orele 13.00, noi am depus lista cu 225.000 de semnaturi, puteam depune si mai multe, dar era inutil, pana la ora 24.00, cand a incheiat lucrarile BEC-ul, erau 11 ore. Aveau timp sa receptioneze listele, niste oameni din corpul lor tehnic au verificat, nu puteau sa vada ca e o inadvertenta, ca e o chestiune minora? Ne spuneau si le remediam, cum au facut si cu alte partide, dar noua nu ne-au spus. Pentru reaua lor credinta vor plati chiar penal", spunea Corneliu Vadim Tudor, in fata jurnalistilor, la Tribunalul Bucuresti.

Candidaturile propuse de PRM sub semnatura presedintelui acestui partid, Corneliu Vadim Tudor, au fost respinse de Biroul Electoral Central (BEC) pe motiv ca nu au numarul minim de semnaturi de sustinere valabile.

"Luand in considerare faptul ca 28.797 de semnaturi de sustinere a listei de candidaturi propuse de PRM sub semnatura presedintelui acestui partid, Corneliu Vadim Tudor, sunt afectate de vicii de forma si fond, numarul de semnaturi de sustinere valabile fiind 196.104, sub numarul minim prevazut de lege (...) BEC respinge candidaturile", releva motivarea deciziei BEC.

Potrivit acesteia, printre neregulile depistate in urma verificarii listelor de sustinatori se numara lipsa numelui si prenumelui persoanei care a intocmit lista de sustinatori, dar si a datelor de identificare a declarantului, absenta semnaturii sustinatorului, a datei nasterii acestuia, lipsa seriei sau a numarului actului de identitate al sustinatorului si prezenta in listele de sustinatori a 57 de persoane care nu au implinit 18 ani.

BEC a constatat mai multe "neregularitati" in unele dosare de candidaturi depuse de PRM. Majoritatea neregulilor vizeaza ca faptul ca unii candidati nu au precizat daca au avut sau nu calitatea de lucrator sau colaborator al securitatii.

Tot la TB s-au mai judecat, alte 24 de contestatii la decizii similare ale BEC. Intre acestea s-au numarat cele depuse de Mircea Diaconu, Gheorghe Funar si Noua Republica.

In cazul lui Diaconu, TB a decis, sambata, admiterea contestatiei lui Mircea Diaconu privind candidatura sa ca independent la alegerile europarlamentare. In cazul lui Gheorghe Funar si al Partidului Noua Republica, condus de Mihail Neamtu, instanta bucuresteana a hotarat sa respinga contestatiile acestora la deciziile BEC.

In cazul in care deciziile luate de TB vor fi mentinute si de Curtea de Apel Bucuresti, nici Funar si nici membrii partidului Noua Republica nu se vor putea inscrie in cursa pentru europarlamentare.

BEC a respins, in 2 aprilie, candidaturile depuse pentru alegerile europarlamentare in numele PRM de Corneliu Vadim Tudor si Gheorghe Funar, precum si cele depuse de Partidul Verde, Partidul Ecologist Roman si Noua Republica, Partidul Alianta Socialista, Alianta Nationala a Agricultorilor, Partidul Dreptatii Sociale. Totodata, in sedinta BEC a fost respinsa candidatura independenta a lui Mircea Diaconu.