Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, ca afirmatiile lui Radu Stroe despre accidentul aviatic sunt "un exemplu de comunicare catastrofala", mentionand ca va propune conducerii PNL "masuri politice radicale", el mentionand si ca Ramona Manescu nu a comunicat deloc in aceasta perioada, transmite Mediafax.

Intrebat, intr-o interventie la Realitatea TV, cum comenteaza faptul ca Radu Stroe a spus ca la nivelul Ministerului de Interne nu s-a constituit o celula de criza si ca isi reproseaza ca tragedia de la Cluj s-a intamplat in mandatul sau, Antonescu a raspuns: "Cu tot respectul pentru domnul Stroe si cu toata colegialitatea, este un exemplu de comunicare catastrofala, de natura sa starneasca revolta in conditii de nemultumire publica".

El a mentionat ca face o distinctie intre modul in care s-au intamplat lucrurile la Ministerul Transporturilor si la Ministerul de Interne.

Antonescu a mentionat, totusi, ca Ramona Manescu nu a comunicat deloc in aceasta perioada.

Antonescu a tinut sa precizeze ca va propune conducerii PNL "masuri politice radicale" in acest caz, dar a precizat ca discutiile si deciziile se poarta si se iau in interiorul partidului.

El a criticat comunicarea "catastrofala" a tuturor autoritatilor implicate in operatiunile de salvare in urma accidentului aviatic, precizand ca este posibil ca si premierul sa fi primit informatii eronate.

De asemenea, liberalul a tinut sa sublinieze ca in cursul zilei de miercuri nu s-a pus, nici in partid si nici de catre premier, problema demiterii ministrului Stroe.

Antonescu a spus ca a discutat cu premierul, miercuri, la Guvern, pe tema raportului legat de accidentul aviatic si de masurile pe care seful Guvernului le are in vedere, precizand ca l-a asigurat pe Victor Ponta de sprijin politic legat de aceste masuri.

De asemenea, Antonescu a spus ca un alt subiect discutat cu premierul a fost legat de ministrul Sanatatii si presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat miercuri, la iesirea din sediul MAI, raspunzand unor intrebari, ca nu crede ca va fi schimbat din functie si ca nu intentioneaza sa demisioneze.

Stroe a declarat, marti seara, raspunzand unei intrebari, ca isi reproseaza ca s-a intamplat in timpul mandatului sau tragedia aviatica de la Cluj.

"Imi pare rau ca s-a intamplat in timpul mandatului meu tragedia", a spus Stroe.

De asemenea, el a spus ca problema a fost "la localizare".

Deputatul PSD Florentin Gust a afirmat, intr-un comunicat, ca remarca lipsa de comunicare, coordonare, interventie si competenta a structurilor din MAI si MApN in incidentul aviatic din Cluj, mentionand ca cel putin doi ministri ar trebui sa isi dea demisia sau sa fie demisi.

Pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion si-au pierdut viata dupa ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul caruia se afla un echipaj medical a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba. La bord se aflau patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul Sf. Maria si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor -, Aurelia Ion, studenta in anul V la Institutul Medico-Militar din Bucuresti, si doi membri ai echipajului de zbor - pilotul Adrian Iovan si copilotul Razvan Petrescu.