Uniunea Social Democrata (USD) formata din Partidul Social Democrat, Partidul Conservator si Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei a oferit o replica la declaratiile liderului PNL Crin Antonescu referitoare la solicitarea liberalilor de desfiintare de urgenta a USD si la restructurarea guvernului pana in luna iunie. USD anunta ca sustine "ideea unei restructurari a guvernului, in masura in care exista un consens intre toate cele patru partide care formeaza USL".

"In acest sens, consideram necesar ca toate partidele care formeaza USL sa depuna eforturi in vederea identificarii unei solutii consensuale, care sa implice acordul tuturor celor patru partide componente ale USL", se arata in comunicatul USD.

Antonescu a declarat marti seara ca PNL solicita desfiintarea de urgenta a USD si, printre altele, doreste restructurarea guvernului pana in luna iunie.

"Legat de structura guvernului, PNL solicita partenerilor sai, dupa rezolvarea acestei chestiuni, inceperea discutiilor pentru restructurarea guvernului, intr-un orizont de timp pana catre 15 iunie, pentru reducerea numarului de ministere, a aparatului birocratic. Este posibil sa avem un guvern cu un numar mai restrans de posturi, mai suplu si mai eficient", a declarat Antonescu. Mai multe detalii aici.