Europarlamentarul PSD Victor Bostinaru sustine ca presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, ar fi declarat ca a primit de la eurodeputatul german Elmar Brok solicitarea de a fi protejat impotriva atacurilor din partea presedintelui Romaniei, acest lucru fiind anuntat in debutul reuniunii plenare de la Strasbourg, relateaza Agerpres.

  • UPDATE Cristian Preda pentru HotNews.ro: "Pesedistii au crezut ca Martin Schulz e un fel de Mihai Gadea. I-au cerut sustinere pentru demisia lui Brok, dupa ce cu ajutorul Antenei 3 rastalmacisera spusele lui Brok. Atunci cand au vazut ca neamtul nu inghite orice, Bostinaru, Ivan si Cretu au decis sa minta ca Schultz vorbea despre Basescu. Repudiati de propria familie politica in Europa, socialistii romani se intorc la singurul lucru de care sunt capabili, si anume sa recite in cor: Il uram pe Basescu"

Victor Bostinaru a fost insa contrazis de purtatorul de cuvant al sefului Parlamentului European, Armin Machmer, a precizat, tot pentru B1 TV, ca Martin Schulz nu s-a referit la presedintele Traian Basescu in discursul sau, asa cum a sustinut europarlamentarul PSD Victor Bostinaru.

Confuzia lui Victor Bostinaru pare sa fi fost provocata de faptul ca discursul lui Martin Schulz a fost sustinut in germana, iar acesta a folosit termenul Ministerpräsidenten (prim ministru), insa traducatorul Parlamentului European a tradus prin presedinte.

Iata mai jos declaratiile facute de Victor Bostinaru, pentru Agerpres:

"Intai de toate, vreau sa precizez ca presedintele Parlamentului European a anuntat, in debutul reuniunii, prima din acest an, ca a primit o solicitare din partea deputatului german Elmar Brok pentru a fi protejat impotriva atacurilor din partea presedintelui Romaniei. Si acest lucru se vede in mod clar si explicit si pe site-ul Parlamentului European, este discursul presedintelui PE. Apoi am luat cuvantul pentru ca, la alte puncte de pe agenda, am dorit sa atrag atentia Parlamentului European asupra declaratiilor iresponsabile si antieuropene ale lui Elmar Brok, si atrageam atentia ca acest demers al lui Elmar Brok a fost de asemenea acuzat si s-a luat distanta fata de continutul declaratiilor lui Brok de catre lideri CDU, de catre lideri SPD si de catre oficialii guvernului federal. In acel moment, dl presedintele Martin Schulz mi-a spus ca nu mai permite sa-mi continui discutia, pentru ca va analiza declaratiile lui Elmar Brok, declaratiile presedintelui Romaniei si va discuta cu premierul Romaniei. Punct"

"Dl Cristian Preda, care era in sala si care, in momentul in care eu am luat cuvantul si am acuzat declaratiile iresponsabile ale lui Elmar Brok, a inceput sa aplaude exact la punctul in care vorbeam de drepturile romanilor si bulgarilor pe piata muncii din Germania si a dat o declaratie de presa in care nici slugile nici cele mai fidele ale cuiva n-ar putea-o face. Rastalmaceste complet continutul interventiei lui Martin Schulz, denatureaza sensul acesteia, trece sub tacere faptul ca in permanenta s-a vorbit despre atacurile presedintelui Romaniei, Traian Basescu, or premierul Romaniei Victor Ponta nu este presedintele Romaniei - acest lucru e cunoscut si de catre dl Cristian Preda, care a postat aceasta informatie pe blogul sau, devenind breaking news. Or, o asemenea atitudine este cu atat mai condamnabila cu cat, pe de o parte Romania face efortul de a-si promova si apara interesele sale ca tara si ale compatriotilor nostri iar, pe de alta parte, cozi de topor de la Bucuresti continua sa denatureze spusele si sa produca prejudicii imaginii si actiunii Romaniei".

Europarlamentarul roman Cristian Preda a scris luni pe contul sau de twitter ca presedintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, "anunta in plenul Parlamentului European ca e inacceptabil ca Ponta l-a tratat pe Brok drept nazist!". ""Nu pot sa fiu de acord cu astfel de declaratii facute de un premier al unei tari europene", a spus Schulz, citat de Mediafax.

Europarlamentarul PSD Corina Cretu crede insa ca presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a devenit "foarte pacifist si tolerant" in ultima vreme, pentru ca are nevoie de sprijinul PPE sa ajunga sef al Comisiei Europene.