Premierul Victor Ponta a declarat miercuri ca Raed Arafat a refuzat postul de ministru al Sanatatii, acesta spunand ca are "jobul" lui la Departamentul pentru situatii de urgenta din MAI. Surse politice au declarat pentru HotNews.ro ca Ponta si Arafat ar fi avut o discutie tensionata, dar fondatorul SMURD a refuzat constant postul. Arafat a mai refuzat postul de ministru si dupa alegerile parlamentare din 2012, cand USL a castigat majoritatea in Parlament.

Raed ArafatFoto: Hotnews

Aceleasi surse sustin ca Nicolae Banicioiu (actualul ministru al Tineretului si Sportului) isi doreste postul de ministru al Sanatatii in guvernul Ponta 3, iar in carti s-ar mai afla senatorul PSD de Bihor Florian Bodog.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca i-a propus inca o data lui Raed Arafat sa preia portofoliul Sanatatii, fiind refuzat de acesta, care i-a transmis ca are "jobul" lui la Departamentul pentru situatii de urgenta din MAI. "Mi-as dori ca Florin Georgescu sa revina la Finante dar nu cred ca se va realiza", a declarat premierul care a mai anunatat ca tot Remus Pricopie va ramane la carma Ministerului Educatiei.

"Sunt putin suparat pe domnul Arafat. L-am rugat inca o data sa fie ministru al Sanatatii si m-a refuzat. Mi-a spus ca are jobul lui la Departamentul pentru situatii de urgenta. Ar fi fost un foarte bun ministru al Sanatatii", a spus Ponta la Antena 3.

Premierul Ponta a stabilit ministrii PSD care vor ocupa, interimar, posturile de ministru eliberate de PNL: Dan Sova -Transporturi, Nicu Banicioiu-Sanatate, Robert Cazanciuc-Relatia cu Parlamentul, Rovana Plumb-Ape, Doina Pana-Munca, Mihnea Costoiu-Cultura, Titus Corlatean-Romanii de Pretutindeni.