Noua Republica va face plangere penala pe numele Ecaterinei Andronescu, fostul ministru al Educatiei care a refuzat sa retraga diploma de doctor a premierului Victor Ponta, a anuntat luni presedintele acestei formatiuni politice, Mihail Neamtu, la o conferinta de presa, transmite Agerpres.

El a precizat ca, in situatia in care Inalta Curte de Casatie si Justitie va respinge sesizarea facuta pe numele premierului Victor Ponta pentru plagiat, se va inainta o plangere pentru abuz in serviciu pe numele fostului ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, care a refuzat sa retraga diploma de doctor a premierului Victor Ponta.

"(...) Senatul Universitatii Bucuresti a constatat fara dubiu plagiatul. Avea obligatia stipulata in datoriile de serviciu (Andronescu - n.r.) sa retraga titlul de doctor si nu a facut-o si aceasta reprezinta abuz in serviciu. De asemenea, vom face plangere penala si impotriva Oficiului Roman pentru Drepturi de Autor, o institutie in subordinea premierului", a afirmat Mihail Neamtu.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins luni plangerea depusa de Mihail Neamtu, Adrian Papahagi si Augustin Ofiteru prin care acestia au contestat decizia de neincepere a urmarii penale data de Parchetul General in cazul premierului Victor Ponta, reclamat pentru plagiat.

"Respinge, ca inadmisibila, plangerea formulata de petitionarii Papahagi Razvan Adrian, Neamtu George Mihail si Ofiteru Augustin Minel impotriva rezolutiei nr.783/P/2012 din 16 mai 2013 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica. Obliga petitionarii la plata sumelor de cate 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. Definitiva", se arata in decizia ICCJ.